Ратко :( Написано Јануар 17, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2012 Najduze liturgije su bile sa blazenopocivsim Patrijarhom Pavlom. Чекај, на које мислиш, на дневне или празничне? Дневне су биле прилично брзе. Блажена су се читала. Не могу тачно да се сетим али трајале су неких сат времена, отприлике. Можда мало више. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Јануар 17, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2012 Литургија траје "таман"... Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Јануар 18, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2012 Hahahahaha! Dobar si. Ali, u svakoj crkvi ima onih bakica koje veze nemaju sa tekstom, a kamo li sa recima i onda krenu da zavijaju, a da se zanemari prisustvo hora,one malo zure, malo kasne, auuuuuu Код нас у БЛ има покрет бакица..."имам своју Литургију на Литургији"... имају своје одговоре...и само мумљају када се задесиш поред њих...созрецавају... Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Јануар 18, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2012 Кад је византија, може да траје колико хоће Ееееееееее.. Док сам био на КиМ-у..било... Али у БЛ ти византија дође као угрожена птица.. Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Јануар 18, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2012 Док сам био на КиМ-у..било... Где? Мислим, у коју Цркву, тј. у којој Цркви? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Хелена Вујовић Написано Јануар 18, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2012 Ех када би ми знали колика се слава Богу узноси са анђелима и Светима,не би желели никада да престане...морам дати похвалу свештеницима из мог места,након Литургије одрже прелепе беседе,тако су предани и искрени у свом позиву. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Јануар 18, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2012 Где? Мислим, у коју Цркву, тј. у којој Цркви? Углавном у Грачаници... Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Јануар 18, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2012 Углавном у Грачаници... Византија? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Јануар 18, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2012 Византија? за оно шта данас имам...јесте... али у поређењу...са правом и није! али ипак мнооого боље...од Мокрањчевог... Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јануар 18, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2012 нервира ме кад умиру за певницом и кад је спора, превише отегнута. волим живе Литургије, где има радости ... а остале - једва дочекам путир, барем ја да се обрадујем никад не гледам на сат, то ми је принцип. Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 1 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јануар 18, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1326887089' post='563216] нервира ме кад умиру за певницом и кад је спора, превише отегнута. Скоро сам био на једној Литургији која је трајала близу три пуна сата...умро сам. Кад смо пре пар година певали на ВМА сваке недеље, Литургија би трајала (заједно са гласним читањем молитава, византијским појањем и причешћивањем пуно њуди) око сат времена. И било је јако лепо сваки пут. w.a.mozart and Желе Зека је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јануар 18, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2012 знајући како певате, такве Литургије су прелепе :cheesy2: :cheesy2: :cheesy2: клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јануар 18, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1326887820' post='563223] знајући како певате, такве Литургије су прелепе :cheesy2: :cheesy2: :cheesy2: е, па хвала ти Милан Меденица :) је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sinergija Написано Јануар 18, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1326887089' post='563216] нервира ме кад умиру за певницом и кад је спора, превише отегнута. волим живе Литургије, где има радости ... а остале - једва дочекам путир, барем ја да се обрадујем никад не гледам на сат, то ми је принцип. И ја волим кад је весело, а томе доприноси и лик који ђуска поред певнице whackado И даље се смејем кад се сетим те твоје изјаве. И да искористим да ти одговрим овде да сам мислила на парохијане твоје парохије у којој си ти парохијан а не парох gringrin Мада је штета што ниси парох. Милан Меденица :) је реаговао/ла на ово 1 Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
angst Написано Јануар 18, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2012 ЗА ПОЧЕТАК: Све гласно, све на српском и без италијаншћења (тј оних ужасних хорова - већ да се користи тзв. византијско појање). Без парафинских свећа и електричног осветљења. Без барокне иконографије. feeble, Oglo, Миљан Крстић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука