Jump to content

Zašto religija nije istinita?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Смо забранили форумска јавна преиспитивања?

Ništa nije zabranjeno ali nije sve na korist. Uživaj u serviranju svojih misli zainteresovanim tumačima; ja se odjavljujem iz ove diskusije.

Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити;

Подели на овим сајтовима

Ništa nije zabranjeno ali nije sve na korist. Uživaj u serviranju svojih misli zainteresovanim tumačima; ja se odjavljujem iz ove diskusije.

Па шта да ти кажем и ниси ушао у дискусију... дошао си да ме тумачиш и осудиш. Ја никад не сервирам мисли брате мој, ја волим гласно да размишљам са људима, премишљам, доносим закључке у заједници. То се зове човек.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Ne znam kol'ko bih umeo da opisem samo, ali cu probati. :)

Velika je razlika, sva razlika, u pravu si. Posto se Bog obraca srcu, to je kanal komunikacije, moze biti i da si veoma uman i da ti nista nije jasno, da mislis da je nonsens itd., posto nemas neophodne 'antene'... A opet imas i veoma umne i obrazovane ljude - vernike, znaci nije do toga. :) Seti se: "U to vrijeme odgovori Isus, i rece: hvalim te, Oce, Gospode neba i zemlje, sto si ovo sakrio od mudrih i razumnih, a otkrio si bezazlenima" (Mt. 11:25).

Mislim da je jako retko da neko prihvati iz intelektualnih razloga ili zbog nekih 'argumenata' (jer su argumenti protiv i jaci verovatno), nego samo licni dozivljaj i duhovno iskustvo. To onda gazi sve 'argumente' i dovodi do promene. :)

To je isto tako i 'znanje', ali ne kao 'ono' znanje. A poznavanje teologije ne bi smelo da zameni poznanje Boga, a kod mnogih nazalost tu bude omasaj, ja mislim... pa su puni neke 'visoke nauke', a ono sve mrtva prica. :/

I fariseji i prvosvestenici su bili izvrsni poznavaoci te neke 'nauke', verovatno...

Mislim da je greska uopste i 'polemisati' oko (za nas realno) perifernih stvari, iz ove perspektive je glupo, a i bogohulno pomalo. Npr. ovo oko gejeva - veoma glupo. A ovi se samo za to 'vataju, to i 'magicna vatrica' su sustinska pitanja... :)

mrborealis03.gif

Навикло се. Тражи се сензација, бичеви, милитари екшн, ред блод, јерусалим...И принцип, тражи се принцип. А то је етика...Нема тога код Христа, Он нам поручује нешто сасвим друго.

Ево, не знам колико је сличица пригодна, али нпр.:

30wknck.jpg

• Волим 1

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...