Jump to content

Zašto religija nije istinita?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Када некоме кажеш "баци то!", то није "мишљење" него "наређење". Да би некоме наредио, мораш да имаш ауторитет.

Мишљење би било да кажеш - "Пријатељу, ја мислим да коришћење марихуане није добро због тога и тога". И имао би пуно веће шансе да те неко саслуша, можда и послуша. А то није "шлихтање", већ само нормалан, равноправан разговор.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Пази, имаш неког ближњег код кога видиш неку опаку ману, шта да радиш? Да му дрвиш и канџијаш га? Никако! Него га "испровоцираш" да се тако изразим, да му се та мана окаже, да њему самом буде видљива. Е ту треба бити мајстор. То је тешко.  

Ja imam jednog takvog drugara koji bas to radi i to svima :) Kad vidi da neko ima neku manu (kad on prosudi) onda krene da bocka ne bi li se ovaj "opametio". Mada sam opazio da mnogima bas to i ne prija.

Подели на овим сајтовима

И онда ја као треба да објашњавам да нисам судио никоме, иако је то очигледно.

Da ocigledno da si sudio i presudio. Ti si sudio da vutra ne valja i presudio da je korisnik iste narkoman... 

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Ja imam jednog takvog drugara koji bas to radi i to svima :) Kad vidi da neko ima neku manu (kad on prosudi) onda krene da bocka ne bi li se ovaj "opametio". Mada sam opazio da mnogima bas to i ne prija.

Pravo i jedino resenje je da pronadjes koje su tvoje mane i da bockas sam sebe i da se nadas da ce  i drugi koji imaju iste te mane inspirisani tobom da pocnu takodje sami da se "bockaju"... Onda ste svi na istom "Putu"

Подели на овим сајтовима

Ljudi, biti strog prema sebi i blag prema drugima - pravi hriscanski podvig. Takvi ljudi ni nemaju svest o tome koliku blagodat imaju.

Nikada mi nije bilo jasno raskrinkavanje drugoga - jednostavno je nesmestivo u bilo koju zamisao skopcanu sa milosrdjem.

Ти мени кажеш да много пијеш и да ти је то постала навика.

Ја ти саветујем да престанеш и понудим сваку помоћ.

Да ли те ја раскринкавам или само бринем и желим да ти помогнем?

Дај овде конкретно, волео бих да видим, кога сам раскринкао.

Кад говорим о ''строгоћи'', мислим на ону Хришћанску. Погледај мало како се апостол Павле обраћао паганима. Он је био ''апостол незнабожаца'', па је зато добар пример. Да им је говорио милозвучне речи, не би му много одмакло Хришћанство.

На ту ''строгоћу'' мислим. Можда грешим, не знам. Волео бих да чујем пристојно мишљење. 

Подели на овим сајтовима

Ја ти саветујем да престанеш и понудим сваку помоћ.

""Baci to iz ruke! Kako te nije sramota" je za tebe savetovanje?

Ti si bre veci taliban nego sto sam pretpostavljao :D 

Подели на овим сајтовима

Ти мени кажеш да много пијеш и да ти је то постала навика...

Ovo bi bilo u redu jer ja, u tom slucaju, od tebe trazim pomoc, pa se i ocekuje da mi pomognes. Ali, feeblov drug zapazi da neko ima manu, a zatim vrsi pedagoske mere. Da je smiren ne bi to radio. (Uzela sam feeblovog prijatelja samo za primer)

Dakle, nije isto ako ti neko trazi pomoc i ako se ti samopozivas na svoj um, cak i drskost, kako bi nesrecniku predocio da je gresnik. Mozda on zna koliki je gresnik i smireniji je od tebe, mozda sam sa sobom vodi borbu, mozda je neophodno po dopustenju da prodje kroz gresku. Uvek bacam malo vise ka ovoj drugoj opciji jer mi je nekako bliza. Um se lakse pogordi od srca.

Danas je mnogo vise nas pametnih nego onih dobrih (najcesce ih nazivaju budalama).

"Ја сам спреман - нашао сам шлем."

Подели на овим сајтовима

To da to "bockanje" nema veze s pamecu mozete da vidite na svom primeru... evo ja od kako sam na forumu stalno bockam i nikom se do sada to nije dopalo... narocito todoru... koji inace preporucuje takve metode "vaspitavanja" ;)

Подели на овим сајтовима

Када некоме кажеш "баци то!", то није "мишљење" него "наређење". Да би некоме наредио, мораш да имаш ауторитет.

Е, то је нешто друго. Морам да признам да нисам вешт у форумској дискусији. Ако узмеш у обзир да ја то изговарам у шали, кроз осмех, онда то не изгледа као наређење. Можда је грешка што ја своје интерне шале и стил комуникације преносим овде. То уживо делује сасвим другачије од оног како се то овде можда чини.

На пример: Са неким разговарам и ако он крене нешто без везе да прича ја му у једном тренутку кажем: ''Добро, ал' ајд сад ћути''. Њему је то смешно, јер види да се шалим. Ви нешто овде драмите као да је не знам шта. Какви су вам бре то танани карактери?

Мишљење би било да кажеш - "Пријатељу, ја мислим да коришћење марихуане није добро због тога и тога". И имао би пуно веће шансе да те неко саслуша, можда и послуша. А то није "шлихтање", већ само нормалан, равноправан разговор.

Па, то ти причам, мени то звучи као шлихтање док читам, као што оно моје теби звучи као наређење. Писана реч је то.

Подели на овим сајтовима

Никако дрскост.

Позив, то је људски позив ближњем. Ако ти приђеш њему на један хришћански начин, али он због своје таштине одбија да види то, ти неко време можеш да разговараш са њим, али то не може вечно да траје. Онда је следећи корак да му подиђеш некако, да га наведеш да самостално почне да увиђа тај свој грех. То је мислим суштина.

Ух, то је све тешко, захтева велику љубав, стрпљење и има непредвидиву динамику. 

A ako bi tebi neko prisao da te "bocka"? Ja na primer?

Подели на овим сајтовима

Па, то ти причам, мени то звучи као шлихтање док читам, као што оно моје теби звучи као наређење. Писана реч је то.

Deco bre... kako ste to vaspitavani kad vam elementarna pristojnost zvuci kao slihtanje (?!) 

Подели на овим сајтовима

Да, то је тачно. Да сви седнемо негде уз кафицу, вероватно би сасвим другачије разговарали...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...