Jump to content

Зоран

Да ли треба забранити деловање навијачких група  

15 члановâ је гласало

1. 1. Да ли треба забранити деловање навијачких група

• Да
      4
    • Не
      6
    • Само екстремних
      6
    • Немам став
      0

Препоручена порука

Непоштовање државних симбола нема везе са демократијом.

Не знам да ли ти странци певају, али овај "наш" је потписао уговор који је предвиђао и певање химне. Он није рекао, али је свакоме јасно зашто је одбио да пева химну. Не толико због "Бога", јер се Бог у химни не декларише као хришћански, колико због оног "српски род" и "српске земље". То је безобразлук који се још само у Србији толерише. Иди у Америку и немој да поштујеш државне симболе, па ћеш видети каква ћеш "права" стећи. Држава се мора поштовати. Тачка. Онај ко неће - врата су отворена, широко му поље.

не слажемо се,фудбал се више не игра због љубави већ искључиво ради интереса,ако је једном немцу или французу у интересу да позове све оне играче за које сматра да ће донети успех (без обзира на националну и верску припадност) докле ћемо ми "паметовати",једина грешка љајића је што је знао за тај фамозни уговор пре почетка припрема...баш ме занима да ли би овако поступио и са бојаном кркићем,кога су молили да игра за нас...мени је доказ поштовања да у држави у којој живим плаћам порезе,не правим проблеме,туђе поштујем,а своје волим,е сад,да ли ћу певати химну казахстана и носити дрес фљамуртарија баш их брига

Подели на овим сајтовима

Значи, могу да добијем њихово држављантво ако у изјави, уз молбу, кажем да имају глупу, смрдљиву заставу, кретенски грб и химну коју не сматрам својом? Хм, чисто сумњам. А Европа? Какво је тамо стање?

Стварно не знам шта те питају кад ти дају држављанство, али сигурно знам да не можеш да изгубиш држављанство, нити да сносиш било какве последице ако спалиш америчку заставу и одбијеш да певаш химну. У Европи не знам како је и не видим какве то има везе. Нешто не видим да браниш геј параде зато што је тако у Европи. Бранимо принцип. Ти браниш колективизам и подаништво држави, а ја браним индивидуализам у коме је слобода појединца изнад државе. За мене је држава нужно зло, а не нешто чему се треба клањати. Опет кажем, не браним Љајића, јер он не дели моје мишљење. Он само хоће другачију државу, још гору.

Подели на овим сајтовима

Ako usporedim nas i norveski nacionalizam, nema razlika. Ako usporedim nas i grcki nema ni tu razlika.

Razlika je samo sto svi misle da mi imamo "nezdrav" nacionalizam.

A nesreca je sto neki Srbi dele to misljenje.

Nismo ni za trunku bolji ni gori od Evrope po pitanju nacionalizma.

Подели на овим сајтовима

Холандска химна је благо рећи пуна крви и позива на насиље, а ни Марсељеза није ништа боља. Сваки атеиста у Великој Британији пева да Бог чува краљицу итд, итд... Сигурно је да се многи не слажу са речима, а неки их не сматрају ни својима.

Ствар је у томе што се у тим земљама поштује симбол као ознака нечег вишег и значајнијег што чини тај народ посебним и поносним, а наши муслимани, атеисти и сл. не само да нису добри грађани, већ пројављују и неке облике исфрустрираности.

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

Samim tim što je takav ugovor sastavljen, to je prisiljavanje i jasna diskriminacija - nulabožaca i mnogobožaca.

Дај не лупај више, молим те. Каква дискриминација? Схвати то "Боже" као неки принцип, заједнички дух, веру у слободу и правду, како хоћеш. Ко те тера да признаш живога Бога. Нема ту никакве дискриминације, већ је по среди болесна искомплексираност.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Па кад могу Карабатић , црнци... да певају Марсељезу а пореклом су сви нефранцузи , што онда не могу и ови наши нашу химну! Каква даје таква је.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Стварно не знам шта те питају кад ти дају држављанство, али сигурно знам да не можеш да изгубиш држављанство, нити да сносиш било какве последице ако спалиш америчку заставу и одбијеш да певаш химну. У Европи не знам како је и не видим какве то има везе. Нешто не видим да браниш геј параде зато што је тако у Европи. Бранимо принцип. Ти браниш колективизам и подаништво држави, а ја браним индивидуализам у коме је слобода појединца изнад државе. За мене је држава нужно зло, а не нешто чему се треба клањати. Опет кажем, не браним Љајића, јер он не дели моје мишљење. Он само хоће другачију државу, још гору.

То заправо није истина. Имају чак и посебан закон о застави. И раније су често (данас ређе додуше) кажњавали вређање или уништавање америчке заставе. И данас се то користи, само ређе, јер је много ређа појава да се на америчком тлу спаљује или "скрнави" америчка застава (за разлику од, на пример, времена хипи револуција и антиратних или еманципационих покрета тог доба). И данас, кад некога хоће да прикажу као варвара, прикажу га како спаљује америчку заставу на протестима.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Индивидуализам и хришћанство (православље) не иду заједно. Као ни идеолошки, безлични колективизам. Писао сам скоро на ту тему, тумачећи проблематику кроз Христологију:

https://www.pouke.org/forum/blog/23/entry-477-%D0%BD%D0%B5%D1%81%D0%BB%D0%B8%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%BE-%D0%B8-%D0%BD%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B4%D0%B5%D1%99%D0%B8%D0%B2%D0%BE/

Подели на овим сајтовима

Не знам је ли се дискутовало о овоме :)

http://sport.blic.rs...ije-pevao-himnu

Каква су мишљења?

Ја мислим да је добро форсирати да се пева химна, појачава заједништво и неко осећање за шта се игра. Опет, муслиману се не да певати "српску земљу, српски род". Можда да буде обавезно само за оне који се изјасне као Срби :)

Коначно неко да уради нешта добро

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Па кад могу Карабатић , црнци... да певају Марсељезу а пореклом су сви нефранцузи , што онда не могу и ови наши нашу химну! Каква даје таква је.

Па, наравно...само овде се нађе неко ко ће увек да философира и паламу**.

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

То заправо није истина. Имају чак и посебан закон о застави. И раније су често (данас ређе додуше) кажњавали вређање или уништавање америчке заставе. И данас се то користи, само ређе, јер је много ређа појава да се на америчком тлу спаљује или "скрнави" америчка застава (за разлику од, на пример, времена хипи револуција и антиратних или еманципационих покрета тог доба). И данас, кад некога хоће да прикажу као варвара, прикажу га како спаљује америчку заставу на протестима.

Овако, мислим да тај закон није прошао упркос покушајима ”патриота”. А и да јесте, сасвим је сигурно да је неуставан! У то нема ни трунке сумње. Нигде нисам рекао да нема Американаца који размишљају као Милојков. Има и те како. Нисам чак ни рекао да паљење заставе и непевање химне нису варварски чин. Само браним право људи да буду варвари. Не бих се ни укључио да Милојков није рекао да би људима који не поштују државне симболе одузимао држављанство. У морал Љајића не бих улазио. Рекох већ, мало шта имам заједничко са националистима, још мање са муслиманским фанатицима, а најмање са муслиманским фанатицима националистима.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...