Данче* Написано Новембар 21, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 21, 2014 Јер си Ти, Господе, надање моје, Вишњега си поставио за уточиште своје. Неће те зло дотаћи и ударац се неће приближити стану твоме. Јер ће Анђелима Својим заповедити за тебе, да те сачувају на свим путевима твојим. На руке ће те узети,да се не спотакне нога твоја о камен.-Псалм 90. 9-12 JESSY, Kaludjerovic Sreten, Олимп and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Новембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2014 Повратиће се непријатељи моји назад, у који дан Те призовем; ево познадох да си Ти Бог мој. Богом ћу похвалити реч, Богом ћу похвалити беседу. На Бога се поуздах; нећу се бојати, шта ће ми учинити човек. У мени су, Боже, молитве, које ћу одати хвали Твојој. Јер си избавио душу моју из смрти, (очи моје од суза), и ноге моје од склизнућа, да благоугодим пред Богом, у светлости живих.(Пс 55) Svetlana Pecin-Saraguda, Ljubičasta and LISA је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Новембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2014 А ја ћу певати сили Твојој, и обрадоваћу се ујутро милости Твојој, јер си постао заштитник мој и прибежиште моје у дан невоље моје. Помоћник си мој, Теби ћу псалмопевати, јер си Ти, Боже, заштитник мој, Бог мој, милост моја.(Пс 58) Олимп, Gordana ., ivanaika and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ljubičasta Написано Новембар 27, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2014 Псалам 95. Када се Храм изграђиваше после ропства, Песма Давидова.(МТ: Псалам 96) 1. ПЕВАЈТЕ Господу песму нову, певајте Господу сва земљо. 2.Певајте Господу, благословите Име Његово, благовестите дан дану спасење Његово; 3.објавите у незнабожцима славу Његову, у свима народима чудеса Његова. 4.Јер је велик Господ и хваљен веома, страшан је над свима боговима. 5.Јер су сви богови незнабожаца демони, а Господ је небеса створио. 6.Слава и лепота су пред Њиме, светост и велелепност у Светињи Његовој. 7.Принесите Господу родови народа, принесите Господу славу и част; 8.принесите Господу славу Имену Његовом, узмите жртве и уђите у дворе Његове. 9.Поклоните се Господу у двору Светом Његовом, нека се потресе од лица Његовог сва земља. 10.Реците у народима: Господ се зацари, јер утврди васељену, која се неће поколебати; судиће народе у правости. 11.Нека се веселе небеса и нека се радује земља, нека се потресе море и пуноћа његова; 12.обрадоваће се поља и све што је у њима; тада ће се обрадовати све дрвеће шумско 13.пред лицем Господњим, јер (Господ) долази, јер долази да суди земљи; судиће васељени у правди, и народе у истини Својој. nana, Svetlana Pecin-Saraguda and ivanaika је реаговао/ла на ово 3 I lupi mi šamar onaj najjači, kad počnem da kukam nad životom i kad počnem da žalim sebe. Pokaži mi ono što imam,pokaži mi one koji to nemaju.Ne tražim ništa ,samo me podsjeti da dišem, i podsjeti me da ima i onih, ,koji ne dišu više.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ivanaika Написано Децембар 1, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2014 Онај Који је засадио ухо, зар неће чути,или Створитељ ока зар неће видети? (Пс 93. 9) obi-wan, Иван Ивковић, Svetlana Pecin-Saraguda and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Децембар 2, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2014 Псалам 150 1. Хвалите Бога у светињи Његовој , хвали те Га на тврђи славе Његове. 2. Хвалите Га према сили Његовој , хвалите Га према високом велинчанству Његовом . 3. Хвалите Га уз глас трубни , хвалите га уз псалтир и гусле . 4. Хвалите га са бубњем и весељем , хвалите га уз жице и орган. 5. Хвалите Га уз јасне кимвале , хвалите га уз кимвале громовите. 6. Све што дише нека хвали господа ! Алилуја! Олимп and Svetlana Pecin-Saraguda је реаговао/ла на ово 2 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Децембар 9, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2014 Гле, очи су Господње на онима који Га се боје, који се уздају у милост Његову; избавиће од смрти душе њихове, и прехраниће их у (време) глади. Душа ће наша стрпљиво чекати Господа, јер је Он помоћник и заштитник наш. Јер ће се у Њему узвеселити срце наше, и у свето Име Његово уздамо се. Нека буде, Господе, милост Твоја на нама, као што се уздасмо у Тебе. Псалам 32. Kaludjerovic Sreten, Svetlana Pecin-Saraguda and Олимп је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Децембар 10, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2014 Подигни се, зашто спаваш, Господе? Устани, и не одбаци (нас) до краја. Зашто лице Твоје окрећеш? Заборављаш ли бедноћу нашу и невољу нашу? Јер се понизи у прах душа наша, залепи се земљу стомак наш. Устани, Господе, помози нам, и избави нас Имена Твога ради. ivanaika је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Олимп Написано Децембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2014 ivanaika, Ljubičasta, dragisa and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 "Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином". Достојевски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ljubičasta Написано Децембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2014 Псалам 17. 29.Јер Ти просветљујеш светиљку моју, Господе; Боже мој, просветљујеш таму моју. 30.Јер ћу се Тобом спасити од искушења; и с Богом мојим прећи ћу зид (високи). 31.Бог мој, непорочан је пут Његов, речи су Господње разжежене; заштитник је свих који се уздају у Њега. 32.Јер ко је Бог осим Господа? И ко је Бог осим Бога нашега? 33.Бог Који ме опасује снагом, и постави непорочан пут мој; 34.Који утврђује ноге моје као (у) јелена, и на висину ме поставља; 35.Који научава руке моје за бој, и чини мишице моје као лук метални. 36.И дао си ми заштиту спасења мога, и десница Твоја прихвати ме, и карање Твоје исправи ме до краја, и васпитање Твоје оно ме научи. 37.Раширио си кораке моје пода мном, и не ослабише стопала моја. nana, Олимп and ivanaika је реаговао/ла на ово 3 I lupi mi šamar onaj najjači, kad počnem da kukam nad životom i kad počnem da žalim sebe. Pokaži mi ono što imam,pokaži mi one koji to nemaju.Ne tražim ništa ,samo me podsjeti da dišem, i podsjeti me da ima i onih, ,koji ne dišu više.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Децембар 15, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2014 Ευλόγει η ψυχή μου τον κύριο Псалам 102.Давидов, (Псалам).(МТ: Псалам 103) БЛАГОСЛОВИ, душо моја, Господа, и све што је у мени Име свето Његово. Благослови душо моја Господа, и не заборављај сва уздарја Његова. Који очишћује сва безакоња твоја, и исцељује све болести твоје. Који избавља од трулежи живот твој, Који те венчава милошћу и добротама. Који испуњује добрима жеље твоје, обновиће се као у орла младост твоја. Чини милостињу Господ, и суд свима онеправдованима. Казао је путеве Своје Мојсију, синовима Израиљевим вољу Своју. Милосрдан је и милостив Господ, дуготрпељив и много милостив. Неће се до краја гњевити, нити ће до века срдити се. Није нам по безакоњима нашим учинио, нити је по гресима нашим узвратио. Јер по висини неба од земље, утврдио је Господ милост Своју на онима који Га се боје. Колико је далеко исток од запада, удаљио је од нас безакоња наша. Као што милује отац синове, помилова Господ оне који Га се боје. Јер Он позна саздање наше, сети се да прах јесмо. Човек је као трава, дани његови, као цвет пољски, тако прецвета. Јер изиђе дух из њега, и нема га, и не познаје више место своје. А милост је Господња од века до века на онима који Га се боје, и правда је Његова на синовима синова оних који чувају завет Његов, и памте заповести Његових да их извршују. Господ је на небу припремио престо Свој, и Царство Његово влада над свима. Благословите Господа сви Анђели Његови, моћни снагом творећи реч Његову, да чујете глас речи Његових. Благословите Господа све Силе Његове, служитељи Његови творећи вољу Његову. Благословите Господа сва дела Његова. На сваком месту владавине Његове, благослови душо моја Господа. https://www.pouke.org/forum/statuses/user/11686-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D1%98%D0%B0%D1%82%D0%B5%D1%99%D1%81%D0%BA%D0%B8/?status_id=27865 Svetlana Pecin-Saraguda, JESSY and nana је реаговао/ла на ово 3 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
LISA Написано Децембар 16, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2014 Ljudi, gde nestade raspored? Sanja Т. and Svetlana Pecin-Saraguda је реаговао/ла на ово 2 "Обратио си плач мој у игру мени, растргао си врећу (туге) моје, и опасао ме весељем." (Пс. 29.12) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Децембар 16, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2014 Ljudi, gde nestade raspored? https://www.pouke.org/forum/topic/36711-dogovori-oko-sabornog-%C4%8Ditanja-psaltira/ Svetlana Pecin-Saraguda and LISA је реаговао/ла на ово 2 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kaludjerovic Sreten Написано Децембар 16, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2014 postavite onu sliku za raspored u drugoj temi ,da vide ljudi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
LISA Написано Децембар 16, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2014 https://www.pouke.org/forum/topic/36711-dogovori-oko-sabornog-%C4%8Ditanja-psaltira/ Hvala Ivane. Kao sto rekoh, ne razumem cemu razdvajanje tema. Prakticno bi bilo da raspored bude i ovde. Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 1 "Обратио си плач мој у игру мени, растргао си врећу (туге) моје, и опасао ме весељем." (Пс. 29.12) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука