Jump to content

Koja je normalna mera materijalizma kod zene?

Ključ

Препоручена порука

Čika Duka je pisao divne stvari o ženama, ali vi izdvajate samo jedan mali deo i ovim lažno svedočite i o Dučiću i o onome što je hteo da kaže a dalje i o nama Srbima i da smo, kao, nekakvi ženomrsci. Zašto vam je to potrebno? Imate li kompleks prema ženama? To je onda vaša slabost, ne njihova. Nisu žene krive ako su muškarci slabi. Gledajte da postanete jači, pa onda ili ste za ženu ili za manastir. Ovako ste mlaka voda te niste ni za jedno ni za drugo.

Nije mi bila namjera da vadim nesto van konteksta, pokusao sam sto manje da vadim nesto van konteksta.. Ostavicu link ispod za one koji bi procitali sve. Ne ja nemam kompleks prema zenama i ne znam odakle ti takav zakljucak, za mene su licno muskarci vise krivi za danasnje stanje.

http://solair.eunet.rs/~igla/ozeni.html

Подели на овим сајтовима

• Одговори 326
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Ово сте стварно промашили "расплодна машина"

то као Православац, неби смели рећи, да не саблазните младе жене које би волеле имати бројну породицу.

Мени је Бог дао четверо дјеце, и нисам с еникада осетила као машина, свој посао одговорно обављам,

код куће,сам и домаћица и мајка и жена, и то ми је најмилија улога.

не осећам с екао машина, него као поштована и вољена жена.

Царица сам у мојој кући, Има ли ту шта лоше?

Nije mi milo sto vracam odgovor, ali bolje da prokomentarisem...

Nije nista lose imati puno dece, a posle par ili cak i posle jednog deteta ce zena malo da se promeni, ali gledano iz prakticnog pristupa , metoda jeste sto pre je napumpaj, tj napravi joj decu, htela to ili ne....

Iliti premazanost dovodi do dobrih rezultata, a demokratija do totalnog bujanja nesigurnosti ili samovolje ili samozadovoljnosti ili svih ostalih ego patologija...

Mali nivo svesti?To je opet na neki nacin uvreda, jos su ostale deca....na nekim poljima...

Igranje na majcinski nagon, da potre ovo ispiranje mozga koje rade mediji......Lepse receno , malo drugacije tumacenje istog metoda, ali je ipak lepse...Ostaje da je to i dalje upotreba majcinskog nagona za opstanak, a ne zarad dece kao spontanog dogovora zeljenog...

A ovo navodjenje sopstvenog primera je demagogija, ali necu vise to naglasivati, samo kazem, ako vredi da se kaze...

Da li ih sablazniti ili ne?

Sablazne ih strahom od porodjaja vise nego ovo....

Ali ako treba lek, protivotrov evo jednog....muskarci pored svog odnosa prema zeni , kad zena rodi , dodaju i odnos prema majci svog deteta...Tako da ce cak i kad je ne postuju preterano kao zenu, svoju zenu ili suprugu, postovanje prema majci svog deteta dovesti do mnogo boljeg suzivota tog para...

Vecina zena modernih ovo vidi kao veliki problem, jer "ne voli tebe nego majku svog deteta"....a to mi muskarci ne vidimo kao veliki problem...I kod upoznavanja smo prisli na osnovu lica i izgleda a ne na osnovu duse i inteligentnih i naravnih karakteristika, koje smo tek kasnije upoznali...

Подели на овим сајтовима

Pa kad je tako, onda budi pravi muškarac i ispunjavaj zapovest koju ti je dao apostol Pavle: Voli svoju ženu i skidaj joj zvezde sa neba! Jer ako je žena dužna da ti bude poslušna, tvoja dužnost, pak, jeste da je voliš, da je poštuješ, i da se o svemu brineš i staraš za nju da joj ništa ne fali! No, mnogi muškarci rado se sećaju ženine dužnosti ali za svoju dužnost nikad čuli nisu... E ovo ne ide. Nego na kolena tvome gospodaru, tvojoj ženi. :ladan: 

Jer žena je gospodar mužu kao što je muž gospodar ženi, i ovo nam je dao apostol Pavle.

Mozemo o tome u drugoj temi, da ne bi isli bas van teme ovdje, ovdje je prica o materijalizmu i zenama. Ako ti oces da kritikujes muski rod onda za to treba posebna tema jer i tu ima svasta za reci...Nas zadatak nije da mjenjamo zensku prirodu nego da znamo kako da se suocimo sa njom.

Подели на овим сајтовима

• 4 years later...
On 11/26/2013 at 21:13, Ključ рече

Ali ako treba lek, protivotrov evo jednog....muskarci pored svog odnosa prema zeni , kad zena rodi , dodaju i odnos prema majci svog deteta...Tako da ce cak i kad je ne postuju preterano kao zenu, svoju zenu ili suprugu, postovanje prema majci svog deteta dovesti do mnogo boljeg suzivota tog para...

Ово је за анале! :)):nene:Имамо ли тему са мега бисерима? Хвала.

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

Mislim da je u većini porodica muž izdržavao ženu. Vremena su se promenila i to više nije moguće. Međutim, mame i bake su usadile mišljenje da muž mora da izdržava ženu ili pak da ima više. I sad devojka koja je tako vaspitana dobija epitete ovog vremena... Ne branim nikog, ali mislim da sam sve objasnila... 

Подели на овим сајтовима

Dobra stara poslovica:

Zena je kompletna teologija:

Raj za oci, pakao za dusu i cistiliste za dzep! 

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Verovatno je normalna mera za udaju: da imas auto, telefon, dobar posao, dvosoban stan. :smeh1:

• Свиђа ми се 1

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Liga Džentlmena рече

Verovatno je normalna mera za udaju: da imas auto, telefon, dobar posao, dvosoban stan. :smeh1:

Телефон? :))

Не одбаци ме од лица Твога и Духа Твога Светога не одузми од мене.

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, AnaLaz рече

Телефон? :))

Aha ako nije ajfon 10, ond nisi zanimljiv. :ani_biggrin::ani_biggrin:

• Свиђа ми се 1

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Liga Džentlmena рече

Aha ako nije ajfon 10, ond nisi zanimljiv. :ani_biggrin::ani_biggrin:

Ахааа, то сад тако иде?  Нисам у току. 

Не одбаци ме од лица Твога и Духа Твога Светога не одузми од мене.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...