Jump to content

Da li je freelance posao budućnosti?

Оцени ову тему

Danijela

Препоручена порука

Dozvoljavaju nam da to radimo zato sto to "prkosi logici"? To ti je odgovor na pitanje? To je razlog? Alal ti plajvaz...

Не, то је твоја конструкција. А питање је било само привидно двосмислено, и то си вероватно радио с намером... али, свеједно сам ти рекао због чега би требао да размислиш о томе што радиш. Безобразлуком наравно, ту ни ти, а и остали, не мењате ништа од чињеница.
Подели на овим сајтовима

Пре свега, није баш тако једноставно да "дијагностикују" пиратски софтвер "кад се улогујеш", нити њих интересује да то раде. Људе који воде те фирме са freelace пословима уопште не интересује какав софтвер имаш на рачунару, то није њихов посао ни проблем.

Код нас се још увек размишља у контексту комунистичког режима који све држи под својом контролом. На западу тога нема, фирме нису државне него приватне и свака гледа своја посла. "Капитализам" уопште није "политички систем" који нешто "гледа"... И тако редом. Боли глава од балканских контрадикција и парадокса, а камо ли да се расплету то је немогућа мисија.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Не, то је твоја конструкција. А питање је било само привидно двосмислено, и то си вероватно радио с намером... али, свеједно сам ти рекао због чега би требао да размислиш о томе што радиш. Безобразлуком наравно, ту ни ти, а и остали, не мењате ништа од чињеница.

facenew22222222

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Приметно је да вас неке овде @зеленизуб интелигенција и способност (у оквиру дизајна, тиме и све везано за ову област, и слично)  подсећа на оно што желите а немате! Завист! Па цркните од љубоморе!

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Ma ne lupaj dosao sa "pobednickim postom" koji je trebalo da udari nekakvu poentu ali na prvo osporavanje tog posta ti bezis i krijes se... neozbiljan si sagovornik... evo ti ova deca macuj se s njima... ja odoh u topli krevetac :D

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Од @зеленизуб се увек може штошта паметно научити, од неки овде који се разумете у све –  . Кратко и јасно, не натурај ми се! Сиктер у кревет!

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Е хбт. кад овако нешто прочитам одма ми се прииде у реструм...

Ако вас ухвате са нелиценцираним софтвером, заплениће вам компјутер, новчана казна и кривичне пријаве. Према кривичном закону, имовина се одузима, полиција има право да запечати заплењене рачунаре са свим тим материјалом. Онда судску пресуду обично прати новчана казна или условна осуда. Оно што је овде интересантно је хваљење послом са нелиценцираним софтвером, како сам разумела. Пиратерија у Србији није табу, али то не значи да  нећете бити кажњени, зар не? Ако користите Фотошоп само да кропирате или смањите слику или да уклоните мали детаљ и сличне друге аматерске радње, зашто онда да страхујете од казне? Имате фрее софтвер алтернативу. Али ако сте професионални дизајнер онда купите Фотошоп, коштаће вас 500 евра, па видите да ли вам се испалти...а онда се хвалите на сва уста да имате силне лоповске способности! Престаните да глумите!

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Наравно. Само што људе за које радиш апсолутно не интересује да ли користиш лиценциран софтвер или не. То је твој проблем и само ти си одговоран пред законом.

А све то нема никакве везе са темом...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Наравно. Само што људе за које радиш апсолутно не интересује да ли користиш лиценциран софтвер или не. То је твој проблем и само ти си одговоран пред законом.

А све то нема никакве везе са темом...

Да ли треба лиценца ако сте слободни графички/веб дизајнер? Цео рад је на freelance basis. Да ли то значи да и даље требате лиценцу за посао? Генерално не треба лиценца за бављење овим послом. Није потребна посебна „лиценца“ за графички или веб дизајн. Међутим, ако радиш хонорарни посао под другим именом, а не својим правим именом – на пример Grizzly Adams, мораћеш да поднесеш потврду о пословању. Посао са нелиценцираним софтвером више не бих да коментаришем.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Ja se u ovaj posao ništa ne razumem ali umem da pročitam šta govore zeleni zub i Tanja a da pri tom ostanem neko vreme nem,na druge komentare i to od ljudi koji su navodno već u ovom poslu.

Ali dobri piratski brodovi sa ukusom robin huda u argumentima ovih koji podbudjuju posao preko piratskih softvera,ne plove osim u njihovoj glavi i maštarenju slobodnog sveta na jedan dečji naivan način koji nepravedno koristi argument poznavaoca i stručnosti.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Ja se u ovaj posao ništa ne razumem ali umem da pročitam šta govore zeleni zub i Tanja a da pri tom ostanem neko vreme nem,na druge komentare i to od ljudi koji su navodno već u ovom poslu.

Ali dobri piratski brodovi sa ukusom robin huda u argumentima ovih koji podbudjuju posao preko piratskih softvera,ne plove osim u njihovoj glavi i maštarenju slobodnog sveta na jedan dečji naivan način koji nepravedno koristi argument poznavaoca i stručnosti.

Да се не разумем, не бих упадала у јефтин снобизам разговор на теми (једна од више у области дизајна и софтвера):

https://img-fotki.yandex.ru/get/15589/165715833.33/0_f3ae8_6a381942_XL

http://www.kea.dk/en/en/about-kea-campus/

https://img-fotki.yandex.ru/get/15592/165715833.33/0_f3ae9_feb8c336_orig

Ајд полако! ;)

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Нека ми модерација опрости на мали оффтопик овај пут. Дефиниција снобизма:

Evo kako je Džozef Apštajn, okarakterisao snobove i snobizam ...

Definicija snoba?-
 Snob je ona osoba koja želi sve one "iznad" njega da impresionira, a one "ispod" svog nivoa da baci u još dublje ponore. Ukratko, snob se trudi svim silama da učvrsi svoj status u društvu, a to ide uvek na račun nekog drugog

Šta je glavni cilj snoba, da uđe u elitu?-
Ne nužno. Elitista uvek čini ono što on smatra najboljim mogućim rešenjem. Snobu je, naprotiv, jako važno mišljenje drugih ljudi, a to znači da on može mirno da spava samo ako je siguran da drugi znaju kako on "kultiviše" to što njegova okolina u određenom trenutku smatra najpoželjnijim.
Na primer?
- Recimo to ovako: elitista ide u operu jer voli takvu muziku. Snob ide samo zato što želi da bude tamo viđen.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Ja imam licencirane softvere. Koštalo je al se isplatilo.

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

Ништа лично, и не знам о каквом софтверу је реч.

Адобе производи

Уговори о лиценцирању

Адобе производи се не продају; то су тачније копије Адобе производа који су лиценцирани целим путем преко дистрибутивног канала и крајњег корисника. Осим ако имате договор ДИРЕКТНО са Адобе – производима,  према одредбама за одређене споразум - лиценце. Прочитајте услове производа који желите да користите. Неки софтвери се дистрибуирају заједно са колекцијом. Потрудите се да прочитате уговор за софтвер који желите да користите. Можете да видите дозволу производа у Adobe® PDF – формату кликом на број верзије производа. Да би прочитали потребно је да преузмете Adobe Reader®, ако га већ немате на компјутеру.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Пре свега, није баш тако једноставно да "дијагностикују" пиратски софтвер "кад се улогујеш", нити њих интересује да то раде. Људе који воде те фирме са freelace пословима уопште не интересује какав софтвер имаш на рачунару, то није њихов посао ни проблем.

Код нас се још увек размишља у контексту комунистичког режима који све држи под својом контролом. На западу тога нема, фирме нису државне него приватне и свака гледа своја посла. "Капитализам" уопште није "политички систем" који нешто "гледа"... И тако редом. Боли глава од балканских контрадикција и парадокса, а камо ли да се расплету то је немогућа мисија.

Пре свега, прво би ваљало да се извиниш за безобразлук па тек онда да покушаш да разговараш са мном на тему о којој очигледно ништа не знаш. Шта ти ово све значи, сем да и даље имаш проблема са пробавом?

Ал' ајде.

Постоји и изрека "informatio potenzio est" која врло кратко&јасно објашњава време у којем живимо, или еру информације, али то треба неко и да ти каже. Не знам сад колико си свестан да логовањем само верификујеш комуникацију кућног уређаја са неким од сервера, и да то све тако негде остаје детаљно забележено. Дакле, потврђено и проверљиво, док уређаји при том међусобно размењују информације за које вероватно не знаш ни да постоје.

То што си покушао ту тако сујетно да ишибицариш, у тој твојој квазиполемици, нико није ни тврдио али да узмемо како је тачно да "Људе који воде те фирме са freelace пословима уопште не интересује какав софтвер имаш на рачунару, то није њихов посао ни проблем" и само додамо да се тиме баве специјализоване службе надлежних држава. И то, рекао бих, врло ефикасно пошто рачунарска технологија то и подразумева.

Код којих вас "се још увек размишља у контексту комунистичког режима који све држи под својом контролом"? Ту мораш бити прецизнији, или очекујеш од мене да нагађам? Реч је о неким тоталитарним организацијама?

Ко је квалификовао капитализам као "политички систем"? Ставио си под наводнике, па је логично и да однекуд цитираш.

И тако редом. Боли глава од балканских контрадикција и парадокса, а камо ли да се расплету то је немогућа мисија.

Немој тако, редом, још увек је свима јасно како је подстрекивање и прикривање кривичног дела такође кривично дело, нема ту битнијих "контрадикција и парадокса", нити је "расплет" ту "немогућа мисија" чак ни на Балкану.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...