Anette Написано Јануар 16, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2012 Мислим да је Света Литургија дуга баш онолико колико је потребно. Ako je neko malo ne "prepravlja" radi svojih potreba Желе Зека је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Јануар 16, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2012 Литургија уопште није дугачка... за 45 мин,,готова...без прескакања...бес скраћивања... само ако се избегне: Ђакон: Господу се помолимо. Народ: Гооооооооооооооспоооооооооде, поооооооооооооомилуууууууууууууууууууууј. и наравно Херувимска...где воле соло тачку многи да држе... Ми који Херувиме тајно изображавамо, и животворној Тројици трисвету песму препевамо, сваку сада животну одложимо бригу. Зато да Цара свих прихватимо, Кога анђелски невидљиво на копљима носе чинови: алилуја, алилуја, алилуја. а претвори се у: Ииииииииииииииииииииииииииииииииииииижееееееееееееееееееееееее Хеееееееееееееееееееееееееееееерууууууууууууууууууууууувиииииииииииииииииииииииииииииииииими тааааааааааааааааааааааааааааааааааајно оооооооооооооооооооооооооооооооооообразујушче ...итд... п.с Евгениче вратиииииии сеееееееееееее соле, Александар С and Snezana Zivkovic је реаговао/ла на ово 3 Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anette Написано Јануар 16, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2012 и наравно Херувимска...где воле соло тачку многи да држе... Hahahahahahahaha! To je to! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 17, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2012 ја лично волим да певам Херувимску и волим да што дуже траје...тада се осећам дивно... leteti malina :), Jadranka Novakovic and Хелена Вујовић је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Јануар 17, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2012 Да видим како би на Србском одуговлачили (шала) Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Јануар 17, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2012 а претвори се у:Ииииииииииииииииииииииииииииииииииииижееееееееееееееееееееееее Хеееееееееееееееееееееееееееееерууууууууууууууууууууууувиииииииииииииииииииииииииииииииииими тааааааааааааааааааааааааааааааааааајно оооооооооооооооооооооооооооооооооообразујушче ...итд... Мој омиљени део, е сад хор у цркви у коју идем прелепо то отпева , али могу да замислим како то изгледа кад неко слабијих гласовних могућности крене да развлачи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Јануар 17, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2012 Брате...тако звучи..да се подвизавам JESSY and Anette је реаговао/ла на ово 2 Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Раденко Шолаја Написано Јануар 17, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2012 Код мене (бањалучка епархија) трајање литургије је баш негдје ту, око 1.20-1.30х. Једне прилике нисам могао отићи на литургију, остао сам кући, и сво то вријеме, од 9-10.30 ја сам сав мислима био у цркви.Аха, сад је прва слава, сад друга, е сад су Блажена, читање Јеванђеља итд. Створио се осјећај да недељом, у то и то вријеме будеш на том и том мјесту из тог и тог разлога. Тако да, по неком мом скромном мишљењу, тих сат и по су баш по мјери. Нажалост, већ одавно се неке пјесме и не пјевају, нпр стихире на блажена уз оне на Слава И ниње на малом входу, које су прелијепе и тко пуне символике. А да се разумијемо, ради се о неких додатних 5 минута. Хајде да измјеримо тих 5 минута када чачкамо телефоном по интернету или даљинским по неким од 300 канала на кабловској. Зачудили би се, их та није ваљда већ прошло 5 минута... А шта је важније или превасходније? Исто тако, када је у питању проповјед-једне прилике сам се задесио на служби код протестаната (Јеванђелиста), и проповијед је трајала цца 45 мин... Дакле, врло дуга бесједа. Наше, литургијске су до 10 мин, а и то је довољно када би је се бар сутрадан сјетили па мало пребрали по глави-шта се оно читало из Јеванђеља и шта ј оно попа бесједио... Мени је тај период времена од ''Благословено Царство'' па до ''Амин'' један период када вријеме губи свој значај, телефон и сат су кући или у ауту, и постоји само света Литургија. СВе прије и послије је журба, трка, касним, не стижем, али тих сат и по су заиста освештани тренутак времена кад то исто вријеме губи своју опипљивост.. И како је дивно када се удостојимо, као што рече Таиса, да нам се деси да је св.Литургија завршила, а ми се онако пренемо и запитамо: кад прије ??? Хелена Вујовић and JESSY је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Јануар 17, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2012 Код мене (бањалучка епархија) трајање литургије је баш негдје ту, око 1.20-1.30х. Једне прилике нисам могао отићи на литургију, остао сам кући, и сво то вријеме, од 9-10.30 ја сам сав мислима био у цркви.Аха, сад је прва слава, сад друга, е сад су Блажена, читање Јеванђеља итд. Створио се осјећај да недељом, у то и то вријеме будеш на том и том мјесту из тог и тог разлога. Тако да, по неком мом скромном мишљењу, тих сат и по су баш по мјери. Нажалост, већ одавно се неке пјесме и не пјевају, нпр стихире на блажена уз оне на Слава И ниње на малом входу, које су прелијепе и тко пуне символике. А да се разумијемо, ради се о неких додатних 5 минута. Хајде да измјеримо тих 5 минута када чачкамо телефоном по интернету или даљинским по неким од 300 канала на кабловској. Зачудили би се, их та није ваљда већ прошло 5 минута... А шта је важније или превасходније? Исто тако, када је у питању проповјед-једне прилике сам се задесио на служби код протестаната (Јеванђелиста), и проповијед је трајала цца 45 мин... Дакле, врло дуга бесједа. Наше, литургијске су до 10 мин, а и то је довољно када би је се бар сутрадан сјетили па мало пребрали по глави-шта се оно читало из Јеванђеља и шта ј оно попа бесједио... Мени је тај период времена од ''Благословено Царство'' па до ''Амин'' један период када вријеме губи свој значај, телефон и сат су кући или у ауту, и постоји само света Литургија. СВе прије и послије је журба, трка, касним, не стижем, али тих сат и по су заиста освештани тренутак времена кад то исто вријеме губи своју опипљивост.. И како је дивно када се удостојимо, као што рече Таиса, да нам се деси да је св.Литургија завршила, а ми се онако пренемо и запитамо: кад прије ??? Ђеси Брате... Само да поздравим Брата Хаџију... Када ће окупљање у СОЗ-у Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 17, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2012 Kad vladika Irinej služi to nekad zna baš da potraje,moj drugar jednom ostao gotovo do jedan sat posle podne ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arhidjakon Написано Јануар 17, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2012 Kad vladika Irinej služi to nekad zna baš da potraje,moj drugar jednom ostao gotovo do jedan sat posle podne ... Najduze liturgije su bile sa blazenopocivsim Patrijarhom Pavlom. Znaci toliko je bio precizan, pogotovo po pitanju pojanja da je to bilo cudo. Kontas, sad sam sve iz zbornika/tipika izvuko za liturgiju, kad na kraju opet ispadne da se nesto zaboravilo. Хелена Вујовић, Михајло and obi-wan је реаговао/ла на ово 3 Ora et labora Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Раденко Шолаја Написано Јануар 17, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2012 Ђеси Брате... Само да поздравим Брата Хаџију... Када ће окупљање у СОЗ-у Ехеј брате хаџија! Ма СОЗ ти ј као она митска птичица, сад је видиш, сад је не видиш, час у пепелу час у небеским висинама ! Ако Бог да, бар код нас у Трну, планирамо ''биг ком-бек'' у прољеће ! Жив-здрав и узбрдо брз ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
emilija Написано Јануар 17, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2012 Idem naizmenicno u SPC i Rusku zagranichnu, gde nema ispod dva ipo sata Liturgije, a na velike praznike je bilo i preko 4 sata....istrenirali me braca Rusi, pa kad odem u nashu crkvu, cini mi se, ne zagrejah se, ono - amin Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anette Написано Јануар 17, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2012 Брате...тако звучи..да се подвизавам Hahahahaha! Dobar si. Ali, u svakoj crkvi ima onih bakica koje veze nemaju sa tekstom, a kamo li sa recima i onda krenu da zavijaju, a da se zanemari prisustvo hora,one malo zure, malo kasne, auuuuuu Михајло је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Јануар 17, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2012 Кад је византија, може да траје колико хоће Михајло and Anette је реаговао/ла на ово 2 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука