CecaV Написано Март 22, 2015 Пријави Подели Написано Март 22, 2015 Aha... A što si tako ogorčena na mene zbog napuštanja ateizma? не, уопште нисам (љута због тога). инспирација за питања упућена теби је проистекла из твојих писања и тумачења новозаветног текста где се помињу педери. твој (негативни) етички салто у тумачењу те теме и ..... понашање на теми о Бл.Огњу (у стилу ... самотеткилекдаоднесем) боду очи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Март 22, 2015 Пријави Подели Написано Март 22, 2015 твој (негативни) етички салто E zato sam rekao ono u vezi greha, tj. šta je greh u pravoslavnoj teologiji, jer kad se od toga pođe, vidi se da nikakvog etičkog zaokreta nema. Šta je etika? Filozofija morala. U religiji se tzv. "moral" svodi na skup pravila u suštini, a greh je po toj "teologiji" (koja je samo isprazni, mrtvi moralizam, supstitucija za pravu veru) prekršaj pravila. Greh je ontološka, a ne etička kategorija, ovo je druga tema skroz... (Napisao sam i Juanu) понашање на теми о Бл.Огњу (у стилу ... самотеткилекдаоднесем) боду очи Pa ne znam šta si očekivala, pitala si i rekao ti sam šta mislim... Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 22, 2015 Пријави Подели Написано Март 22, 2015 Али заиста је невероватно, да се сваки Божји дан, изнова и изнова дискутује о хомосексуалцима, па побогу више, то нити је важно за спасење, нити ствари могу да се промене. Нити ти ставови могу допринети да се Црква боље разуме, односно, да се Црква умањи као вредносно мерило.... Потпуно погрешно и већ испричано тумарање у ништа. Аурор је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Март 22, 2015 Пријави Подели Написано Март 22, 2015 Потпуно погрешно и већ испричано тумарање у ништа. Nego šta, ne znam ni zašto se 'vatam u kolo'... Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 22, 2015 Пријави Подели Написано Март 22, 2015 Nego šta, ne znam ni zašto se 'vatam u kolo'... Али заиста смо све рекли, ово је постало прогањање Лов на вештице Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Март 22, 2015 Пријави Подели Написано Март 22, 2015 Greh je ontološka, a ne etička kategorija, ovo je druga tema skroz... (Napisao sam i Juanu) А Хуан то није знао и није уопште читао и слушао све могуће и немогуће етичаре и онтологе, већ је само чекао да му ти објасниш, тако свеже просветљен... Као што рекох, очекивао сам од тебе нешто ново, нешто дубље, неки нови угао из кога бих могао да поново сагледам све. Кад оно све исте чувене мантре. CecaV је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 22, 2015 Пријави Подели Написано Март 22, 2015 А Хуан то није знао и није уопште читао и слушао све могуће и немогуће етичаре и онтологе, већ је само чекао да му ти објасниш, тако свеже просветљен... Као што рекох, очекивао сам од тебе нешто ново, нешто дубље, неки нови угао из кога бих могао да поново сагледам све. Кад оно све исте чувене мантре. Па не зове се џаба "ортодокс"... Juanito је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
CecaV Написано Март 22, 2015 Пријави Подели Написано Март 22, 2015 исте чувене мантре aka. пуноћа истине Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Март 23, 2015 Пријави Подели Написано Март 23, 2015 Aurore, obzirom da si "svez" ,da li bi mogao da pokusas da opises razliku izmedju znanja (slusanja i razumevanja (koje Huan pominje) ucenja, argumenata i blablabla) i dozivljaja, iskustva...? Mozda bi mogla i takva tema da se otvori... Licno, osecam raskorak izmedju znanja i dozivljaja (vere) i moram reci da mi za iskustvo vere znanje ne znaci ama bas nista (ili mi mozda samo tako deluje). @Ceco, samo bez uzvikivanja, jos niste militantni. Volim_Sina_Bozjeg and Аурор је реаговао/ла на ово 2 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 23, 2015 Пријави Подели Написано Март 23, 2015 неки нови угао из кога бих могао да поново сагледам све. Кад оно све исте чувене мантре. Па ти имаш тај угао, шта сад хоћеш да се клонираш? Угао гледања у Православљу не доноси Аурор, него сам самцати Христос а ми то зовемо искуствени однос. Колико сам разумео, ти си неко време имао лични однос са Богом, па ту потражи све углове, јер колико сам те разумео, од Христа се ниси ти сам одаљио, него за то оптужујеш друге људе. Радо би ти се Аурор придружио са твојим углом гледања и начина који би теби био прихватљив али то у односу са Богом, не постоји. Натан је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 23, 2015 Пријави Подели Написано Март 23, 2015 Угао гледања у Православљу не доноси Аурор, него сам самцати Христос а ми то зовемо искуствени однос. To nije tacno. Taj hristov ugao je samo jedan od milion "uglova" koje danas vidimo u svim hriscaniskim denominacijama... svako tumaci religiju na svoj nacin i svako ima neki svoj ugao koji je potpuno validan iako je cesto dijametralno suprotan od tog Hristovog... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Март 23, 2015 Пријави Подели Написано Март 23, 2015 Колико сам разумео, ти си неко време имао лични однос са Богом, па ту потражи све углове, јер колико сам те разумео, од Христа се ниси ти сам одаљио, него за то оптужујеш друге људе. Лоше си разумео. Све. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VaSa110 Написано Март 23, 2015 Пријави Подели Написано Март 23, 2015 Evo čitam prethodnu diskusiju ovde, pa nešto razmišljam koliko je meni kao ateisti stravično teško da diskutujem sa vernicima ovako javno. Sto putam merim pre nego što nešto napišem. Pored onog što napišem imao bih još mnogo, mnogo, mnogo toga da kažem ali ne ovako javno. Čini mi se da to vidim i kod drugih ateista ovde (izuzetak naravno oblačić). CecaV је реаговао/ла на ово 1 пре 31 минута, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 23, 2015 Пријави Подели Написано Март 23, 2015 svako ima neki svoj ugao koji je potpuno validan iako je cesto dijametralno suprotan od tog Hristovog... Валидан коме? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 23, 2015 Пријави Подели Написано Март 23, 2015 Лоше си разумео. Све. Опрости. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука