Jump to content

„Литургија - кретање ка Царству Божијем“

Оцени ову тему

Препоручена порука

Najduze liturgije su bile sa blazenopocivsim Patrijarhom Pavlom.

Чекај, на које мислиш, на дневне или празничне?

Дневне су биле прилично брзе. Блажена су се читала.

Не могу тачно да се сетим али трајале су неких сат времена, отприлике. Можда мало више.

Подели на овим сајтовима

Hahahahaha! Dobar si. Ali, u svakoj crkvi ima onih bakica koje veze nemaju sa tekstom, a kamo li sa recima i onda krenu da zavijaju, a da se zanemari prisustvo hora,one malo zure, malo kasne, auuuuuu :D

Код нас у БЛ има покрет бакица..."имам своју Литургију на Литургији"...

имају своје одговоре...и само мумљају када се задесиш поред њих...созрецавају...

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Кад је византија, може да траје колико хоће :)

Ееееееееее..

Док сам био на КиМ-у..било...

Али у БЛ ти византија дође као угрожена птица..

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Ех када би ми знали колика се слава Богу узноси са анђелима и Светима,не би желели никада да престане...морам дати похвалу свештеницима из мог места,након Литургије одрже прелепе беседе,тако су предани и искрени у свом позиву.

Подели на овим сајтовима

нервира ме кад умиру за певницом и кад је спора, превише отегнута.

волим живе Литургије, где има радости ... а остале - једва дочекам путир, барем ја да се обрадујем :D

никад не гледам на сат, то ми је принцип.

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1326887089' post='563216]

Скоро сам био на једној Литургији која је трајала близу три пуна сата...умро сам.

Кад смо пре пар година певали на ВМА сваке недеље, Литургија би трајала (заједно са гласним читањем молитава, византијским појањем и причешћивањем пуно њуди) око сат времена. И било је јако лепо сваки пут.

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1326887820' post='563223]

знајући како певате, такве Литургије су прелепе :cheesy2: :cheesy2: :cheesy2:

е, па хвала ти :)

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1326887089' post='563216]

волим живе Литургије, где има радости ... а остале - једва дочекам путир, барем ја да се обрадујем :D

никад не гледам на сат, то ми је принцип.

И ја волим кад је весело, а томе доприноси и лик који ђуска поред певнице whackado

И даље се смејем кад се сетим те твоје изјаве. :D

И да искористим да ти одговрим овде да сам мислила на парохијане твоје парохије у којој си ти парохијан а не парох gringrin Мада је штета што ниси парох.

Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину.

Подели на овим сајтовима

ЗА ПОЧЕТАК:

Све гласно, све на српском и без италијаншћења (тј оних ужасних хорова - већ да се користи тзв. византијско појање). Без парафинских свећа и електричног осветљења. Без барокне иконографије.

"He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...