Jump to content

Чарлс Буковски - изреке и цитати

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 444
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

On 9. 10. 2014. at 20:54, Deki992 рече

Pa ni zivot pokajanog razbojnika nije bio bogougodan ali opet.... ne znamo mi sta je na cijoj dusi. :)

nisam se njime moralisticki bavila..to sam napisala, jer sam citala ranije komentare, a i zna se kako je ziveo, cak i neke nesvete stvari koje je pisao, akcenat je bio na onom sto je sjajno i otreznjujuce od ovog veoma lucidnog genija ljudskog roda/ ako mene pitas, umetnici su tamo negde odmah iza svetih u Carstvu Bozijem :), osim ako bas svesno i otvoreno nisu slavili necastivog

Подели на овим сајтовима

On 9. 10. 2014. at 21:04, Natasa Malinovic рече
nisam se njime moralisticki bavila..to sam napisala

Ma nisam ni ja, niti sam mislio da tebe "kritikujem" time, nego samo htedoh reci da cesto ljudi donose sud na osnovu nekih suvih, moralnih kalupa koje imamo u svojoj svesti.

Jednostavno, Bog je van svakog kalupa, pa bio on i "crkven" cak. (moje misljenje).

Подели на овим сајтовима

On 9. 10. 2014. at 21:01, Juan рече

Bogougodan? :) To su samo ljudi koji sa vama ne dele ista shvatanja, vrednosti pogled na svet itd. Just get over it. :)

"Bogougodan" koristimo na pravoslavnom forumu, a nravno da za nekim drugacijim okruglim stolom bi se izrazili politicki korektno. Zao mi je gosp. Peric, ali vasi pogledi na zivot i svet se u mnogo cemu razlikuju od mojih :) mislim ne bismo nametali pravoslavlje kao apsolutni autoritet drugima, bar se nadam da je tako :)

Подели на овим сајтовима

On 9. 10. 2014. at 21:09, Deki992 рече

Ma nisam ni ja, niti sam mislio da tebe "kritikujem" time, nego samo htedoh reci da cesto ljudi donose sud na osnovu nekih suvih, moralnih kalupa koje imamo u svojoj svesti.

Jednostavno, Bog je van svakog kalupa, pa bio on i "crkven" cak. (moje misljenje).

Slazem se, naravno :)

Подели на овим сајтовима

On 9. 10. 2014. at 21:13, Natasa Malinovic рече

"Bogougodan" koristimo na pravoslavnom forumu, a nravno da za nekim drugacijim okruglim stolom bi se izrazili politicki korektno. Zao mi je gosp. Peric, ali vasi pogledi na zivot i svet se u mnogo cemu razlikuju od mojih :) mislim ne bismo nametali pravoslavlje kao apsolutni autoritet drugima, bar se nadam da je tako :)

Naravno, razumem to i nemam problem sa političkom korektnošću termina. Samo mi nije jasno zašto bi neko živeo "bogougodno" kad nema nikakve veze sa crkvom. "Bogougodan život" nije nešto što je zapisano u genima, već je obrazac ponašanja koga crkva očekuje od svojih vernika i taj obrazac mora da se čuje, nauči i prihvati. Niko ne zna da je njegov život "nebogougodan" dok ne uđe u crkvu i ne čuje od duhovnih autoriteta šta je greh, a šta nije. Većina ljudi na ovoj planeti uopšte nema predstavu šta uopšte treba da radi da bi se njihov život mogao okarakterisati "bogougodnim" po vašem shvatanju. Ne moram da idem do Bukovskog. Dovoljno je da vidim roditelje, najbolje prijatelje, ženu... Svi su oni svetlosnim godinama daleko od "bogougodnosti". Ti umetnici su samo malo (ili malo više) ekstremniji, otvoreniji i "autentičniji" u svom grehu.

Подели на овим сајтовима

On 9. 10. 2014. at 21:26, Juan рече

Naravno, razumem to i nemam problem sa političkom korektnošću termina. Samo mi nije jasno zašto bi neko živeo "bogougodno" kad nema nikakve veze sa crkvom. "Bogougodan život" nije nešto što je zapisano u genima, već je obrazac ponašanja koga crkva očekuje od svojih vernika i taj obrazac mora da se čuje, nauči i prihvati. Niko ne zna da je njegov život "nebogougodan" dok ne uđe u crkvu i ne čuje od duhovnih autoriteta šta je greh, a šta nije. Većina ljudi na ovoj planeti uopšte nema predstavu šta uopšte treba da radi da bi se njihov život mogao okarakterisati "bogougodnim" po vašem shvatanju. Ne moram da idem do Bukovskog. Dovoljno je da vidim roditelje, najbolje prijatelje, ženu... Svi su oni svetlosnim godinama daleko od "bogougodnosti". Ti umetnici su samo malo (ili mali više) ekstremniji, otvoreniji i "autentičniji" u svom grehu.

Заправо, скоро свака култура на свету има своју верзију Декалога или нечег сличног, морали репери су слични, углавном се разликују у ономе због чега то раде.

On 9. 10. 2014. at 21:27, Juan рече
A vi ste svi latentni hedonisti i zato vas volem.

Сад звучиш ко они педери :) 

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

On 9. 10. 2014. at 21:31, RYLAH рече
Сад звучиш ко они педери :)

Не бре. Они за латентност оптужују оне који их нападају, а ја кажем да одређени слој црквених људи искрено воли хедонизам, само не може да га испољи. Такви не мрзе Буковског, већ напротив - воле га, диве му се и по мало завиде. :)

Др Хуан Фројдес де Јунгес

Подели на овим сајтовима

On 9. 10. 2014. at 21:26, Juan рече

Naravno, razumem to i nemam problem sa političkom korektnošću termina. Samo mi nije jasno zašto bi neko živeo "bogougodno" kad nema nikakve veze sa crkvom. "Bogougodan život" nije nešto što je zapisano u genima, već je obrazac ponašanja koga crkva očekuje od svojih vernika i taj obrazac mora da se čuje, nauči i prihvati. Niko ne zna da je njegov život "nebogougodan" dok ne uđe u crkvu i ne čuje od duhovnih autoriteta šta je greh, a šta nije. Većina ljudi na ovoj planeti uopšte nema predstavu šta uopšte treba da radi da bi se njihov život mogao okarakterisati "bogougodnim" po vašem shvatanju. Ne moram da idem do Bukovskog. Dovoljno je da vidim roditelje, najbolje prijatelje, ženu... Svi su oni svetlosnim godinama daleko od "bogougodnosti". Ti umetnici su samo malo (ili malo više) ekstremniji, otvoreniji i "autentičniji" u svom grehu.

ok, nisam te razumela..mi bar znamo koliko je covek udaljen od svoje bogopodobne prirode, pa nije cudo da gledamo svasta oko sebe, i da je kod ekstrema sve to ekstremnije...ipak misljenja sam da svi manje vise znaju kada grese, a dokaz tome su ljudi koji nikad za crkvu nisu culi, a ziveli su nasim terminom da kazem bogougodno, moj deda obican prost covek, seljak, divan bio, uvek je govorio neda mi savest, i ostavio je neverovatan trag u mon zivotu, i to je ocit primer onog o cemu i apostol dal Pavle govori, da po zakonu u srcu se vladaju,iako ne znaju za Boga. Naravno motiv za ostajanje u dobru je mnogo jaci kod onih koji su svesni Hrista, ai ja verujem da i oni koji ga ne znaju, intuitivno ga naziru, ljudsko srce je jako neistrazen organ...a Duh Sveti dise gde hoce. Zato mislim da mozemo da imamo vrednosne sudove i za postupke onih koji nikad nisu usli u Crkvu( a oko termina cemo se dogovoriti u odnosu na priliku :) )

Подели на овим сајтовима

“For those who believe in God, most of the big questions are answered. But for those of us who can’t readily accept the God formula, the big answers don’t remain stone-written. We adjust to new conditions and discoveries. We are pliable. Love need not be a command or faith a dictum. I am my own God. We are here to unlearn the teachings of the church, state, and our educational system. We are here to drink beer. We are here to kill war. We are here to laugh at the odds and live our lives so well that Death will tremble to take us."

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...