Олимп Написано Децембар 19, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2014 http://i.minus.com/jCGaAiar9j206.png nana, ivanaika, JESSY and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином". Достојевски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Децембар 20, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2014 Блажен је који разуме сиромаха и убогога, у зли дан избавиће га Господ. Господ ће га сачувати, и живиће га, и блаженим ће га учинити на земљи, и неће га предати у руке непријатеља његових. Господ ће га помоћи на одру болести његове; сву постељу његову у болести његовој променио си. (Пс. 40) Kaludjerovic Sreten, ivanaika and Олимп је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Децембар 23, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2014 "Kad kipljaše srce moje i rastrzah se u sebi, tada bijah neznalica i ne razumevah; kao živinče bijah pred tobom. Ali sam svagda kod tebe, ti me držiš za desnu ruku. Po svojoj volji vodiš me, i posle ćeš me odvesti u slavu. Koga imam na Nebu? I s tobom ničega neću na zemlji. Čezne za tobom telo moje i srce moje; Bog je grad srca mojega i deo moj doveka." (Psalam 73,21-26) ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Децембар 23, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2014 "Milostiv je i dobar Gospod, spor na gnev i veoma blag. Ne gnevi se jednako niti se doveka srdi. Ne postupa s nama po gresima našim, niti nam vraća po nepravdama našim. Nego koliko je nebo visoko od zemlje, tolika je milost njegova k onima koji ga se boje." (Psalam 103,8-11) Sanja Т. је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Децембар 23, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2014 "On će suditi nevoljnima u narodu, i pomoći će sinovima ništega, a nasilnika će oboriti. Bojaće se tebe dok je sunca i meseca, od kolena do kolena. Procvetaće u dane Njegove pravednik i svuda mir dokle teče meseca. Vladaće od mora do mora, i od reka do krajeva zemaljskih. Biće milostiv ništemu i ubogom, i duše će jadnima spasti. Od prevare i nasilja iskupiće duše njihove, i skupa će biti krv njihova pred očima Njegovim. Ime će Njegovo biti uvek; Dokle teče sunca Ime će Njegovo rasti. Blagosloviće se ljudi u Njemu, svi će ga narodi zvati blaženim." (Psalam 72,25.7-8.13-14.17) ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ljubičasta Написано Децембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2014 Волим бити на прагу дома Божијега него живети у шаторима безбожничким (Пс. 84;10). I lupi mi šamar onaj najjači, kad počnem da kukam nad životom i kad počnem da žalim sebe. Pokaži mi ono što imam,pokaži mi one koji to nemaju.Ne tražim ništa ,samo me podsjeti da dišem, i podsjeti me da ima i onih, ,koji ne dišu više.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Децембар 31, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 31, 2014 Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јануар 4, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2015 Псалтир на црквенословенском језику (pdf) Упоредни Псалтир цсл-српски http://emaus-molitvoslov.blogspot.com/2009/04/1_5300.html Svetlana Pecin-Saraguda, obi-wan, Иван Ивковић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 4, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2015 Ево, такви су грешници и уживачи, до века се држе богатства. И рекох: Еда ли узалуд учих правди срце моје и умивах у невиности руке моје, и бејах бијен васцели дан, и изобличење моје биваше свако јутро? Ако говорах: Казиваћу тако, гле нараштају синова Твојих бих преступник (завета). И замислих да дознам то, и би преда мном труд (и мука); док не уђох у Светилиште Божије и схватих свршетке њихове. (Пс 72) ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Јануар 16, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2015 Ако је неко толико заузет да не може посветити ни 15 минута читању псалама може бар да их одслуша. Ево снимaка из манастира Тресије. Псалтир је прочитан у потпуности а звучни записи су подељени по катизмама. Ако нађете неки бољи и лепши снимак молим да поделите овде са осталима. Gordana ., Svetlana Pecin-Saraguda, ivanaika and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рада.. Написано Јануар 16, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2015 Ако је неко толико заузет да не може посветити ни 15 минута читању псалама може бар да их одслуша. Ево снимaка из манастира Тресије. Псалтир је прочитан у потпуности а звучни записи су подељени по катизмама. Ако нађете неки бољи и лепши снимак молим да поделите овде са осталима. Čitam o čemu je reč u ovoj temi, radim do 22-23h. Ne javljam se u dobrovoljce, plašim se da ću "zabušavati". Podržavam iideju o slušanju za vreme dok smo ulogovani na forum. Neko je već postavio ovaj snimak u temi Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рада.. Написано Јануар 16, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2015 Prošle godine je na sajtu bilo podešeno da posle logovanja krene muzika , da li može da se podesi da ovo kreće posle logovanja ? Gordana . је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јануар 17, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2015 Čitam o čemu je reč u ovoj temi, radim do 22-23h. Ne javljam se u dobrovoljce, plašim se da ću "zabušavati" I ja sam predlagala da se to vrijeme promijeni, jer oko pola 10 jos traju dnevne aktivnosti, jos nije isteklo pristojno vrijeme za goste, pa je nezgodno.. efektnije bi bilo oko 23 casa, pred spavanje... Tad, kad smo poceli, to bjese u maju '14, krenuli smo da citamo molitvenu podrsku stradalnicima u nesreci u stihiji.. pa smo posle nastavili,, a tada su iz nasih manastira poslali apel da narod sav cita saborno Akatist Brzopomocnici navece u 21, pa smo zato nakon citanja akatista nastavili u pola 10.. Zatim, nisi mogla ispratiti sve razgovore, rekli smo da i ako promasimo vreme, nije strasno... (Molitve idu tamo gdje vrijeme ne postoji; jedino smatramo da je molitva jaca ako je saborna, ali ko zna)... ja cesto citam navece oko 10 ili 11 i ne opterecujem se puno ako ne mogu tacno u pola 10. Mislim da mi se desilo mozda par puta da preskocim, ako se nadjem neplanirano negdje u gostima i nemam pri ruci psaltir, uvijek bih naredni dan iscitala i preskoceno i to za taj dan... JESSY, Олимп, LISA and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јануар 17, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2015 Elem, u zadnje vrijeme nam se grupa osipa, krece ono prirodno (?) raspadanje svega sa vremenom.. po prvi put od pocetka fali nam jedan stalni citac, a grupa rezervnih raste (mada i nije prava rezerva, ako ne priskace u datom momentu) mjesto br. 3 na tabeli je upraznjeno ili je vrijeme da kazemo kraj ovoj inicijativi i da citamo ako citamo neobavezno i za sebe... a i ovo je bilo i za nas, jer mi smo narod i crkva... hm.. od 16000 clanova, bar 10000 su pravoslavci, i to vjerujuci... koliko je 20 u odnosu na to? to nije malo stado, vec prije statisticka greska Treba da znamo da se Psaltir ne cita lako (u duhovnom smislu), ako nekome prija Psaltir, ja mu se divim.. Ja osjecam veliku tegobu, ali necu da odustajem.. Tu je cijela bujica jakih osjecanja tako raznorodnih, i sva ljudska muka i jad, i sva teska rvanja s Bogom,koncentrisano, i vjera i nada, i slavljenje Boga i ljudsko roptanje, sve zajedno, sve istovremeno...I koliko drugih molitava, licnih i sluzebnih, poticu direktno iz psaltira... Mi nismo ni svjesni sta je psaltir... To su najmocnije molitve; mozda je samo jos Isusova mocnija... i mozda neki licni molitveni vapaji... Neki ljudi ne mogu da ga citaju bas nikako i ako bi htjeli, i ako im neko kaze da je to potrebno ili korisno... u man.Vavedenje (posto se cita neprekidno), nocu moraju da citaju samo stare iskusne monahinje...Velika je duhovna korist od citanja Psaltira, i veliki otpor i ometanje prema njemu.. to nije slucajno...Koliko vremena u toku dana protracimo, i to vrlo rado, (koliko vremena smo dnevno na forumu ovde samo, ne racunajuci ostalo na internetu), a 15 minuta za jednu katizmu je tako veliki problem...uostalom kao i za druge licne molitve, gdje, bar po mom iskustvu, vise se radi o voljnom naporu (naporom se zadobija carstvo), s obzirom na utrosak vremena i energije, nego o nekoj lakoci i zanosu... (ako toga kod vas ima, ponavljam, divim se, ali oprez na prelest uvijek); napor je, jer nas protiv toga vuce i nasa priroda a ima i natprirodnih elemenata... 'mislite o tome' Иван Ивковић, JESSY, Sanja Т. and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Олимп Написано Јануар 17, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2015 @@Дијана., Амин!! Значи Дијана, свака част на свакој речи! Нисам улазио у групу скоро. Мало ме притисле обавезе, али читам. Исто као што сте Ви навели. Ако се не пронађе стали читалац, рад сам да пређем у сталну групу, док се не пронађе други читалац. ivanaika, Sanja Т., Иван Ивковић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином". Достојевски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука