Grizzly Adams Написано Август 13, 2014 Пријави Подели Написано Август 13, 2014 Не капирам шта ја ту има да "оправдавам"? Разговарамо о природи државе и који би став хришћанства требало да буде према свему томе. Мислим да је теза Соловјева коју си навео да држава може да буде "позитивни актер" изузетно опасна... На тој идеји почивају највеће трагедије у историји. Само се сваки пут изненадим колико је раширен тај синдром који блокира сваку разумну расправу на тему. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 13, 2014 Пријави Подели Написано Август 13, 2014 Не капирам шта ја ту има да "оправдавам"? Разговарамо о природи државе и који би став хришћанства требало да буде према свему томе. Мислим да је теза Соловјева коју си навео да држава може да буде "позитивни актер" изузетно опасна... На тој идеји почивају највеће трагедије у историји. Само се сваки пут изненадим колико је раширен тај синдром који блокира сваку разумну расправу на тему. Nema tragedija, to na sta ti mislis izazove uvek sacica ljudi li pojedinac. Pricamo o hriscanskim vrednostima, a ne o islamskim. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marjanovic Написано Август 13, 2014 Пријави Подели Написано Август 13, 2014 Посланица Римљанима: "Сваки човек да се покорава претпостављеним властима. Јер нема власти а да није од Бога; Бог је поставио власти које постоје. 2 Стога, ко се противи власти - противи се Божијем поретку, а који се противе примиће своју осуду. 3 Јер владајући нису страх за добро дело, него за зло. Ако пак хоћеш да се не бојиш власти, чини добро, па ће те власт хвалити. 4 Она служи Богу за твоје добро. Ако пак чиниш зло, бој се; јер не носи мач узалуд. Она је у служби Богу, гневни осветник ономе што чини зло. 5 Зато јој се треба покоравати не само због гнева, него и савести ради. 6 Због тога плаћајте и порезе; јер су служитељи Божији који баш на томе раде. 7 Сваком дајте оно што сте дужни: коме порез - порез, коме царину - царину, коме страх - страх, коме част - част." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 13, 2014 Пријави Подели Написано Август 13, 2014 јер су служитељи Божији који баш на томе раде Нисмо адвентисти да се гађамо цитатима... Него Писмо треба правилно разумети и протумачити у контексту. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Август 13, 2014 Пријави Подели Написано Август 13, 2014 Супер што је теби добро, само је проблем што су они који не желе да тако живе присиљени на то. Али ко вам брани? Оснујте комуну без државе и мирна Бачка. Уредите живот како мислите да треба. Ал јок. Лепо је да се користе све предности, ал кад треба да се уложи у тај и такав живот, јер ништа нема џабе, онда ајде да опљунемо са стране, ал да се задржимо на пљувању. Знам ликове који су купили викендице по неким планинчинама где људска нога није скоро крочила, били успешни до тад у својим браншама, основали мал те не неку комуну своју, нико их не дира, ником не сметају, нити залуђују друге. Причали до тад како ће чим имају довољно пара да се преселе на неку чуку јер град више не могу да поднесу, ужас им је био живот у граду. Они живе оно што причају. Ајде да видимо како изгледа то друштво на неком конкретном примеру. Оснујте своју комуну где неће да буде ни државе ни било каквих санкција према другом човеку, да видимо да ли ће и колико то да потраје и на шта ће да личи, можда се и другима свиди. Лако је свађати се и убеђивати по форумима. Овако већ свако ко годинама прича о томе а користи све предности система у ком живи, испада више смешан са причом. Н И Н Е је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marjanovic Написано Август 13, 2014 Пријави Подели Написано Август 13, 2014 Употреба и злоупотреба. Поменуо сам то. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 13, 2014 Пријави Подели Написано Август 13, 2014 Супер што је теби добро, само је проблем што су они који не желе да тако живе присиљени на то. И кад теолози не праве разлику између онтолошке и социјалне, тј. политичке слободе... A kako bi ti to organixovao ... Evo ja zelim da zivim u drzavi a ti ne ... Kako to zamisljas da izbedes a da ni kedan ne bude ostecen? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 13, 2014 Пријави Подели Написано Август 13, 2014 Али ко вам брани? Оснујте комуну без државе и мирна Бачка. Уредите живот како мислите да треба. Ал јок. Лепо је да се користе све предности, ал кад треба да се уложи у тај и такав живот, јер ништа нема џабе, онда ајде да опљунемо са стране, ал да се задржимо на пљувању. ОК, значи овако... 1. Где сам ја то било кога "пљувао"? Осим што се по мени редовно пљује на оваквим темама... 2. Нико нам не "брани", него је све што вреди на овом свету створили су слободни, продуктивни људи, а не државни паразити. Нека они оснивају комуне у којима ће један другога да к....у, а нама да се скину с врата. Нека они иду у планине и живе у баракама, јер за боље и нису способни. Мени Вучић и Дачић ништа нису дали у животу, осим неизмерну штету. 3. Ја никакве "предности" нисам користио никад, чак их свесно заобилазим. Многе ствари које сам принуђен да плаћам уопште не користим нити желим. Све што имам направио сам сам, својим рукама. Ја улажем у свој живот и не очекујем нити тражим ни од кога другог да у њега улаже. 4. "Нема ништа џабе"...!"#$!#$%??? То се мени приговара. Мени, који заступам да свако треба да живи поштено од свог рада и да не буде никакве присиле, а од стране особе која заступа супротно... Невероватно... Збогом памети... Стварно не знам који вам је фактор. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 13, 2014 Пријави Подели Написано Август 13, 2014 A kako bi ti to organixovao ... Evo ja zelim da zivim u drzavi a ti ne ... Kako to zamisljas da izbedes a da ni kedan ne bude ostecen? А што би ти био оштећен ако ја не желим да живим у држави? ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 13, 2014 Пријави Подели Написано Август 13, 2014 А што би ти био оштећен ако ја не желим да живим у држави? Ne zbog toga vec kako da zivimo u jednomestu a da ti ne zivis u drzavi a ja da zivim jer tako zelimo? Kako to zamisljas? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 13, 2014 Пријави Подели Написано Август 13, 2014 Ne zbog toga vec kako da zivimo u jednomestu a da ti ne zivis u drzavi a ja da zivim jer tako zelimo? Kako to zamisljas? Па једноставно. Ви који желите да имате неке услуге које вам сада пружа држава се организујете и то сами финансирате. Ми који не желимо у томе не учествујемо, нити користимо те услуге. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 13, 2014 Пријави Подели Написано Август 13, 2014 Па једноставно. Ви који желите да имате неке услуге које вам сада пружа држава се организујете и то сами финансирате. Ми који не желимо у томе не учествујемо, нити користимо те услуге. Znaci pristao bi da ne koristis vodovod, kanalizaciju, skupljanje smeca, elektro mrezu itd ... Pa onda bi bilo prakticnije a verujem i jedino moguce fizicki odvojiti te dve zajednice, sa drzavom i bez drzave ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 13, 2014 Пријави Подели Написано Август 13, 2014 Znaci pristao bi da ne koristis vodovod, kanalizaciju, skupljanje smeca, elektro mrezu itd ... Pa onda bi bilo prakticnije a verujem i jedino moguce fizicki odvojiti te dve zajednice, sa drzavom i bez drzave ... Користио би све то, само приватно. Ви би финансирали своје, ми своје. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 13, 2014 Пријави Подели Написано Август 13, 2014 Користио би све то, само приватно. Ви би финансирали своје, ми своје. Ali moras priznati da bi bilo komplikovano ... Zamisli vodovodnu mrezu u zgradi u kojoj pola zivi u drzavi a pola van drzave? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 13, 2014 Пријави Подели Написано Август 13, 2014 Ali moras priznati da bi bilo komplikovano ... Zamisli vodovodnu mrezu u zgradi u kojoj pola zivi u drzavi a pola van drzave? А што водоводну мрежу уопште мора да гради држва? Може један приватни да гради водоводну мрежу који ће да буде под контролом сопствених корисника. И да буде независтан од других водоводних система у држави. Например, водовод Крушевац апсолутно незвистан од водовод Врање. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука