Jump to content

Koja je normalna mera materijalizma kod zene?

Ključ

Препоручена порука

пре 1 минут, Снежана рече

и сад озбиљно да ти кажем, непридвидиве околности те чекају сваки дан, тако да изгубити посао није никаква непредвидива околност, те бајке само комуњаре могу да подмећу људима. Наравно да бих га издржавала, али то не  значи да бих гледала како пада у бедак и одустаје или у немогућности да нађе бољи посао блеји код куће и неће да ради и лошије плаћен посао.

Drago mi je da to kazes. Znam primer coveka koga je zena napustila. Imao je jako dobar posao i onda mu firma propala. Kada se to dogodilo pokusavao je da nadje neki drugi posao ali u njegovoj struci jednostavno nije bilo posla. Zaposlio se kao cuvar jer je to jedino mogao da nadje. Zena, koja je imala dobar posao, ga je napustila sa recima da je nesposoban i da je ne zasluzuje. Cela ova prica me je podsetila na to. 

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

• Одговори 326
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 4 минута, Trifke рече

Zena, koja je imala dobar posao, ga je napustila sa recima da je nesposoban i da je ne zasluzuje.

Brdska ovca, d`izvine ovca...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

On 20/02/2018 at 16:01, obi-wan рече

Al` me nesto zanima... sta rade zene (mladje i starije, svejedno) kad muskarac ima prazan dzep, a veliku ljubav prema toj-i-toj zeni? Vreme sad...

Preciziraj "veliku ljubav" i "prazan dzep".

Neko misli da ima ne znam kakvu ljubav ali prstom ne bi mrdnuo, osim sto bi pisao pesme ceo dan, a nekome je prazan dzep kad vozis audi i stanes da natocis gorivo a ono novcanik ostao kuc, pa moras kuci jer ti prazan dzep. 

Zvuci kao zezanje ali ljudi imaju neverovatan opseg tumacenja ovih termina.

Edit. Nije sreca biti voljen, svako voli sebe, ali voleti drugoga to je sreca.

Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Лапис Лазули рече

Neko misli da ima ne znam kakvu ljubav ali prstom ne bi mrdnuo, osim sto bi pisao pesme ceo dan, a nekome je prazan dzep kad vozis audi i stanes da natocis gorivo a ono novcanik ostao kuc, pa moras kuci jer ti prazan dzep. 

Hajde odgovori ti na pitanje koje sam postavio Snezi. Vidi gore! 

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 55 минута, Trifke рече

Jedno ozbiljno pitanje za tebe. Zamisli: udata si za coveka koga volis ali zbog nekih nepredvidjenih okolnosti on izgubi posao i posle iako se trudi nikako ne moze da nadje drugi ili nadje nesto sto mu ne donosi ni pola od onoga sto je pre zaradjivao. Da li bi ga izdrzavala? 

Najkljucniji deo podvucen. Ako nalazim dovoljno razloga da ga volim nesto kao posao pare i tome slicne stvari nisu ni na spisku sa probemima. To mi je smesno. Ne bih ga ostavila ni da izgubi zdravlje, skrene s pameti a ne posao i pare, i da, izdrzavala bih ga ako ga volim. I bila zahvalna sto mogu da mu posluzim u teskoj situaciji. Ali treba biti osoba koju cu moci ceniti voleti postovati kao licnost i kao muza  u tolikoj meri, neko kome kes i plastika nikada nisu ni bili aduti.

Ma pusti...umetnica...idealista...?

Подели на овим сајтовима

Evo pitanja za sav zenski svet ovde:

Jedno ozbiljno pitanje za tebe. Zamisli: udata si za coveka koga volis ali zbog nekih nepredvidjenih okolnosti on izgubi posao i posle iako se trudi nikako ne moze da nadje drugi ili nadje nesto sto mu ne donosi ni pola od onoga sto je pre zaradjivao. Da li bi ga izdrzavala? 

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 31 минута, Лапис Лазули рече

Edit. Nije sreca biti voljen, svako voli sebe, ali voleti drugoga to je sreca.

Nema tu sta da se precizira. Prosto, zamisli nekakav najgori moguci slucaj - muz nema paru, nema pos`o, nije probitacan ni na koji nacin, "srednjeg" izgleda, jednostavno ima blago srce koje ljubi i to mu je daleko najvece imanje i blago. Dakle, da li vi zene (vi koje ste ovde, pitam vas kao one koje ucestvuju u prici, Sneza i Nina odma` odgovorile) "merite" takvu situaciju, ili ste rade da se ipak prepustite Ljubavi, pa sta i kako vam Ona donese.

Naravno, ni taj muz/muskarac nije ni po cemu idealan, tako ni po toj ljubavi, ali joj je predan bez ostatka.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Лапис Лазули рече

Ako nalazim dovoljno razloga da ga volim

I ako smem ovde da pitam: kako se to voli zbog nekog razloga? Pitam najozbiljnije, jer je meni licno takvo iskustvo potpuno strano, ne znam sta to uopste znaci.

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, obi-wan рече

Nema tu sta da se precizira. Prosto, zamisli nekakav najgori moguci slucaj - muz nema paru, nema pos`o, nije probitacan ni na koji nacin, "srednjeg" izgleda, jednostavno ima blago srce koje ljubi i to mu je daleko najvece imanje i blago. Dakle, da li vi zene (vi koje ste ovde, pitam vas kao one koje ucestvuju u prici, Sneza i Nina odma` odgovorile) "merite" takvu situaciju, ili ste rade da se ipak prepustite Ljubavi, pa sta i kako vam Ona donese.

Naravno, ni taj muz/muskarac nije ni po cemu idealan, tako ni po toj ljubavi, ali joj je predan bez ostatka.

Vec se prepustila, pre dvadeset godina...sa identicnim opisom. Ovo je jako neskromno, ali prosto ne mogu da se ne oglasim, pa da kao uvek, losiji primeri budu glasniji.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, BiljanaM рече

Dobro je ako muškarci ne počnu da traže pare ženi... Znam i za takva iskustva :whackado:

Читава основна и средња школа: "дечаци" су увек, увек позајмљивали/жицкали од другарица Чколских (ниједном нисам чула за обрнут случај), а кад се изађе негде на сладолед/пиће, другарицама не дају да оне плате. Зашто? Генерички одг.: "Девојкама више треба".

Логика лвл про. :))

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, obi-wan рече

Ne znam sta bih rekla osim ovoga sto sam rekla Trifku u osnovi ista stvar. Ako ga volim sve je ok ako ne, nista ne pomaze. :stadaradim:

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, obi-wan рече

I ako smem ovde da pitam: kako se to voli zbog nekog razloga? Pitam najozbiljnije, jer je meni licno takvo iskustvo potpuno strano, ne znam sta to uopste znaci.

Slabo slusas Balasevica,m? Kod zena uvek igra neki peti kec :D

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, obi-wan рече

Mozda zbog osobina koje poseduje? Nacina na koji razmislja?  Kako se ophodi prema drugima....prema roditeljima? Mislim da svi mi ipak imamo razloge zbog kojih nekoga volimo. Neko materjalne, neko nematerjalne.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Лапис Лазули рече

Slabo slusas Balasevica,m? Kod zena uvek igra neki peti kec :D

Sad mi vrdas ovde, ali dobro, to cu da ti uracunam u tremu... :smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Сања Т. рече

Mozda zbog osobina koje poseduje? Nacina na koji razmislja?  Kako se ophodi prema drugima....prema roditeljima? Mislim da svi mi ipak imamo razloge zbog kojih nekoga volimo. Neko materjalne, neko nematerjalne.

To je dobra pretpostavka. Medjutim, onda se kao kontra razlozi pojavi citav niz kojekakvih uglavnom "objektivnih" mana. Kako sad?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...