Jump to content

Хришћанство и држава

Оцени ову тему

Препоручена порука

Opet ni ti kao ni zvonko ne kontate. Sta da unaprijed? Da mozda obezbjedi vodu sa ukusom jagode, od 12-13 casova? Eto ja pitam tebe, sta bi to jedan privatni vodovod imao od usluga po kome bi cijena bila cak i jeftinija od drzavne, i da bi to jos donosilo profit?

Нисам рекао да би цена била јефтиниј од државне. Била би иста као државна, смо би он био мотивисан да ради ефикасније од држве - јер би му то значило екстра профит. Например, имао би у интересу да запосли ефикасније раднике, које би боље поправљали цеви јер би сваки квар њему значио губитак. Државу баш брига... и државно зпослене - немају никакав губитак.

Исто тако био би мотивисан да ради добро - опет би му значило профит, да не буде неко други изабран на његово место. Државу са друге стрне, то јест политичаре, баш брига колико ће добро водовод да ради.. од тога им не звиси пуно власт... 

Вода за разлику од струје није субенционисана. 

Наравно он би потписао неки уговор са грађанима тог града, којим би био обавезан да спроведе неке ствари у дело имао би обвезу да одржава и надограђује систем итд. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 666
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Zato sto bi se morala vratiti pocetna investicija, plus morao bi pokrivati odrzavanje koje nije nimalo jeftino, a cime ces to pokriti, samo naplatom potrosnje? Zato kazem moze privatni vodovod, pod uslovom da je litar vode isto ili priblizne cijene kao i flasirana voda u prodavnici. Ne mozes principe koje vladaju u komercijalnim granama dovoditi na isti nivo sa granama koje nisu komercijalne vec nasusna potreba covjeka.

Па и овако мора да се врати почетна инвистиција и да се финансира. Само што је трошак расут и сакривен па га не видите.

А добијамо услугу/производ лошег квалитета... У многим градовима вода из водовода не може да се пије.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

А чиме покривају сад? 

У принципу сада функционише овако.

Људи изберу плитичаре, политичари поставе своје људе, ти људи се баве производњом то јест доставом воде.

зашто грађани не би бирали директно фирме које ће то да раде?

Мислим да би тако пре дошли до ефикасног руководства, него тако што политичари постављају директоре и управне одборе.

To je moguce samo ako firme dobijaju koncesiju, i odredjene subvencije, sto se vec desava u Spaniji pa potrosaci imaju ogromne probleme sa vodom. Dakle potpuni privatni vodovod, od izvora do pipe ne postoji nigdje, i ne samo da je neodrzivo vec je i suludo, s obzirom da voda nije luksuz vec nasusna potreba od koga nam zavise zivoti.

Postoje fascinantni drzavni vodovodni sistemi, kao onaj u Singapuru. Oni nemaju problema sa politicarima, jer ljudi imaju mozak i nisu korumpirani,

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Opet ni ti kao ni zvonko ne kontate. Sta da unaprijed? Da mozda obezbjedi vodu sa ukusom jagode, od 12-13 casova? Eto ja pitam tebe, sta bi to jedan privatni vodovod imao od usluga po kome bi cijena bila cak i jeftinija od drzavne, i da bi to jos donosilo profit?

Имао би иновације којима би смањио трошкове и остварио профит.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Наравно. Све што пишем је конкретно. Приватизовање свих државних предузећа и институција осим судова, полиције и војске. Укидање свих непотребних закона (тј. оних који се не баве одбраном појединца). Смањивање пореза на апсолутни минимум. Уставна забрана мешања државе у економију и било коју област људског живота и трошење буџета на било шта осим спречавања насиља.

Ali sve ovo sto si napisao ide nasuprot mojim zeljama i interesima. Ako ja ne zelim da se privatizuje vodovod kako da izbedo da zivimo zajedno u jednoj zgradi ti koji ne selis drzavu i ja koji je zelim?

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Ali sve ovo sto si napisao ide nasuprot mojim zeljama i interesima. Ako ja ne zelim da se privatizuje vodovod kako da izbedo da zivimo zajedno u jednoj zgradi ti koji ne selis drzavu i ja koji je zelim?

А што ти лепо не кажеш једну просту ствар. Зашто мислиш да би држава радила боље од приватника. Зашто "желиш" државу. То никад не објашњаваш. 

Јел желиш да имаш ефикасну, чисту и квалитетну воду? 

Ваљда ти није битно да ли је државна или приватна, већ ко ти пружа бољу услугу. 

Подели на овим сајтовима

Шта то значи?

Ако ја не морам да учествујем у финансирању тог вашег водовода немам ништа да га зовете "државни" и не "приватизујете".

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

А што ти лепо не кажеш једну просту ствар. Зашто мислиш да би држава радила боље од приватника. Зашто "желиш" државу. То никад не објашњаваш.

Јел желиш да имаш ефикасну, чисту и квалитетну воду?

Ваљда ти није битно да ли је државна или приватна, већ ко ти пружа бољу услугу.

Ne, ja ovde postavljam pitanje prinude koju je pokrenuo Grizli. On kaze da je prinudjen da zivi u drzavi. A moje pitanje je kako zamislja da nas dbojica zivimo u jednom mestu, kednoj zgradi recimo, a da on ne zivi u drzavi jer ne zeli a ja da zivim jer zelim. Da ni jednom od nas ne bude nametnuta zelja onog drugog.

Ja mislim da bi te dve zajedniceogle da funkcionisu samo fizicki odvojene.

Подели на овим сајтовима

Шта то значи?

Ако ја не морам да учествујем у финансирању тог вашег водовода немам ништа да га зовете "државни" и не "приватизујете".

OK, ti bi koristio drugi vodovod? Znaci imali bi najmanje dve vodovodne mreze na toj zgradi? Ista situacija bi bila i sa elekrtro mrez, kanalizacij, putnom mrezom?

Ja bih finansirao drzavni put a ti privatni?

Подели на овим сајтовима

Ne, ja ovde postavljam pitanje prinude koju je pokrenuo Grizli. On kaze da je prinudjen da zivi u drzavi. A moje pitanje je kako zamislja da nas dbojica zivimo u jednom mestu, kednoj zgradi recimo, a da on ne zivi u drzavi jer ne zeli a ja da zivim jer zelim. Da ni jednom od nas ne bude nametnuta zelja onog drugog.

Ja mislim da bi te dve zajedniceogle da funkcionisu samo fizicki odvojene.

Уопште није то рекао. Рекао је да је принуђен да плаћа неке ствари које можда не би користио.

Ти си узео једини пример који сви морамо да плаћамо, да би ту поставио шатро неко "трик" питање.

Подели на овим сајтовима

Уопште није то рекао. Рекао је да је принуђен да плаћа неке ствари које можда не би користио.

Ти си узео једини пример који сви морамо да плаћамо, да би ту поставио шатро неко "трик" питање.

Pa nije trik pitanje. Ja ne zelim da se drzavni vodovod privatizuje.

Kako i loji vodovod bi vi koristili u zgradi?

Подели на овим сајтовима

Тема је хришћанство и држава, а не како лично доживљавамо државу и њене институције.

I Grizli rece da je pripadnost Crkvi dobrovoljna a pripadnost dezavi prinudna. A ja recimo zelim da zivim u drzavi i to ne osecam kao prinudu vec licni izbor. I jako bi to sada moglo da se usaglasi izmadju nas dvojice. Da ni jedan ne trpi prisilu a da zivimo na jednom mestu.

Подели на овим сајтовима

I Grizli rece da je pripadnost Crkvi dobrovoljna a pripadnost dezavi prinudna. A ja recimo zelim da zivim u drzavi i to ne osecam kao prinudu vec licni izbor. I jako bi to sada moglo da se usaglasi izmadju nas dvojice. Da ni jedan ne trpi prisilu a da zivimo na jednom mestu.

Па можемо да живимо на једном месту без проблема. Ја од тебе не тражим ништа, нити те присиљавам да плаћаш и/или користиш нешто што не желиш. Нити ме интересује шта радиш и како живиш.

Само је потребно исто с` твоје стране.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...