Jump to content

Da li je freelance posao budućnosti?

Оцени ову тему

Danijela

Препоручена порука

Malo kasnim sa ukljucenjem na temu...

Mogucnosti da se zaradi na ovakav nacin su veoma velike, jer ima mnogo vrsta poslova koje mozete da radite.

Ja se inace bavim na Design Crowd-u i na 99 designs - to nisu sajtovi kao Elance, oDesk ili Freelancer, tamo nema davanja ponuda (bidovanja), vec su cene po projektu fixne. Sve se radi po principu kontesta - neko dodje, i trazi da mu se uradi to-i-to (vizit karta, brosura, logo, izgled za sajt ili ceo sajt...), onda dizajneri i programeri daju svoje radove, a onda poslodavac bira, i to na Crowdu odmah bira pobednika, a na 99 designs ide se na drugi krug, nakon cega se izabira pobednik.

99 designs je bolji sa cenama, i znatno efikasniji u pogledu trajanja kontesta (ne razvlace se na dugacko mnogo), ali ja sam opet prvi rad naplatio na Crowd-u, tako se namestilo.

Sto se tice primanja para - ne treba vam uopste paypal, cak je i nezgrapan za ovakve poslove, najbolji po brzini i niskim provizijama za sad je Payoneer, a odma` za njim je Skrill (nekad Moneybookers); preko Skrill-a sam ja naplatio prvu paru.

Obe kartice su multipraktik - na bilo kom bankomatu koji ima oznaku za master kartice mozete da dizete novac (svuda u svetu), pri cemu je provizija fixna za sve iznose, i teska je 2.15 $, odnosno nesto oko 200 din., a u radnjama koje imaju aparate za provlacenje kartica kupujete bez problema bez ikakve provizije (svuda u svetu), i to vrlo efektno i brzo, servisi vrse automatsku konverziju valute.

Ja sam recimo jednom usao u vrlo malu radnju, i imao sam na kartici svega oko 250 din. (kad se prevede u nasu paru), uzeo neke sitnice po ceni od 170 din., provukao karticu i platio bez problema. Cak je ta Skrill kartica brze proknjizila iznos nego recimo nasa postina.

Sve u svemu, jeste ovo nacin rada za buducnost, a narocito je dobro sto je, bar po meni, prilicno opusten. Na sajtovima na kojima se ja bavim ljudi koji su se razradili i stekli neko iskustvo zaradjuju bez problema vise od 1000 $ mesecno.

Kratko receno - ko god moze i zeli da radi ovako, samo napred...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Malo kasnim sa ukljucenjem na temu...

Mogucnosti da se zaradi na ovakav nacin su veoma velike, jer ima mnogo vrsta poslova koje mozete da radite.

Ja se inace bavim na Design Crowd-u i na 99 designs - to nisu sajtovi kao Elance, oDesk ili Freelancer, tamo nema davanja ponuda (bidovanja), vec su cene po projektu fixne. Sve se radi po principu kontesta - neko dodje, i trazi da mu se uradi to-i-to (vizit karta, brosura, logo, izgled za sajt ili ceo sajt...), onda dizajneri i programeri daju svoje radove, a onda poslodavac bira, i to na Crowdu odmah bira pobednika, a na 99 designs ide se na drugi krug, nakon cega se izabira pobednik.

99 designs je bolji sa cenama, i znatno efikasniji u pogledu trajanja kontesta (ne razvlace se na dugacko mnogo), ali ja sam opet prvi rad naplatio na Crowd-u, tako se namestilo.

Sto se tice primanja para - ne treba vam uopste paypal, cak je i nezgrapan za ovakve poslove, najbolji po brzini i niskim provizijama za sad je Payoneer, a odma` za njim je Skrill (nekad Moneybookers); preko Skrill-a sam ja naplatio prvu paru.

Obe kartice su multipraktik - na bilo kom bankomatu koji ima oznaku za master kartice mozete da dizete novac (svuda u svetu), pri cemu je provizija fixna za sve iznose, i teska je 2.15 $, odnosno nesto oko 200 din., a u radnjama koje imaju aparate za provlacenje kartica kupujete bez problema bez ikakve provizije (svuda u svetu), i to vrlo efektno i brzo, servisi vrse automatsku konverziju valute.

Ja sam recimo jednom usao u vrlo malu radnju, i imao sam na kartici svega oko 250 din. (kad se prevede u nasu paru), uzeo neke sitnice po ceni od 170 din., provukao karticu i platio bez problema. Cak je ta Skrill kartica brze proknjizila iznos nego recimo nasa postina.

Sve u svemu, jeste ovo nacin rada za buducnost, a narocito je dobro sto je, bar po meni, prilicno opusten. Na sajtovima na kojima se ja bavim ljudi koji su se razradili i stekli neko iskustvo zaradjuju bez problema vise od 1000 $ mesecno.

Kratko receno - ko god moze i zeli da radi ovako, samo napred...

Da dodam samo da odrzavanje racuna na Payoneeru placate 3$ mesecno ali samo ako imate sredstva na njemu. Ako vam je saldo nula ne naplacuje vam se nista niti vam se pise kao dug...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

A onima koji nisu u Novom Sadu?

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

Upravo mi je stigla poruka za još jednu ponudu, znači treba da skinem odradim neki kako kažu easy video editing i da ocenim utakmicu i i to sve preko njihovih program koji će mi objasniti kako rade, kažu 2 do 2 ipo sata po utakmici traje rad. Može da se radi i viže smena ako želim, pa da odradim više utakmica naravno zaradim više para .Plaćanje je 20 po utakmici, plus bonus za kvalitet rada koji ide do 25$. Posao se radi i vikendom. Znači dva, ajde da kažemo do tri sata rada dnevno i zaradim $600+ mesečno. E sada 1st world problem, trenutno koristim telenor internet sa kojim imam ograničen protok tako da će ovo veoma brzo da mi pojede megabajte, a posle toga dobijem spor net sa kojim mogu da idem na FB forume i pročitam povremeno vesti.

Подели на овим сајтовима

Ih brate ako si takav tajnovit i na seminaru, ne bi volela da budem na njemu :D

Ajde malo detalja, privuci narod, napiši o čemu ćeš govoriti. Ovde ima ljudi koji ništa ne znaju o tome a radi su naučiti.

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

Ih brate ako si takav tajnovit i na seminaru, ne bi volela da budem na njemu :D

Ajde malo detalja, privuci narod, napiši o čemu ćeš govoriti. Ovde ima ljudi koji ništa ne znaju o tome a radi su naučiti.

Ja na primer ocu da naucim kako da budem zvanicni predstavnik Elancea za Srbiju. :D

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Ајде заиста Небојша, као што видиш има доста заинтересованих и са вољом, а који ништа не знају о томе... Један "ЖРУ диван" на ову тему... Предложи време које ти одговара и да продискутујемо...

Подели на овим сајтовима

Ja na primer ocu da naucim kako da budem zvanicni predstavnik Elancea za Srbiju. :D

152738-arbeit-macht-frei-picture-for-the

http://www.ramnousia.gr/2014/04/i-anergia-apeleftheronei.html

Ето, ја ти нпр предлажем и слоган за распиривање пропагандних илузија тзв маркетинг.

Подели на овим сајтовима

Evo ne znam da li nekoga interesuje ali da podelim svoje iskustvo, bio sam na elance jedan dan konkurisao za posove, i izgleda ovo za NBA ligu ide solidno, tj. Imam vremena do kraja oktobra da nabavim dobar net (kada i počinje sezona) onda lik mi je poslao neke tutorijale kako i šta treba da radim, tako da se iskreno nadam poslu. Ako dobijem to će biti lepa para (za Srpski standard) koja će mi biti sigurna dok traje sezona od oktobra do aprila sledeće godine. Mada ono još nisam počeo da se nešto preterano radujem svašta do oktobra može da se desi.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...