Crveni Baron Написано Август 13, 2014 Пријави Подели Написано Август 13, 2014 Па можемо да живимо на једном месту без проблема. Ја од тебе не тражим ништа, нити те присиљавам да плаћаш и/или користиш нешто што не желиш. Нити ме интересује шта радиш и како живиш. Само је потребно исто с` твоје стране. OK, sve se slazem sa tobom ali mi nedostaje prakticni resenje naseg "problema". Vodovod. Elektro mreza. Kanaluzacipna mreza. Putna mreza. Ako ja ne zelim da finansiram privatnu putnu mrezu a ti ne zelis drzavnu ... Koliko putnih mreza bi trebali imati? Isto vazi i za vodovod, elektro mrezu itd... Lasno he reci ti placaj svoje a ja cu svoje vec da vidimo kako bi to izgledali u praksi. A sve sa premisom da ni jednom od nas dvojice ne sme biti nametnuto resenje ili zelja onig drugog? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 13, 2014 Пријави Подели Написано Август 13, 2014 Па видећемо кад буде... Ево скоро свуда имаш пуно приватних мобилних мрежа па све ради супер и људи су задовољни. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 13, 2014 Пријави Подели Написано Август 13, 2014 Па видећемо кад буде... Ево скоро свуда имаш пуно приватних мобилних мрежа па све ради супер и људи су задовољни. Pa mobilne mreze su nekako "apstraktne" preplicu se po prostoru, nemaju tezinu, obim, zapreminu... Za razliku od putne mreze koja sve to ima. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 13, 2014 Пријави Подели Написано Август 13, 2014 ОК, ми овде разговарамо о принципу. Да ли се слажемо да никога не треба присиљавати на нешто. Техничка реализација је друго питање. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 13, 2014 Пријави Подели Написано Август 13, 2014 ОК, ми овде разговарамо о принципу. Да ли се слажемо да никога не треба присиљавати на нешто. Техничка реализација је друго питање. Slazem se da ne treba nikog prisiljavati na ono sto ne zeli. Za mene bi odsustvo drzave mogli da bude samo prisila. Kako sada usaglasiti tvoju zelju sa mojom a da ni jedan ne trpi prisilu? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Август 13, 2014 Пријави Подели Написано Август 13, 2014 Имао би иновације којима би смањио трошкове и остварио профит. Ali koje inovacije? Znam da ces mi reci, a otkud ja znam, to privatnik ce nekako doci. Govoris cisto napamet poredeci vodovod sa recimo mobilnim telefonima. Dok tamo smanjuju se dimenzije, poboljsava se softvare, ubrzavaju se procesori, povecava se ram...sta kod vodovoda mozes inovirati? Kod vodovoda fizika je striktna. Imas odredjenu kolicinu vode koju treba isporeuciti, i za tu vodu ti trebaju cijevi odredjenog precnika i to je sva filozofija. Nekakve inovacije se mogu biti mozda kod operisanja ventilima itd... ali krajnji potrosaci nece nikakvu razliku osjetiti imas li klasican ventil iz Varazdina ili nekakvu Hawle inovaciju. Kod vodovoda ti je citava filozofija umanjivanja gubitka, jer gubici su neobracunata voda, a to znaci ne naplacenja, to jest izgubljen novac. U nekim vrhunskim vodovodnim sistemima kao u Singapuru, gubici su vec svedeni na fizicki minium neobracunata voda je negdje oko 5% proizvodnje i to je vrh vrhova, ne moze se napraviti vodovod u kome nema gubitaka jer to bi krsilo zakone fizike. Dakle ako imas savrsen vodovod u kome su gubici minimalni, samo naplacivanje potrosnje vode ne moze pokriti sve troskove koje bi jedna firma imala, ako bi zeljela da posluje kako treba. Privatni vodovdi, kojih ima po svijetu koji su najcesce koncesije, i nefunckionisu dobro jer ili se na kraju okrenu prenaplacivanju usluga ili losem ulaganju, kako bi na kraju ostvarili profit. Zato sirom svijeta masovno se odustaje od privatizacvije vode. Francuska je bila jedna od drzava koja imala najvise privatnih koncesija, pa su poceli odustajati i vracati pod nadleznost drzave. Trebas imati u vidu da kroz jednu vodovodnu cijev ne moze proticati voda od vise proizvodjaca, vec samo od jednog. Tako da musterije nisu u stanju da biraju kod koga ce imati uslugu ako im se ne svidja kako jedan od njih radi. Vec jednom kad privatnik dobije jedno podrucije, njegova isporuka vode je uvijek monopol po defaultu. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 13, 2014 Пријави Подели Написано Август 13, 2014 Pa nije trik pitanje. Ja ne zelim da se drzavni vodovod privatizuje. Kako i loji vodovod bi vi koristili u zgradi? Јесте трик питање, зато што је питање водовода порпилично уникатно. Како си описо у свом следећем посту користи се иста мрежа и водовод има природни монопол. То је један од екстремно реткиј примера. ШТо се тиче тога да ли је водовод приватизован или државни, тебе би као човека требало да те интересује ко ће да ти пружа најбољу и најквалитетнију услугу а не ко је газда. А Гризли прича о принципу где нас држава присиљава на ствари које не морамо, али морамо само због присиле. Ево ти много реалнији пример. Електрична енергија. Ти не можеш да направиш своју малу соларну електрану и да је користиш, да се искључиш с државне мреже. Чист пример присиле. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 13, 2014 Пријави Подели Написано Август 13, 2014 Јесте трик питање, зато што је питање водовода порпилично уникатно. Како си описо у свом следећем посту користи се иста мрежа и водовод има природни монопол. То је један од екстремно реткиј примера. ШТо се тиче тога да ли је водовод приватизован или државни, тебе би као човека требало да те интересује ко ће да ти пружа најбољу и најквалитетнију услугу а не ко је газда. А Гризли прича о принципу где нас држава присиљава на ствари које не морамо, али морамо само због присиле. Ево ти много реалнији пример. Електрична енергија. Ти не можеш да направиш своју малу соларну електрану и да је користиш, да се искључиш с државне мреже. Чист пример присиле. Zasto ne mozes? A jel mozes da koristis agregat? Ako mozes agregat ne vidim zadto ne bi mogao nekakvu vetrenjacu ili solarni panel? Osim ako ti je neogodna elektricna energija oz mreze da bi mogao da konvertujes energiju sa panela i u tom slucaju nije rec o monopolu vec o zastiti svojih interesa jer zadto bi neko pomagao konkurenciju? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 13, 2014 Пријави Подели Написано Август 13, 2014 Ali koje inovacije? Znam da ces mi reci, a otkud ja znam, to privatnik ce nekako doci. Govoris cisto napamet poredeci vodovod sa recimo mobilnim telefonima. Dok tamo smanjuju se dimenzije, poboljsava se softvare, ubrzavaju se procesori, povecava se ram...sta kod vodovoda mozes inovirati? Kod vodovoda fizika je striktna. Imas odredjenu kolicinu vode koju treba isporeuciti, i za tu vodu ti trebaju cijevi odredjenog precnika i to je sva filozofija. Али исто тако имаш израду цеви, које трпе одређенеи притисак, легуре од којих су прављене, неочиване ситуације, поправку кварова, квалитет воде, хемијску прераду воде, спречавање од развоја бактерија и осталих штетних елемената у води, ефикасност радне снаге, квалитети пумпа, обим радне снаге. Може милион иновација ту да се деси.. има простора.. ја и ти не може ни да замислимо... Zasto ne mozes? Зато што је такав закон, лоповски и насилнички. Уколико поставиш соларне плоче енергију коју произведеш мораш да продаш ЕПСу па онда да од њих назд купиш струју. Чиста присила. Исто важи за ветрењачу. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 13, 2014 Пријави Подели Написано Август 13, 2014 Али исто тако имаш израду цеви, које трпе одређенеи притисак, легуре од којих су прављене, неочиване ситуације, поправку кварова, квалитет воде, хемијску прераду воде, спречавање од развоја бактерија и осталих штетних елемената у води, ефикасност радне снаге, квалитети пумпа, обим радне снаге. Може милион иновација ту да се деси.. има простора.. ја и ти не може ни да замислимо... Зато што је такав закон, лоповски и насилнички. Уколико поставиш соларне плоче енергију коју произведеш мораш да продаш ЕПСу па онда да од њих назд купиш струју. Чиста присила. Исто важи за ветрењачу. To u slucaju da si prikacen na mrezu EPS jer bez struje ti ne mozes da koristis i konvertujes energiju sa panela ili aero centrale. Oni stite potpuno ispravno svoje interese. Zasto bi pomagalu tebi, svom komkurentu. Iskljuci se ti sa mreze pa se nakaci na solarni panel ... Neces moci ni led diodu da zagrejes... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 13, 2014 Пријави Подели Написано Август 13, 2014 Ali koje inovacije? Znam da ces mi reci, a otkud ja znam, to privatnik ce nekako doci. Знаш како је рекао Хенри Форд - "Да сам питао људе шта желе, рекли би ми `бржег коња`". У томе је поента - мени и теби није ни на крај памети оно што смисле иноватори. Иначе би ми били на њиховом месту. Оно што сви знају није иновација, него оно што сви мисле да није могуће. Ево неких ствари које мени падају на памет, чисто као илустрација. У мом селу је свака кућа имала бунар. Можда би приватници имали пуно више извора воде и тиме "децентрализовали" мрежу, чиме би дистрибуција била ефикаснија и јефтинија. Даље, можда би пронашли методе за рециклажу, да се вода пречишћава на лицу места и користи у домаћинству вишекратно. Итд. Млађони је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 13, 2014 Пријави Подели Написано Август 13, 2014 To u slucaju da si prikacen na mrezu EPS jer bez struje ti ne mozes da koristis i konvertujes energiju sa panela ili aero centrale. Oni stite potpuno ispravno svoje interese. Zasto bi pomagalu tebi, svom komkurentu. Iskljuci se ti sa mreze pa se nakaci na solarni panel ... Тачно он штити своје "интересе" штити свој монопол - силом. Исто као кад би ми чоколаде "милка" забраниле да купујем поред њих и "најлепше жеље" oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 13, 2014 Пријави Подели Написано Август 13, 2014 Тачно он штити своје "интересе" штити свој монопол - силом. Исто као кад би ми чоколаде "милка" забраниле да купујем поред њих и "најлепше жеље" Uporedi to sa blokiranim mobilnim telefonom ... Ubaci u njega konkurentsku karticu pa telefoniraj ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 13, 2014 Пријави Подели Написано Август 13, 2014 Uporedi to sa blokiranim mobilnim telefonom ... Ubaci u njega konkurentsku karticu pa telefoniraj ... Такође неисправно и чиста манипулација и присила. Ја платим тај телефон који узмем од њих, чиста је манипулација и присила то да ми одреде коју ћу картицу да користим. Зато је теленор био тужен. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 13, 2014 Пријави Подели Написано Август 13, 2014 И то је врста монопола, за коју је теленор био тужен. Такође неисправно и чиста манипулација и присила. Uobicajena pojava svuda u svetu. Svaka firma ima pravo da stiti svoje ekonomske interese i nema obavezu da pomaze konkurenciji. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука