Jump to content

Хришћанство и држава

Оцени ову тему

Препоручена порука

Има конкуренције. Пре три године, тржиште је либерализовано и струју може да производи ко год хоће, и да је дистрибуира. Али није баш исплативо толико, сем за неке мини хидроелектране, које опет своју струју продају ЕПС:

Одакле ти то, ја сам хтео да посадим соларне панеле, она законска решењ кој см читао ми кажу да морам да продм струју епсу па д купим од њих назад?

Фиксна телефонија и мобилна телефонија у Србији се лагано либеларизује али и даље је то у неким стадијумима монопола. ИСто као и свуд.. генерлано са тим стварима које су биле државне па се сд либеларизују постоје проблеми монопола... 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 666
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Одакле ти то, ја сам хтео да посадим соларне панеле, она законска решењ кој см читао ми кажу да морам да продм струју епсу па д купим од њих назад?

Не мораш уопште, ако оснујеш своје предузеће које ће имати сопствену електромрежу, па ће продавати тој електромрежи.За сада, нико није показао интересовање за успостављање електромреже на нивоу било ког места у Србији, јер је неисплативо.

Са друге стране, знам за бар три примера мини хидроелектрасна које се исплате већ после 10 - 15 година (људи продају струју ЕПС). Почетна улагања су велика, али после тога готово да и нема трошкова. 

Распитај се ако си озбиљан био око тога, мислим да има и субвенција за те ствари, најозбиљније ти кажем, ако имаш почетни капитал да уложиш у опрему, одличан је бизнис.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Пљујеш по систему који је тренутно на снази, а у коме и сам учествујеш.

Замисли ти у старо време кад је било робовласништво и неки роб прича са другарима како систем није добар и да може да се живи боље и слободније, а они му кажу "Срам те било! Пљујеш по систему који је тренутно на снази, а у коме и сам учествујеш".

Што се вероватно и десило некоме некад... Људи су чудо. :.mislise.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Безобразлук?

У односу на оно што си ти писао...?

Ма даааај... Ни близу...

По хиљадити пут: ја аргументујем све о чему причам. Тако сам урадио и горе. Тебе или мрзи да читаш или немаш аргументе, посебно на конкретне примере које увек наводим. Или ти се сама прича не свиђа, што је опет само твој проблем, јер је све аргументовано.

У чему је проблем у комуникацији, не знам, али сам сасвим сигуран да проблем није до мене.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Не мораш уопште, ако оснујеш своје предузеће које ће имати сопствену електромрежу, па ће продавати тој електромрежи.За сада, нико није показао интересовање за успостављање електромреже на нивоу било ког места у Србији, јер је неисплативо.

Па то је фора. Не могу да направим себи, него мора да оснујем предузеће, које ће шатро да има електромрежу, п да платим ту силне дозволе и порезе. 

Класична демотивациј и одржавање монопола. 

Ја као физичко лице не могу себи да поставим панеле на кров и да користим ту струју. 

мене конкретно не заним то у бизнис сврхе, већ као приватно лице да радим сам за себе. 

Али држави то не одговара и она ме дестимулише тим законским актима. 

Просто и логично од приватног бизниса зарађују лову, од физичких лица не могу. 

Подели на овим сајтовима

Замисли ти у старо време кад је било робовласништво и неки роб прича са другарима како систем није добар и да може да се живи боље и слободније, а они му кажу "Срам те било! Пљујеш по систему који је тренутно на снази, а у коме и сам учествујеш".

Лош аргумент. Ти имаш избора, роб није имао.

Подели на овим сајтовима

Па то је фора. Не могу да направим себи, него мора да оснујем предузеће, које ће шатро да има електромрежу, п да платим ту силне дозволе и порезе. 

Класична демотивациј и одржавање монопола. 

Ја као физичко лице не могу себи да поставим панеле на кров и да користим ту струју. 

Ма то ти нико не брани, закон се бави тиме да ти правиш струју у комерцијалне сврхе. А ти ако би само своју кућу да напајаш, не треба ти било чија дозвола.

Подели на овим сајтовима

Не знам бро, хтео сам да окренем на шалу јер су оно мени тоталне небулозе... Али ти си решио ђоном. Онда ћемо ђоном.

Лош аргумент. Ти имаш избора, роб није имао.

Ноу шит!

А који то избор имам? Где то могу да живим, а да ми крвопије не отимају поштено зарађено?

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

А стварно је занимљиво како неки скроз изгубе смиреност и способност логичког резоновања када им се дира у "свету државу"... И одмах се крене ад-хоминем и лично.

То доста говори о чему се у ствари ради.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

A zamisli u neko staro vreme dva coveka pricaju... Jedan zivi u gradu koga cuva stajaca vojska i mirno spava a drugi na selu koga svaki cas zaskacu razbojnici i niko ga be cuva . I ovaj koga cuva vojska kaze ovom- blago tebi ti ne placas vojsku i slobodan si covek ...

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Не знам бро, хтео сам да окренем на шалу јер су оно мени тоталне небулозе... Али ти си решио ђоном. Онда ћемо ђоном.

Нису небулозе. Све је аргументовано и поткрепљено историјским подацима. Ако ти се подаци не свиђају, није проблем у подацима.

А који то избор имам? Где то могу да живим, а да ми крвопије не отимају поштено зарађено?

Већ сам ти рекао. Негде без путева, мобилних телефона, телевизије, компјутера, аутомобила, водовода, канализације, полиције, судства, војске, регулаторних тела, независних тела... Оснујете лепо вас пар милиона либертаријанаца из САД своју комуну у којој ћете на делу да покажете да је живот без државе и "репресије" сасвим могућ. У супротном, живиш у систему који без државе не постоји нити би могао да постоји један једини дан. 

А стварно је занимљиво како неки скроз изгубе смиреност и способност логичког резоновања када им се дира у "свету државу"... И одмах се крене ад-хоминем и лично.

То доста говори о чему се у ствари ради.

Ма не окрећи сад на ту страну. Дао сам аргументе, стварно се потрудио да дискутујем конструктивно, а онда добио увреде са твоје стране на све оно што сам написао и поткрепио. Ако имаш аргументе којима ћеш одговорити на конкретне ствари које сам навео, изволи, али ако би и даље само да вређаш, и још да глумиш увређеност и да се тобоже ишчуђаваш нечијем несмирењу, неће да прође. Како си започео, тако су и други наставили са тобом, не знам шта си очекивао?

Подели на овим сајтовима

A zamisli u neko staro vreme dva coveka pricaju... Jedan zivi u gradu koga cuva stajaca vojska i mirno spava a drugi na selu koga svaki cas zaskacu razbojnici i niko ga be cuva . I ovaj koga cuva vojska kaze ovom- blago tebi ti ne placas vojsku i slobodan si covek ...

Какве глупости... А где сам ја то рекао да војска не треба да чува од разбојника?

Стварно нећу више да губим време са вама. Ваљда има неко разуман да је прочитао и укапирао нешто.

Уживајте.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Какве глупости... А где сам ја то рекао да војска не треба да чува од разбојника?

Стварно нећу више да губим време са вама. Ваљда има неко разуман да је прочитао и укапирао нешто.

Уживајте.

Чак си и јасно написо да је то једна од области из којих држава не треба д се склања. Лепо ја кажем, само "трик питања" 

Подели на овим сајтовима

Минимална држава није укидање државе већ држава у пуном смислу те речи. Држава је држава управо због војске, полиције и судства. Лепо сам рекао горе: Није шија него врат. Само не разумем чему толика критика државе као државе ако се на крају опет залажеш за државу?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...