Jump to content

Zašto religija nije istinita?

Оцени ову тему

Препоручена порука

edna grupa ljudi, nazovimo ih ovde "vernici," se posveti borbi protiv bolesti. Počnu da piju razne travke, da troše ogroman novac na vitamine i razne nadrilekarske proizvode, idu na drastične dijete koje su nekom lekaru pale na pamet kao "nešto što možda može da pomogne." Ništa od ovoga ne funkcioniše: mehanizam Hantingtona je takav da dijeta i vitamini nikako ne mogu da pomognu. Ali ovakvo ponašanje "vernicima" daje iluziju kontrole nad sopstvenim životom, na osnovu koga umanjuju svoj strah od neizbežne bolesti i rane smrti koja im preti. Druga grupa, nazovimo ih "ateisti," prihvati dijagnozu takvu kakva je. Nadaju se da će nauka nešto da nađe, ali ne računaju na to. Umesto toga, planiraju život u skladu sa svojim prospektima. Umesto štednje za penziju, recimo, pokušavaju da "upakuju" više života u prvih par decenija. Ako imaju decu, obično to rade kroz genetske klinike (tako da spreče da se oštećeni gen prenese na sledeću generaciju). Ne troše pare na besmislene tretmane, već ih ulažu u bogatstvo života, i u pomaganje drugima. Razlika? Obe grupe će doživeti istu sudbinu. Ako moje kolege koje rade na problemu ne uspeju da nađu lek u toku života ovih ljudi, obe grupe će se razboleti i umreti. Ni "vernici" ni "ateisti" nemaju nikakvu stvarnu prednost - ono što rade im ne menja sudbinu.

Ово ти кажем као бивши атеиста , највећу грешку у животу сам направио што нисам раније веровао у Бога , а без обзира на то имао сам догађај где је једино објашњење да ме сам Бог спасио да не настрадам и то ми је отворило очи . :slavaaa:

Ви атеисти не може да схватите колика је то благодет и нада вера у Бога и доброту , тако да имамо више наде од вас .

И сама медецина каже да човек који има наду , који прихвата своју болест и не клоне духом да је сама чињеница да има наду 50%излечења од болести , тако да то што пишеш да им прети рана смрт заиста не стоји. 

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

Кад би човек без страха, делио своје помисли у сврху бољег разумевања или проверавања својих и туђих ставова, свет би био много занимљивији и богатији и постао би једно лепше место. Заједница у том случају не би имала човека само споља, већ би се човек показао и изнутра.

Фарисеји су чаша, која је споља чиста а унутра можеш наћи сваку прљавштину. Да не помињем колико би тренутно слабијима или младима без искуства, занчило да могу слободно, говорити и оно што мисле и промишљају у осами...

Но да вас не оптерећујем одох до психијатра да ме саслуша :))

Не знам где сам прочитао реченицу: Све што вам се говори у мраку изнесите на светлост.

Verovatno misliš na Mt. 10,27.

Nije problem razmeniti misli ali mora postojati neki filter; nema smisla stvarati kakofoniju. Kad bih sve što mi padne na pamet pisao javno mislim da bih bio banovan posle par nedelja.

Ko želi da ti bude ispovednik može i na pp, ja nemam tih ambicija, nije to ni lako ni bezopasno.

@Nenad.

Nije to grigorije pisao, to je prenet tekst od jednog ateiste sa fejsbuka. Pogledaj početak teme.

Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити;

Подели на овим сајтовима

Verovatno misliš na Mt. 10,27.

Nije problem razmeniti misli ali mora postojati neki filter; nema smisla stvarati kakofoniju. Kad bih sve što mi padne na pamet pisao javno mislim da bih bio banovan posle par nedelja.

Ko želi da ti bude ispovednik može i na pp, ja nemam tih ambicija, nije to ni lako ni bezopasno.

@Nenad.

Nije to grigorije pisao, to je prenet tekst od jednog ateiste sa fejsbuka. Pogledaj početak teme.

Ма шта ће нама заједница ми имамо приватне демоне......

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Ма шта ће нама заједница ми имамо приватне демоне......

Valjda ćemo da zajedničarimo u ljubavi, ne u kakofoniji.

Подели на овим сајтовима

ja li sam be najgori ovde? :)

Ma jok, samo smeliji. :)

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

Stvarno mi nije jasno zasto postoji potreba da se u svakoj temi pomenu homoseksualci ?

Poenta uopste nije bila u homoseksualnosti vec u toj drasticnoj promeni razmisljanja. A na taj primer me je navela njihova ranija polemika o masturbaciji, pa rekoh da vidim kako gleda i na to...

• Волим 1

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

( tek sad spoznajem pravu snagu Gej lobija...u sve se mesa)

Radim povremeno na JNA i sve visa ima onih fensi navijaca, skinny farmerke, uske majcice, gej frizure... Tad sam ja shvatio da je gej lobi najmocniji na svetu.

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

Господин Бореалис, on 23 Mar 2015 - 14:08, каже:snapback.png

...koja ne postoji, evo treći put.

Ok, to takodje stoji kao opcija. Bice da sam te ja pogresno kapirao. Nebitno.

.... eto, bilo nas je (najmanje) dvoje da smo ga loše skapirali.                                  Isto: nebitno.   

Što bi rekao gosp.Borealis: sve to oko gejpedera i nekog plamena koji se čudom pali ali je samo deo simbolične priče ... nebitno ... trice i kučine ... ko to (bre) uopšte pomenu.   Bitna je širina, hristolikost, ljubav, božije ovaploćenje u čoveku,  (s)vaistina.     

Razmišljaj globalno,  ebeš lokalno:  ako neko usput nadrlja, uništi mu se pravo na ljubav i/ili život,  ili samo malko bude prevaren zarad verskog turizma u Levantu ... on je samo jedna mala kolateralna šteta na našem putu ka punoći istine. 

Подели на овим сајтовима

Шта ово што сам написао сматраш и разврставаш у тај израз?

Kakofonija? Preplavljivanje foruma pomislima koje nisu preispitane u sopstvenoj glavi.

Подели на овим сајтовима

Господин Бореалис, on 23 Mar 2015 - 14:08, каже:snapback.png

.... eto, bilo nas je (najmanje) dvoje da smo ga loše skapirali.                                  Isto: nebitno.   

Što bi rekao gosp.Borealis: sve to oko gejpedera i nekog plamena koji se čudom pali ali je samo deo simbolične priče ... nebitno ... trice i kučine ... ko to (bre) uopšte pomenu.   Bitna je širina, hristolikost, ljubav, božije ovaploćenje u čoveku,  (s)vaistina.     

Razmišljaj globalno,  ebeš lokalno:  ako neko usput nadrlja, uništi mu se pravo na ljubav i/ili život,  ili samo malko bude prevaren zarad verskog turizma u Levantu ... on je samo jedna mala kolateralna šteta na našem putu ka punoći istine. 

хехе, ... оно кад комшија почне да се секира и брине за мене.. Комшија опет се бринеш за мене? :))

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...