Млађони Написано Август 20, 2014 Пријави Подели Написано Август 20, 2014 Па јесу га изгубили, у томе је поента. Нису изгубили новац - изгубили су профит који су могли да остваре. Постоји разлика. Ајде овако. Стави се у њихову позицију, замисли да имаш све информације које они имају. Шта би ти урадио? И јел би то била рационална одлука... или би била исхитрена? Како си је ти сада овде назвао Теби је сада из твог угла наравно исхитрена, јер имаш подтке које они тада нису имали. Али у њиховом случају - апсолутно очекивана и рационална одлука. Рационална одлука није доброо темљено испитивање података, већ доношење најбоље могуће одлуке у складу са знањем и подцима које имаш. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Август 20, 2014 Пријави Подели Написано Август 20, 2014 Нису изгубили новац - изгубили су профит који су могли да остваре. Постоји разлика. Ајде овако. Стави се у њихову позицију, замисли да имаш све информације које они имају. Шта би ти урадио? И јел би то била рационална одлука... или би била исхитрена? Како си је ти сада овде назвао Теби је сада из твог угла наравно исхитрена, јер имаш подтке које они тада нису имали. Али у њиховом случају - апсолутно очекивана и рационална одлука. Рационална одлука није доброо темљено испитивање података, већ доношење најбоље могуће одлуке у складу са знањем и подцима које имаш. Не знам како бих се понашао у датој ситуацији, али ово се не може назвати рационалном одлуком, ово је била исхитрена одлука, на темељу недовољно информација. Адреналин их пукао или шта већ. Не кажем да бих у тој ситуацији поступио боље, не знам како бих поступио, само кажем да се нису водили рациом него инстинктом који их је тада преварио. А изгубили су новац. Свој новац, који су уложили у куповину хартија од вредности, и онда су их продали по много нижој цени. Та разлика у цени је губитак, и то реалан губитак. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 20, 2014 Пријави Подели Написано Август 20, 2014 Не знам како бих се понашао у датој ситуацији, али ово се не може назвати рационалном одлуком, ово је била исхитрена одлука, на темељу недовољно информација. Адреналин их пукао или шта већ. Не кажем да бих у тој ситуацији поступио боље, не знам како бих поступио, само кажем да се нису водили рациом него инстинктом који их је тада преварио. А изгубили су новац. Свој новац, који су уложили у куповину хартија од вредности, и онда су их продали по много нижој цени. Та разлика у цени је губитак, и то реалан губитак. Pa na berzi i uopste u ekonomijialo sta se zasniva na racionalnosti vec na pretpostavci, instinktu. Postoje pokazatelji koji mogu dosta tacno utvrditi stabilnost neke firme ali opet i poslovsnje te firme u buducnosti zavise od faktora koji se tesko mogu predvideti. Berza ti je magla, prodaja pretposavki i nada .. Moliko je racionalan poker toloko je i berza ... RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Август 20, 2014 Пријави Подели Написано Август 20, 2014 Pa na berzi i uopste u ekonomijialo sta se zasniva na racionalnosti vec na pretpostavci, instinktu. Postoje pokazatelji koji mogu dosta tacno utvrditi stabilnost neke firme ali opet i poslovsnje te firme u buducnosti zavise od faktora koji se tesko mogu predvideti. Berza ti je magla, prodaja pretposavki i nada .. Не знам, нисам никада радио нешто на берзи, па не могу да знам, ал капирам да је доста и коцке у питању, макар ако немаш неке проверене инсајдерске информације. А колко контам, битне су и праве информације. Док су сви куповали акције Енрона јер је Енрон подмићивао оне ревизорске куће, директори су продавали акције и оставили људе голе и босе. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 20, 2014 Пријави Подели Написано Август 20, 2014 Не знам како бих се понашао у датој ситуацији, али ово се не може назвати рационалном одлуком, ово је била исхитрена одлука, на темељу недовољно информација. Адреналин их пукао или шта већ. Не кажем да бих у тој ситуацији поступио боље, не знам како бих поступио, само кажем да се нису водили рациом него инстинктом који их је тада преварио. У прву си, веровтно су изгубили део који су уложили у куповину акција. Минимализирали су губитке масовном продајом. Као што рекох, рационално понашање је оно понашање где доносиш најбољу одлуку у складу са информацијам које имаш. И у том контексту економисти користе појам "рационалност" Они су имли два избора(у складу са информцијом коју су имали) 1. Продај акцију и немој д изгубш новац (или га изгуби што мање) 2. немој да продаш акцију и изгуби што више новца. Сви су бирали под један - сасвим рационална одлука. Узео сам твој пример, јер би ти врло вероватно у том случају изабрао под 1. .. али не зато јер си исхитрен, већ зато што повећаваш ризик ако дуже чекаш. Сви продају акције ти их чуваш - ризикујеш губитак све више и више новца - нерационално се понашаш. Pa na berzi i uopste u ekonomijialo sta se zasniva na racionalnosti vec na pretpostavci, instinktu. Postoje pokazatelji koji mogu dosta tacno utvrditi stabilnost neke firme ali opet i poslovsnje te firme u buducnosti zavise od faktora koji se tesko mogu predvideti. Berza ti je magla, prodaja pretposavki i nada .. Нико није рекао да су берзанска кретања рационална већ да су учесници на берзи рационални, то јест да се рационално понашају са својим новцем. Ниси разумео почетну тврдњу, она није - берза је рационална, већ људи на берзи(акционари) се понашају рационално. Ето например, ти си навео добар пример вредности акција. То није рационално понашање у односу на фирму, али мени, као берзанском учеснику, то је рационално понапање у везу са мојим новцем. Минимизирам и максимизирам губитке. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ines Написано Април 18, 2017 Пријави Подели Написано Април 18, 2017 ...evo jedan zanimljiv predlog Grčkog Mitropolita turskom Erdoganu http://www.pravoslavie.ru/srpska/102801.htm елТорнеро је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
елТорнеро Написано Април 18, 2017 Пријави Подели Написано Април 18, 2017 пре 2 минута, ines рече ...evo jedan zanimljiv predlog Grčkog Mitropolita turskom Erdoganu http://www.pravoslavie.ru/srpska/102801.htm Какво срце! Човече! Време победника. ines је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука