Jump to content

Кухињица - боје и мириси...

Оцени ову тему

Препоручена порука

ја бих излазила кроз прозор :)
:))

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

...овако нешто :)

...Nije lose.Ima samo jednu manu,koliko god da su prozori dobri zimi je mnogo hladno i stalno duva... :)... 

A ako imas radoznale komsije,to je onda pravi izazov... :))) ...da ne kazem prokletstvo.

9cf7c8be29706d4181452a3f210c8f29.jpg

...

:351780:

Подели на овим сајтовима

@@Arsenija,

Она кухиња горе је лепа само због прозора, мало стерилно делује, иначе ја лично волим комбинације старог и новог.

П.С. Контам да је оно испред моје двориште са дрвећем, тако да проклетство остаје изван ограде. :)

2127e31ba243e4d90e5cd1095bd010fd.jpghttps://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/21/27/e3/2127e31ba243e4d90e5cd1095bd010fd.jpg

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

@Arsenija, Она кухиња горе је лепа само због прозора, мало стерилно делује, иначе ја лично волим комбинације старог и новог. П.С. Контам да је оно испред моје двориште са дрвећем, тако да проклетство остаје изван ограде. :)

...

Meni je ok. Nije savrsena,ali je ok. Ja volim belo i svetlije nijanse ,ali ne kompletno tj.sterilno kako kazes...zeleni detalji su mi ok.

A ova tvoja slika je lepa ,ali nekako je ...pa ne znam,fali joj nesto.   1324_womens ...Nema sjaj,ne znam...

P.s.Nije ko moja... :bleh:

Подели на овим сајтовима

dobra ideja za drzanje tanjira .....bas mi se dopala.....

fioke.jpg

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

a ova kuhinjica - bombonica.....

Unesite-detalje-u-limeta-boji-u-kuhinju.

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Da ne ostanem duzna za recept.  :msn_cake:

Umutiti 2 jaja,dodati  2 dl jogurta, 2 dl mleka, 2 dl ulja, 2 case od jogurta brasna, 2 case od jogurta mlevene plazme,prasak za pecivo... Peci na 200 stepeni...Kad se kora ohladi premazati eurokremom i posuti plazmom...

Prijatno  :)

Подели на овим сајтовима

• 2 months later...
  • 11 months later...
On 8/14/2015 at 13:38, Arsenija рече

Da ne ostanem duzna za recept.  :msn_cake:

Umutiti 2 jaja,dodati  2 dl jogurta, 2 dl mleka, 2 dl ulja, 2 case od jogurta brasna, 2 case od jogurta mlevene plazme,prasak za pecivo... Peci na 200 stepeni...Kad se kora ohladi premazati eurokremom i posuti plazmom...

Prijatno  :)

Верујем да је испробан рецепт, добро делује. Само бих уместо пеци прашка ставила органску соду бикарбону.:)

Подели на овим сајтовима

Baklave od heljdinih kora
Potrebno je pakovanje kora od heljde, ili integralnih, krupnog mlevenog ili seckanog oraha, raženih i ovsenih pahuljica, žutog šećera, suvog grožđa i suvih višanja.

Orasi, ovsene ili ražene pahuljice, suvo grožđe i suve višnje pomešaju se sa žutim šećerom i tako dobijenu masu filovati preko heljdinih ili integralnih kora i ređati jednu preko druge.

U posebnoj posudi zagreje se tri decilitra vode i doda 250 grama žutog šećera i napravi preliv, kojim se prelije baklava. Pre nego što se ubaci u rernu da se zapeče, obavezno se iseče na kocke ili romb oblik.

P. S. Na isti način priprema se pita sa makom od heljdinih ili integralnih kora, samo se u fil najviše stavlja mak, a manje žutog šećera i mlevenih oraha. U piti sa makom nema ovsenih ili raženih pahuljica, suvih višanja i grožđa. A preliva se istim prelivom.

Tvorac ovog recepta je Nislija, Nebojsa Stamenovic.

4924_kuhar%20Neboj%C5%A1a%20Stamenovi%C4%87.jpg&size=500

http://www.manastir-lepavina.org/vijest.php?id=4924

Подели на овим сајтовима

Управо сада, мирођија рече

Baklave od heljdinih kora
Potrebno je pakovanje kora od heljde, ili integralnih, krupnog mlevenog ili seckanog oraha, raženih i ovsenih pahuljica, žutog šećera, suvog grožđa i suvih višanja.

Orasi, ovsene ili ražene pahuljice, suvo grožđe i suve višnje pomešaju se sa žutim šećerom i tako dobijenu masu filovati preko heljdinih ili integralnih kora i ređati jednu preko druge.

U posebnoj posudi zagreje se tri decilitra vode i doda 250 grama žutog šećera i napravi preliv, kojim se prelije baklava. Pre nego što se ubaci u rernu da se zapeče, obavezno se iseče na kocke ili romb oblik.

P. S. Na isti način priprema se pita sa makom od heljdinih ili integralnih kora, samo se u fil najviše stavlja mak, a manje žutog šećera i mlevenih oraha. U piti sa makom nema ovsenih ili raženih pahuljica, suvih višanja i grožđa. A preliva se istim prelivom.

Tvorac ovog recepta je Nislija, Nebojsa Stamenovic.

4924_kuhar%20Neboj%C5%A1a%20Stamenovi%C4%87.jpg&size=500

http://www.manastir-lepavina.org/vijest.php?id=4924

Ja bih i umesto zutog secera stavila steviju u prahu.Mozete je naci u prodavnicama zdrave hrane, ali pazite na kolicinu koju stavljate, jer je sladja od obicnog i zutog secera.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, мирођија рече

Ja bih i umesto zutog secera stavila steviju u prahu.Mozete je naci u prodavnicama zdrave hrane, ali pazite na kolicinu koju stavljate, jer je sladja od obicnog i zutog secera.

Sad me podseti...:smeh1:

a252565c8d0b366648463e29b45290bb.jpg

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...