cloudking Написано Март 16, 2015 Пријави Подели Написано Март 16, 2015 Слажем се . Невероватно да се сложим са Облаком То ти је самостални изазов. Боље да се ја сам изазивам него неко други. А увек смо изазвани, да ли споља или изнутра. Али просто имаш уљуде који не да не изазивају себе већ су потпуно огрезли, толико да не виде ни себе ни друге. Ту већ нешто човека зове да помогне, да некако утиче. Жешћа је то дипломатија, није за сваког, мора се добро познавати "пацијент" (да тако ружно кажем). Како прићи, са које стране, да ли речима или гестом...велико је то мајсторство. Ali ti u startu pretpostavljas da si bolji od coveka kome zelis da "pomognes"... otkud znas da od vas dvojice nisi ti taj kome je potrebna pomoc? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 16, 2015 Пријави Подели Написано Март 16, 2015 Свима нам је потребна помоћ... Некад се мислим, колико је људски род блесав, право је чудо да још постојимо, а нисмо завршили са диносаурима. Мада још има шансе. Човек Жоја је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 16, 2015 Пријави Подели Написано Март 16, 2015 Да им је говорио милозвучне речи, не би му много одмакло Хришћанство. Мислиш, да пројављује благу реч и обећано Царство по целом свету? Као на пример све нам је дозвољено али нам није све на корист? Баш делује оштро и као наредба са звучника! Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 16, 2015 Пријави Подели Написано Март 16, 2015 право је чудо да још постојимо, а нисмо завршили са диносаурима Ma... mutacija ovde, prirodna selekcija onde, spoljni fatkori ovamo, prilagodjavanje onamo... you know... random stuff пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дуња Написано Март 16, 2015 Пријави Подели Написано Март 16, 2015 Никако дрскост. Позив, то је људски позив ближњем. Ако ти приђеш њему на један хришћански начин, али он због своје таштине одбија да види то, ти неко време можеш да разговараш са њим, али то не може вечно да траје. Онда је следећи корак да му подиђеш некако, да га наведеш да самостално почне да увиђа тај свој грех. То је мислим суштина. Ух, то је све тешко, захтева велику љубав, стрпљење и има непредвидиву динамику. Ovakvo tvoje razmisljanje ne iskljucuje moje u potpunosti, ali za mene ljubav iskljucuje pedagosku meru kada je rec o formiranim osobama. Primetila sam da svako voli da bude ljubavlju ususkan kada je i najgori i da ce postati bolji jedino ako ga volis i ako mu cutis njegovu manu i ono sto i sam zna (ipak svako sve zna, ako ne drugacije , onda po savesti, ako nema savesti onda corav posao). A sta se zbiva u srcu coveka koji gresi samo Bog zna, zato On sme i da bude jedini pedagog i to ne preko onih koji sebe dozivljavaju kao direktne posrednike Bogom dane da poduce i isprave nekoga. Tu cuci klizav teren za gordost, cini mi se. E sad, mozemo da se pozivamo na svetog Petra i njegovu narav, sto obicno i radimo kada je tema pedagogija u hriscanstvu, samo zasto se ne pozivamo na nekog sveca koji je vazio za coveka izrazito pitome naravi? Ko skonta da pojma nema ispunio je celo Jevandjelje. Човек Жоја је реаговао/ла на ово 1 "Ја сам спреман - нашао сам шлем." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дуња Написано Март 16, 2015 Пријави Подели Написано Март 16, 2015 Позив, то је људски позив ближњем. Ако ти приђеш њему на један хришћански начин, али он због своје таштине одбија да види то, ти неко време можеш да разговараш са њим, али то не може вечно да траје. Онда је следећи корак да му подиђеш некако, да га наведеш да самостално почне да увиђа тај свој грех. То је мислим суштина. Pusti tudju tastinu, mozda se pomocu nje covek spase uprkos tome sto je tastina, a ti pogines jer se bavis njome. (Ne mislim licno ti, vec svako ko se bavi prepravljanjem ljudi) "Ја сам спреман - нашао сам шлем." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Март 16, 2015 Пријави Подели Написано Март 16, 2015 Када некоме кажеш "баци то!", то није "мишљење" него "наређење". Да би некоме наредио, мораш да имаш ауторитет. Мишљење би било да кажеш - "Пријатељу, ја мислим да коришћење марихуане није добро због тога и тога". И имао би пуно веће шансе да те неко саслуша, можда и послуша. А то није "шлихтање", већ само нормалан, равноправан разговор. U toj formi su date stvari u Novom zavetu, nisu izdiktirana pravila Apostol Pavle (samo) obaveštava da oni koji su nepravednici, pijanci, koji masturbiraju, otimaju, imaju homoseksualne odnose itd. "neće naslediti Carstva Božijega" i da oko toga ne bude nedoumica... Дуња and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Март 16, 2015 Пријави Подели Написано Март 16, 2015 U toj formi su date stvari u Novom zavetu, nisu izdiktirana pravila Apostol Pavle (samo) obaveštava da oni koji su nepravednici, pijanci, koji masturbiraju, otimaju, imaju gej odnose itd. "neće naslediti Carstva Božijega" i da oko toga uopšte ne bude nedoumica... 3 reda odatle se kaže "sve mi je slobodno, ali mi nije sve na korist". Pa zaključujte sami šta i kako i da li se stvar uopšte može redukovati na masu pravila (hint: ne može)... То значи да је слободно мастурбирати, али да, ко то ради, "neće naslediti Carstva Božijega", или, другачије речено, гореће у паклу. Главни је проблем што ви у томе не видите никакав проблем. :fmqmtx: Мени је потпуно фасцинантно како неко, од атеисте, за кратко време, догура до некога коме је сасвим нормално да истовремено Хитлер и мастурбатори "neće naslediti Carstva Božijega". Па још све то тумачи само као обавештење. Лудило! Avocado је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Март 16, 2015 Пријави Подели Написано Март 16, 2015 Ovo bi bilo u redu jer ja, u tom slucaju, od tebe trazim pomoc, pa se i ocekuje da mi pomognes. Ali, feeblov drug zapazi da neko ima manu, a zatim vrsi pedagoske mere. Da je smiren ne bi to radio. (Uzela sam feeblovog prijatelja samo za primer) Dakle, nije isto ako ti neko trazi pomoc i ako se ti samopozivas na svoj um, cak i drskost, kako bi nesrecniku predocio da je gresnik. Mozda on zna koliki je gresnik i smireniji je od tebe, mozda sam sa sobom vodi borbu, mozda je neophodno po dopustenju da prodje kroz gresku. Uvek bacam malo vise ka ovoj drugoj opciji jer mi je nekako bliza. Um se lakse pogordi od srca. Danas je mnogo vise nas pametnih nego onih dobrih (najcesce ih nazivaju budalama). Добро, прихватам, сви ви сте у праву. Све сам то што сте рекли и много горе од тога. Логично је. Вас је више, а мене је мање. ;-) Сећам се да сам хтео само да прокоментаришем ону поделу на ове и оне и кажем да су разлике у нијансама, које су суштински неважне. Мени је ова тема као она са вицевима, а ви у озбиљну причу ударили и од мене направили оно за шта ме оптужујете да ја радим другима. Поделе ме не занимају и нису ми потребне да бих нешто доказао, имам довољно посла око себе, јер сам и сам подељен. :-) Како год, нека буде онако како јесте. х-) Grizzly Adams and Дуња је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 16, 2015 Пријави Подели Написано Март 16, 2015 Што Хитлер? Па он није мастурбирао... Аурор, ИгорМ, Плутон and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 16, 2015 Пријави Подели Написано Март 16, 2015 Вас је више, а мене је мање. ;-) Кажем ја да би се ми уз пивце много добро провели... Juanito, Натан and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 3 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дуња Написано Март 16, 2015 Пријави Подели Написано Март 16, 2015 Добро, прихватам, сви ви сте у праву. Све сам то што сте рекли и много горе од тога. Логично је. Вас је више, а мене је мање. ;-) Nisam shvatila da neko mora da bude ovde u pravu, vec samo razmenjujemo misljenja. Meni je zanimljivo da citam razlicita misljenja na istu temu. Ne bih volela da se iko vredja jer nema razloga, cini mi se. Eto sta se desi kada neko shvati ovakvu temu za ozbiljno, a onaj drugi je dozivi kao vic. Натан је реаговао/ла на ово 1 "Ја сам спреман - нашао сам шлем." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Март 16, 2015 Пријави Подели Написано Март 16, 2015 Мислиш, да пројављује благу реч и обећано Царство по целом свету? Као на пример све нам је дозвољено али нам није све на корист? Баш делује оштро и као наредба са звучника! Мислио сам на оно када говори о томе да не идолопоклонишу, да не оргијају и остало. Није их молио, могао је да страда у сваком моменту због тога. Неки су препознали Христа и пришли Му, они тврдокорни нису. И сам знаш да, као отац, мораш некад да будеш ''строг'', а деца знају да је то из љубави, па те послушају. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Март 16, 2015 Пријави Подели Написано Март 16, 2015 Кажем ја да би се ми уз пивце много добро провели... Позови и Клауда. Ако му је фрка може и да завари, јер после трећег Гиниса заборавим на ово моје ''црнило''. :-д Срђан Шијакињић, cloudking and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дуња Написано Март 16, 2015 Пријави Подели Написано Март 16, 2015 Па знаш како, може и тако, али ја бих ипак да ако може избегне да буде фараонче, мислим ако је неко кога волим ја бих и да се жртвујем за њега, а у принципу увек постоји тренутак кад схватиш да тај хоће да буде Фараон и једоставно пустиш га. Tu cuci koska - ti se upinjes da popravis nekoga i on tebe dozivljava onda kao faraona, a ti na kraju shvatis da je on faraon (u primerima o kojima je rec ovde). Zapravo samo Bog zna ko je zapravo u toj prici faraon. "Ја сам спреман - нашао сам шлем." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука