Grizzly Adams Написано Март 16, 2015 Пријави Подели Написано Март 16, 2015 Sta se bre tolko tripujete od masturbacije, uopste ne kontam gde je tu problem s verom? Да, та опсесија неких верника сексуалношћу је занимљива појава. Ваљда све те фрустрације и проблеми у односима испливају на погрешан начин... CecaV је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
CecaV Написано Март 16, 2015 Пријави Подели Написано Март 16, 2015 Sta se bre tolko tripujete od masturbacije, uopste ne kontam gde je tu problem s verom? Vrati se na 35-36 stranu. Mislim da je Auror (slučajno) potegao nešto u vezi s tim. Uglavnom, kasnije je citirao je Sv.Apostola Pavla : Apostol Pavle (samo) obaveštava da oni koji su nepravednici, pijanci, koji masturbiraju, otimaju, imaju homoseksualne odnose itd. "neće naslediti Carstva Božijega" i da oko toga ne bude nedoumica... (reč "obaveštava" je podvučena od strane Aurora, predpostavljam da bi naglasio razliku sa rečju naređuje ) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Март 16, 2015 Пријави Подели Написано Март 16, 2015 a ha..... pa dobro..... kad vec nema tog materijalnog pakla, kad saberem sve moje mstrbcione orgazme, siguran sam da vrede stanja "egzistencijalnog večnog promašaja". Pa vrede kao kada sretnes nekog ortaka i onda udarite traceve o nekima pa on kaze: Znas onog naseg Peru (Miku, Lazu...), posto promaseni slucaj, bednik, klosar, jedva sastavlja kraj sa krajem, nista u zivotu nije postigao, prokocko se, prokurvao se i gle kako je zavrsio. I ti sad razmisli jel tom zamisljenom klosaru vredelo sto je npr. bacao silne pare u kladionici da bi jednog dana postao jel te klosar. E tako ti taj egzistencijalni vecni promasaj predstavlja jedno klosarsko stanje. Ovo sam ti ovako lepse docarao da bi razumeo, mada mozda i razumes posto mi delujes ko trol ali za svaki slucaj. Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 16, 2015 Пријави Подели Написано Март 16, 2015 да заувек ће важити, да нам нам је све дозвољено цецоV Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 16, 2015 Пријави Подели Написано Март 16, 2015 И наравно да је самозадовољавање, погрешан циљ, где је и Јанко у праву, како човек може измаштати свашта нешто, где може прећи у озбиљнији проблем, да не кажем и опасан поремећај. Није увек спортски што би се рекло... Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 16, 2015 Пријави Подели Написано Март 16, 2015 Ал` опет није ништа горе него рецимо од преједања и опијања који могу да имају страшне последице, а не помињу се толико често у негативном контексту. Напротив, обично се праве шале са тим... О пушењу да не говоримо. Deja Vu and feeble је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 16, 2015 Пријави Подели Написано Март 16, 2015 Ал` опет није ништа горе него рецимо од преједања и опијања који могу да имају страшне последице, а не помињу се толико често у негативном контексту. Напротив, обично се праве шале са тим... О пушењу да не говоримо. Наравно само не заборави да додаш и Хитлера. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Март 16, 2015 Пријави Подели Написано Март 16, 2015 И наравно да је самозадовољавање, погрешан циљ, где је и Јанко у праву, како човек може измаштати свашта нешто, где може прећи у озбиљнији проблем, да не кажем и опасан поремећај. Није увек спортски што би се рекло...Не мислим на патологију, мада може бити и тога али у мањем проценту. Мислим на извор наших мисли, подвлачење кроз помисли и управљање човеком кроз страсти. Ко може "бестрасно" да мастурбира, тј да не замишља ништа? Аскетска искуства са таквим помислима и "сликама" су јасна и недвосмислена.Друга је ствар што атеисти не признају да постоји такав вид реалне духовне борбе (јер не верују у постојање духовног света ни његовог утицаја кроз помисли), мада видим да има и верујућих који о овоме ништа или врло мало знају. "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dzo ni Написано Март 16, 2015 Пријави Подели Написано Март 16, 2015 Pa vrede kao kada sretnes nekog ortaka i onda udarite traceve o nekima pa on kaze: Znas onog naseg Peru prokocko se, prokurvao se i gle kako je zavrsio. ..... Ovo sam ti ovako lepse docarao da bi razumeo, mada mozda i razumes posto mi delujes ko trol ali za svaki slucaj. pardon, nije mi bila namera da delujem kao trol, mada cesto koristim sarkazam. ............. znas kako kazu: "u raju je super, al u paklu je raja!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 16, 2015 Пријави Подели Написано Март 16, 2015 Не мислим на патологију, мада може бити и тога али у мањем проценту. Мислим на извор наших мисли, подвлачење кроз помисли и управљање човеком кроз страсти. Ко може "бестрасно" да мастурбира, тј да не замишља ништа? Аскетска искуства са таквим помислима и "сликама" су јасна и недвосмислена. Друга је ствар што атеисти не признају да постоји такав вид реалне духовне борбе (јер не верују у постојање духовног света ни његовог утицаја кроз помисли), мада видим да има и верујућих који о овоме ништа или врло мало знају. Можемо о томе ... мада не битно за спасење, нешто друго мене мучи.... Нови завет Бога са човеком, је обећано Царство, тај завет је испунио стари закон, који је имао само један прави и исправан циљ а то је долазак Спаситеља, који опет сам испуњује закон не укида га, пострада опет сам и доноси ново обећање а то је Царство. Апостоли су народу сведочили да постоји боље од доброг а не да све раде наопако и погрешно. По мени је Нови Завет боље од бољег. А не црно бела варијанта боље од лошег. Тога има и у старом завету. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dzo ni Написано Март 16, 2015 Пријави Подели Написано Март 16, 2015 @janko. значи у замишљању је грех? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 16, 2015 Пријави Подели Написано Март 16, 2015 Друга је ствар што атеисти не признају да постоји такав вид реалне духовне борбе (јер не верују у постојање духовног света ни његовог утицаја кроз помисли), мада видим да има и верујућих који о овоме ништа или врло мало знају. Избегао сам ово управо из разлога које наводиш. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 16, 2015 Пријави Подели Написано Март 16, 2015 @janko. значи у замишљању је грех? А шта ти мислиш да је ђавал стварно постао Бог или се мало занео, да не кажем замишљао без престанка... а због свог високог чина и моћи повукао и остале. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 16, 2015 Пријави Подели Написано Март 16, 2015 Vrati se na 35-36 stranu. Mislim da je Auror (slučajno) potegao nešto u vezi s tim. Uglavnom, kasnije je citirao je Sv.Apostola Pavla : Apostol Pavle (samo) obaveštava da oni koji su nepravednici, pijanci, koji masturbiraju, otimaju, imaju homoseksualne odnose itd. "neće naslediti Carstva Božijega" i da oko toga ne bude nedoumica... (reč "obaveštava" je podvučena od strane Aurora, predpostavljam da bi naglasio razliku sa rečju naređuje ) Ne, ne to kontam... Ne kontam zasto? Svi ostali pobrojani (osim homoseksualaca i masturbera) svojim grehom direktno ugrizavaju druge i generalno cine lose po svakoga... Sta lose cini covek koji masturbira? Zasto za njega nema carstva nebeskog? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 16, 2015 Пријави Подели Написано Март 16, 2015 Ne, ne to kontam... Ne kontam zasto? Svi ostali pobrojani (osim homoseksualaca i masturbera) svojim grehom direktno ugrizavaju druge i generalno cine lose po svakoga... Sta lose cini covek koji masturbira? Zasto za njega nema carstva nebeskog? Постоји проблем са преводом тог стиха, јер апостол Павле користи једну грчку реч чије се оригинално значење по свему судећи изгубило. Па онда преводиоци морају да се сналазе... Није уопште сигурно да је он ту мислио на "то". Мада свакако може и то да пређе у патологију. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука