Jump to content

Чарлс Буковски - изреке и цитати

Оцени ову тему

Препоручена порука

x558676_639312862781380_673509394_n.jpg.

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

• Одговори 444
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Промовишеш грех? Сотониног слугу који се курвао, коцкао, алкохолисао, дрогирао? То промовишеш Српској омладини? 

Ih Mladjo,jesi duduk

U vremenu Liberalnih promocija poput homoseksualizma, ko jos smatra da je odnos muskarca i zene greh?Cak je i blagosloven od strane Visnjeg.

Подели на овим сајтовима

Cak je i blagosloven od strane Visnjeg.

Курварство благословено од стране вишљег? Шта све човек од тебе неће чути... 

Заниљиви су ти аршини.... хомосексуализам неприхватљив блуд, а алкохолизам, групњци, курварство и коцка - прихватљиви блудови. :)))

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

mozda njegov zivot nije bio do kraja bogougodan, mozda i neke stvari koje je rekao nisu bile bogougodne, ali zato mnogo toga sto nam je doslo kroz ovog genija od coveka je i te kako dusekorisno i za svaku pohvalu  8086.gif

kao npr.

1377317_661443760544713_1008384807_n.png

Подели на овим сајтовима

mozda njegov zivot nije bio do kraja bogougodan, mozda i neke stvari koje je rekao nisu bile bogougodne, ali zato mnogo toga sto nam je doslo kroz ovog genija od coveka je i te kako dusekorisno i za svaku pohvalu 

Не знам једног генијалног писца који је живео богоугодним животом. 

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Не знам једног генијалног писца који је живео богоугодним животом. 

Оскар Вајлд например. 

Подели на овим сајтовима

"Видим на стотине људи дневно који су сасвим одустали. На све стране видим оне који не жуде ни за чим, осим храном, кровом, и одећом, усресређени само на то, без снова. Они не осећају ужас што не воле или што нису вољени."
Ова мисао ми је жешће хришћанска, ако тако могу да се изразим.

Сваки човек је вредан пред Богом.

Како је Буки прошао, то не знамо....али је сигурно имао искре....оне праве, помало личи на Достојевског.

Надам се да је добро прошао, и да се неко моли за њега.

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

Сад ми се јавила дилема нека.

Нема једног писца који је био генијалан, а да није био на своју руку, и то много. Вероватно му то дође као цена толиког талента, треба то носити.

Да ли је њима то лудило опроштено, у свим својим манифестацијама, зато што је дошло у пакету са талентом који не само да нису закопали него су га устостручили? У суштини, мислим да би другачије прсли скроз, да нису имали те вентиле.

Надам се да јесте.

Извињавам се за офтопик, ал можда и није офтопик, везано је за тему негде.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

mozda njegov zivot nije bio do kraja bogougodan, mozda i neke stvari koje je rekao nisu bile bogougodne

Pa ni zivot pokajanog razbojnika nije bio bogougodan ali opet.... ne znamo mi sta je na cijoj dusi. :) 

Подели на овим сајтовима

Брате лик је геј нормално да сам био ироничан.. :) 

Подели на овим сајтовима

Сад ми се јавила дилема нека.

Нема једног писца који је био генијалан, а да није био на своју руку, и то много. Вероватно му то дође као цена толиког талента, треба то носити.

Да ли је њима то лудило опроштено, у свим својим манифестацијама, зато што је дошло у пакету са талентом који не само да нису закопали него су га устостручили? У суштини, мислим да би другачије прсли скроз, да нису имали те вентиле.

Надам се да јесте.

Извињавам се за офтопик, ал можда и није офтопик, везано је за тему негде.

Verujem da da.  Istina i mudrost koja je covecanstvu dosla kroz genije, uticala je na spasenje miliona dusa, a tamo se negde kaze, ako odvedes coveka na dobar put, mnogi ce ti se gresi pokriti, to je njihov krst, pretpostvaljam da je bilo tesko nositi se sa genijalnoscu i voditi istovremeno unutrasnji rat sa strastima ili neki uobicajeni spasonosan i bogougodan zivot, kao sto je recimo Bah..ali on je retka biljcica medju ovim najredjim :)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...