Jump to content

Da li je freelance posao budućnosti?

Оцени ову тему

Danijela

Препоручена порука

Ako sam dobro shvatila, da bi se izbjeglo posredovanje lokalnih banaka, najbolje je uzeti Payoneer karticu, koju trebaš već imati ako želiš da probaš da dobiješ poslić? Može savjet konkretnije kako doći do ove kartice? Neki link ili tako nešto. Pošto nisam razumjela kod koga se zapravo traži.

Kako to uopšte funkcioniše, otvori se account, da li se tad nudi opcija i za karticu, šta je oko članarine i te 8% provizije (ako ima neko kome nije mrsko da objasni).

Направиш налог на Пејониру и пријавиш се за Мастер картицу. Испратиш њихових пар захтева тамо, верификујеш штогод и они ти кажу да ће тад и тад да ти стигне картица...

Подели на овим сајтовима

• 4 weeks later...

Treba pogledati komentare, tekst nije dorecen.

Tekst je nedovoljno preradjen jer se i dalje nakon citanja teksta stice utisak da na uplate iz inostranstva nije potrebno placati doprinose sve dok zbirna vrednost tih uplata ne predje limit. Razlog za to je jednostavan: vecina ljudi doprinose stavlja u isti kos i smatra ih porezima. Recenica “Porez za fizička lica se ne obračunava na isti način kao za firme, već se računa ukupan godišnji prihod, i ako on pređe određenu granicu koju propisuje Država, tek tada se plaća porez.” ne naglasava da se doprinosi placaju bez obzira na iznos prihoda vec sugerise da nikakvih poreza nema do granice.

Samo da dodam da mislim da se svaki priliv novca smatra dohotkom i podložan je oporezivanju bez obzira da li je inostranstvo ili domaći promet u pitanju.
S tom razlikom što fizička lica moraju sama da podnose poresku prijavu odnosno plate porez za svaku transakciju u roku od 15 dana, kako stoji i na jednom od linkova. Sem ukoliko novac nije stigao od domaćeg pravnog lica, kako je Sloba već objasnio.
Delim Slobe Markovića mišljenje da je fizičko lice obavezno da plati porez na svaki dohodak odnosno prijem novca iz inostranstva, mimo godišnjeg oporezivanja.
Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

Поздрав људи!

Само да се захвалим форуму поуке.орг и члановима ове квалитетне теме јер су ме поново заинтересовали за фриленс послове.

Иначе немам неке вјештине, осим енглеског и дубоког орања по интернету. Шта препоручујуте за учење особи у средњим двадесетим? Видим вордпрес је најтраженија вјештина, али да ли би успио достићи одређен ниво знања иако се досад нисам претјерано бавио таквом врстом ствари на рачунару.

Подели на овим сајтовима

Поздрав људи!

Само да се захвалим форуму поуке.орг и члановима ове квалитетне теме јер су ме поново заинтересовали за фриленс послове.

Иначе немам неке вјештине, осим енглеског и дубоког орања по интернету. Шта препоручујуте за учење особи у средњим двадесетим? Видим вордпрес је најтраженија вјештина, али да ли би успио достићи одређен ниво знања иако се досад нисам претјерано бавио таквом врстом ствари на рачунару.

mozes ali ti treba vreme, godinu dvije dobrog ucenja i da ti se slegne sve u glavi i udje u prste

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

treba ti html, css, osnove java scripta, osnove php.a, i moras nauciti kompletan wordpress API, mislim da je to minimum 2 godine za normalnu osobu, da stekne izvjesnu rutinu i sve to ti je dzabe ako nemas dizajnersku notu u sebi

Подели на овим сајтовима

Хвала још једном!

Управо сам завршио први посао из Admin jobs/Research категорије, јер реално у другим категоријама и немам шта да тражим. Само за нешто боље би ипак било добро знати рад на неком програму.

С друге стране гледајући, ово тренутно запослење у правом животу за 230 евра мјесечно ми не пружа неку перспективу, а још када на то додамо живот у успаваном провинцијском градићу... туга... :(

Једино што ми пада на памет је да се прихватим јутуб туторијала и лагано кренем на учење. Ионако имам масу неискориштеног слободног времена, који би било боље да усмјерим у нешто. Да ли има неко искуства са Ruby on Rails апликацијом, видим да неки Руси убише пару на њему. А осим егзотичног назива, ја немам појма о чему се ту ради. :)

Подели на овим сајтовима

Ja sam ubola posao obradu fotografija i solidno mi ide :)

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

Ne, nego me kontaktirao neki fotograf koji je video moje fotke i sad mu radim obradu. Na stotine fotografija :D

Al kinta odlicna i na vreme :)

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

Подели на овим сајтовима

Ispostavilo se da je istinita ona narodna: Ko hoce nadje nacin, ko nece nadje izgovor :)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...