Jump to content

Оцени ову тему

Препоручена порука

Цитат

Ако умреш пре него што умреш,нећеш умрети кад умреш!

Кукавице умиру сваки дан по једном а јунаци само једном у животу  0442_feel

У хришћанству нема пречица

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат

Кукавице умиру сваки дан по једном а јунаци само једном у животу  0504_music

apostol Pavle kaze da je umirao svaki dan - parafraziram...a junaci? pa i kriminalci zele da zive kratko ali slatko pa na kraju dobiju tuzan the end...

Подели на овим сајтовима

Гдје он то рекао ? Вјероватно је на нешто друго мислио. А ово за криминалце си у праву само то нема никакве везе са овим што сам ја рекао  0504_music

У хришћанству нема пречица

Подели на овим сајтовима

Цитат

Суштина свега!  0504_music

"Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти

"Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III

"Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан

Подели на овим сајтовима

• 5 months later...

Neke crtice o smrti... - Na venčanja i rođendane, i ostala veselja svojih bližnjih, rodbine i prijatelja i ne idemo baš svakome, ali na sahranu idemo i onima koje znamo tek površno. Zaista je smrt najvažniji deo života. - Na grobljima je tako puno mira i tišine. A mi svi težimo miru i tišini. Zašto onda izbegavamo groblja? - O smrti znam da će doći. Ništa u životu nije sigurno kao ona. - Hristos je vaskrsao i smrću smrt pobedio. Onima u Adu život darovao. Smrt ne postoji. - Mnogo je onih mrtvih koji su življi od onih koji dišu, gledaju i čuju. A džaba im čula kada su ko mrtvi.

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

Ово је кључно,  "Smrt ne postoji". а ако неко тврди да постоји нека поднесе доказе ми само видимо последицу смрти на одрђено тело односно видимо недостатак постојања оног што чини то тело живим .

Смрт нема дужину,ширину ,дебљину ,тежину  нити боју нити укус нти се види ишта  што доказује постојање смрти само је та нека енергија прешла у неко друго стање.

Смрт ...тако тајанствена  тако мистична и нешто чега се скоро сви плаше ...па зашто  се плашимо ...смрт не боли а човек има страх од свега оног што му може нанети било какву бол а смрт то не чини.

"Smrt ne postoji".

Подели на овим сајтовима

joj, hriscani koji ignorisu fenomen smrti su mi do ludila sumnjivi, sami previdjaju ne-negiranje smrtni od samog Hrista koji drhti u Getsimanskom vrtu pred hapsenje i zeli da Ga casa mimoidje...

Подели на овим сајтовима

Цитат

joj, hriscani koji ignorisu fenomen smrti su mi do ludila sumnjivi, sami previdjaju ne-negiranje smrtni od samog Hrista koji drhti u Getsimanskom vrtu pred hapsenje i zeli da Ga casa mimoidje...

Ne znam da li si video sta kaze Admiral na onoj temi o strahovima "Ljudi veruju u smrt pa ih

ona pogadja."

Nemam snage da komentarise ni to ni ova budisticka negiranja smrti.

Подели на овим сајтовима

Bogorodicaaaaaa

Цитат

Ако је Христос дрхтио у Гетсиманском врту, молећи Оца ако може да Га мимоиђе ова чаша, не значи уопште да је он зазирао од смрти, да је дрхтао због страха од смрти. Познато је да св.Оци тумаче ове тренутке као тренутке у коме Логос показује нама да је он такођер потпун човек, који је у свему подобан нама осим у греху, па тако могло би се пре рећи да је Христово дрхтање било од помисли на муке и патњу које ће претрпити него на саму смрт. Дакле само тако се може посматрати Христова борба у гетсиманском врту, као одраз пале људске природе која није створена за мучење, и која се опире предстојећем мучењу.

Смрт ако се посматра као ништавило, уснуће, замрлост, хибернација, заиста не постоји јер је и сам Бог посведочио:

Ја сам Бог Аврамов, Бог Јаковљев и Бог Исаков. За Бога нема мртвих, Богу су сви живи.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Цитат

Bogorodicaaaaaa

Цитат

Ако је Христос дрхтио у Гетсиманском врту, молећи Оца ако може да Га мимоиђе ова чаша, не значи уопште да је он зазирао од смрти, да је дрхтао због страха од смрти. Познато је да св.Оци тумаче ове тренутке као тренутке у коме Логос показује нама да је он такођер потпун човек, који је у свему подобан нама осим у греху, па тако могло би се пре рећи да је Христово дрхтање било од помисли на муке и патњу које ће претрпити него на саму смрт. Дакле само тако се може посматрати Христова борба у гетсиманском врту, као одраз пале људске природе која није створена за мучење, и која се опире предстојећем мучењу.

Смрт ако се посматра као ништавило, уснуће, замрлост, хибернација, заиста не постоји јер је и сам Бог посведочио:

Ја сам Бог Аврамов, Бог Јаковљев и Бог Исаков. За Бога нема мртвих, Богу су сви живи.

nije shija nego vrat...

Подели на овим сајтовима

Сви ми имамо страх, али постоје људи код којих није тако изражен. Не могу  да замислим, рецимо једног харамбашу да страхује од смрти, јер не би одабрао да непрестано буде у њеној близини.

„Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...