Jump to content

Брак - заједница мушкарца и жене

Оцени ову тему

da li biste stupili u brak bez ljubavi?  

186 члановâ је гласало

1. 1. da li biste stupili u brak bez ljubavi?

• da
      5
    • ne
      158
    • mozda
      13
    • da iz interesa
      5

Препоручена порука

On 10. 11. 2016. at 10:40, Natasa. рече

Nemam ništa protiv majki dok se drže po strani. Ma kakvi drugovi i roditelji, šta ja ima kome da se objašnjavam osim mužu i obrnuto. Ništa gore od mešanja, beži bre, to je smrt za zreo brak, ne bih to trpela u životu. Gnezdo se ljubomorno čuva i nemam nameru da ga delim.

A to za bezdetne parove, to je tek haos. Deca idu svojim putem i da supružnici grade odnos nezavisno od njih. Zabole mene za društvene posledice. Neću pod stare dane da ćutim sa čovekom jer nemamo nikakvu temu za razgovor. 

Expand  

Hej, znas kako, niko te ne prisiljava imas pravo svoj zivot da oblikujes kako hoces. Ja u mom socijalnom krugu mislim da je to pametno, ovde sam da bih cuo tudja misljenja. Eto ti mislis da je to nepotrebno iz xxxxxxxx razloga i to je okej. Ako ti i tvoj dragi mislite da ne treba tako, naravno imate pravo da svoju socijalnu sredinu oblikujete kako zelite, vrsite pritiske na one koji zele drugacije da se ponasaju kako vi zelite ili da presecate kontakte i odnose ako ne mozete da se dogovorite. 

Ovde razgovaramo, sta mozemo da radimo subjektivno a ne drzavnom silom i batinom. Ja sa druge strane biram drugi put. Ja sam prekinuo kontakta sa ljudima koji se lose ponasaju u braku. Druzim se sa par bracnih parova i to samo sa onima koji se dobro ponasaju. Kada mislim da se neko od njih lose ponasa ja to kazem. Sa jednim bracnim parom koji su mi bili drugovi od detinjstva jedva imam kontakta jer su oboje ispali g*vnari jedni prema drugima i ja sam im to otvoreno rekao. 

Evo da dam primer, moja sestra se mnogo dere na muza, ja joj na to skrenem paznju da nije u redu da se dere jer je resila tog dana da mrzi svet iako covek nista ni kriv ni duzan nije uradio. Ako se to mojoj sestri ne svidja moze da prestane da komunicira sa mnom ali mislim da do sada ceni moje intervencije sa obzirom da me stalno zovu da se druzim sa njima. :) 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 3.3k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

On 10. 11. 2016. at 10:45, Aurelije рече

Evo da dam primer, moja sestra se mnogo dere na muza, ja joj na to skrenem paznju da nije u redu da se dere jer je resila tog dana da mrzi svet iako covek nista ni kriv ni duzan nije uradio. Ako se to mojoj sestri ne svidja moze da prestane da komunicira sa mnom ali mislim da do sada ceni moje intervencije sa obzirom da me stalno zovu da se druzim sa njima. :) 

Expand  

Dobro, sestra ti je, ja sam malo osetljivija na temu mešanja i gledam da se nikome ne petljam dok ja nisam konkretno ugrožena. Nije u redu da se dere, al otkud znaš šta se dešava iza zatvorenih vrata između njih dvoje. Zato ne volim nikome ništa da pričam niti meni da se priča jer niko ne zna šta se dešava između supružnika.

Подели на овим сајтовима

On 10. 11. 2016. at 10:49, Natasa. рече

Dobro, sestra ti je, ja sam malo osetljivija na temu mešanja i gledam da se nikome ne petljam dok ja nisam konkretno ugrožena. Nije u redu da se dere, al otkud znaš šta se dešava iza zatvorenih vrata između njih dvoje. Zato ne volim nikome ništa da pričam niti mmeni da se priča jer niko ne zna šta se dešava između supružnika.

Expand  

Nije mi rodjena sestra ali sam jako blizak i sa njom i sa njih oboje. Vise manje znam sve sto se desava (ne znam intimne detalje naravno to bi bilo weird :P) ali znam sta je nervira kod njega, koje probleme imaju itd. Sama mi prica jer jelte mora nekom. Pa je ja tu ponekad i posavetujem. A ponekad joj i kazem koje ponasanje nije u redu. A i njemu boga mi, posebno sada kada smo postali bliski. Ljudi jednsotavno zele zdravo i objektivno posmatranje sa strane njihovog odnosa. Zato su i u srecnim odnosima vec dosta godina. 

Подели на овим сајтовима

Занимљиво да овде нико није споменуо светињу брака као свету тајну,све се свело на субјективно филозофирање и слично...неки пут имам утисак да сам на атеистичком форуму...:0212_rolleyes:

Кад зашкрипи у браку,а свако тера по своме, неће ту помоћи ни статистике, ни свекрва ни ташта, ако је већ Христос благословио брак, значи да ће и водити бригу о њему,наравно уколико му се супружници обрате...

Ја и даље тврдим , да нема бољег брака од хришћанског,није ну ту све идеално,свађају се и разводе се и црквени људи, али нигде не видех боље брачне другове ,него ове што срећем на литургијама...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

On 10. 11. 2016. at 10:52, Aurelije рече

Nije mi rodjena sestra ali sam jako blizak i sa njom i sa njih oboje. Vise manje znam sve sto se desava (ne znam intimne detalje naravno to bi bilo weird :P) ali znam sta je nervira kod njega, koje probleme imaju itd. Sama mi prica jer jelte mora nekom. Pa je ja tu ponekad i posavetujem. A ponekad joj i kazem koje ponasanje nije u redu. A i njemu boga mi, posebno sada kada smo postali bliski. Ljudi jednsotavno zele zdravo i objektivno posmatranje sa strane njihovog odnosa. Zato su i u srecnim odnosima vec dosta godina. 

Expand  

Jao jedni od tih parova :smeh1: . Nikad nisam volela da me uvlače u svoju intimu i još traže da budeš sudija. Nije da nisu pokušavali, ali baatali :smeh1:, neka sređuju sami svoje odnose. Sad imam fleshbekove takvih likova :smeh1:.

Подели на овим сајтовима

On 10. 11. 2016. at 10:56, Natasa. рече

Jao jedni od tih parova :smeh1: . Nikad nisam volela da me uvlače u svoju intimu i još traže da budeš sudija. Nije da nisu pokušavali, ali baatali :smeh1:, neka sređuju sami svoje odnose. Sad imam fleshbekove takvih likova :smeh1:.

Expand  

Traze, dobiju, ako im se ne svidja znaju gde su vrata. Ja sam spreman da pruzim objektivno i iskreno misljenje u zamenu za isto kad meni treba. Ne moraju da ga uvaze, ali moraju da postuju ono sto traze. :) 

Подели на овим сајтовима

On 10. 11. 2016. at 10:58, Aurelije рече

Traze, dobiju, ako im se ne svidja znaju gde su vrata. Ja sam spreman da pruzim objektivno i iskreno misljenje u zamenu za isto kad meni treba. Ne moraju da ga uvaze, ali moraju da postuju ono sto traze. :) 

Expand  

Ma kapiram ja tebe, ali njihov problem je što im je to uopšte potrebno. Znaš kad bih išla po savet, delilla intimu sa nekim jer ne mogu sama sa partnerom da sredim naš odnos. Totalno nezreli ljudi, ne znaju sami, pa im treba neko odrastao. Užas :smeh1:

Подели на овим сајтовима

On 10. 11. 2016. at 10:56, Зосима рече

Занимљиво да овде нико није споменуо светињу брака као свету тајну,све се свело на субјективно филозофирање и слично...неки пут имам утисак да сам на атеистичком форуму...:0212_rolleyes:

Ја и даље тврдим , да нема бољег брака од хришћанског,није ну ту све идеално,свађају се и разводе се и црквени људи, али нигде не видех боље брачне другове ,него ове што срећем на литургијама...

Expand  

Ja jesam pomenuo da brak treba da bude odnos hriscanske ljubavi a ne moderne romanticne. Bas zato sto je sveta tajna. I konstatno opisujem sta mislim da je hriscanski brak, odgovornost, saradnja, objektivnost i po malo pozrtvovanje ali uz postenu razmenu. 

I mislim da je toga da se mi hriscani drzimo takvih standarda i ocekujemo takve standarde od nasih brace i sestara ono sto moze da zaleci stvari. 

A romanticno liberalno tumacenje braka "ne mesaj se u odnos nemaj nikakve standarde po pitanju drugih ljudi" ne uvazavam. Moras i duznost ti je kao hriscanian da imas standarde i ocekvianja, samo nemas pravo da prisilajvas fizickim nasiljem ta pravila na druge. 

Подели на овим сајтовима

On 10. 11. 2016. at 11:00, Natasa. рече

Ma kapiram ja tebe, ali njihov problem je što im je to uopšte potrebno. Znaš kad bih išla po savet, delilla intimu sa nekim jer ne mogu sama sa partnerom da sredim naš odnos. Totalno nezreli ljudi, ne znaju sami, pa im treba neko odrastao. Užas :smeh1:

Expand  

Naravno da je potrebno, nisu najpametniji i najobjektivniji na svetu. Niko nije. Grese imaju dusu i emocije, nekada ne vide dalje od nosa, prastaju. 

Подели на овим сајтовима

On 10. 11. 2016. at 11:01, Aurelije рече

Naravno da je potrebno, nisu najpametniji i najobjektivniji na svetu. Niko nije. Grese imaju dusu i emocije, nekada ne vide dalje od nosa, prastaju. 

Expand  

Aurelije, traže odraslu osobu. Beži :smeh1: :smeh1: :smeh1:

Šalim se naravno, očigledno i da ti prija ta uloga, ali ja sam vazda bežala od takvih likova, nikad mi nisu prijali. Neće ti uzvratiti, ne znaju ni svoj odnos da srede će drugog da savetuju :smeh1:

Подели на овим сајтовима

On 10. 11. 2016. at 11:10, Natasa. рече

Aurelije, traže odraslu osobu. Beži :smeh1: :smeh1: :smeh1:

Šalim se naravno, očigledno i da ti prija ta uloga, ali ja sam vazda bežala od takvih likova, nikad mi nisu prijali. Neće ti uzvratiti, ne znaju ni svoj odnos da srede će drugog da savetuju :smeh1:

Expand  

Kako kad, nekad prija nekad ne. Poenta je da ocekujem da mi vrate isto. 

Подели на овим сајтовима

On 10. 11. 2016. at 11:00, Aurelije рече

A romanticno liberalno tumacenje braka "ne mesaj se u odnos nemaj nikakve standarde po pitanju drugih ljudi" ne uvazavam. Moras i duznost ti je kao hriscanian da imas standarde i ocekvianja, samo nemas pravo da prisilajvas fizickim nasiljem ta pravila na druge. 

Expand  

Niko ne voli dušebrižnike. I pazi šta ti kažem - ako ih savetuješ kako se njima ne sviđa, čim srede sami sebe, okriviće tebe. Pored sudije, potreban im je krivac. Nismo mi, Aurelije mi tako rekao...beži bre, videla sam to 1000 puta.

Подели на овим сајтовима

On 10. 11. 2016. at 11:11, Aurelije рече

Kako kad, nekad prija nekad ne. Poenta je da ocekujem da mi vrate isto. 

Expand  

Ko da ti vrati? Dvoje tinejdžera u telu odraslih osoba :smeh1:? Pa oni ne znaju ni sebe da srede, tebe da savetuju. Batali to, zaboravi. 

Подели на овим сајтовима

On 10. 11. 2016. at 11:12, Natasa. рече

Niko ne voli dušebrižnike. I pazi šta ti kažem - ako ih savetuješ kako se njima ne sviđa, čim srede sami sebe, okriviće tebe. Pored sudije, potreban im je krivac. Nismo mi, Aurelije mi tako rekao...beži bre, videla sam to 1000 puta.

Expand  

I to si u pravu. Ja se ne mesam gde mi nije mesto niti sam mislio da treba da se ide redom i svima koje poznajes da delis savete. Pricam o strogo bliskoj okolini, bliskim prijateljiama, braci i sestrama. 

Подели на овим сајтовима

On 10. 11. 2016. at 11:14, Aurelije рече

I to si u pravu. Ja se ne mesam gde mi nije mesto niti sam mislio da treba da se ide redom i svima koje poznajes da delis savete. Pricam o strogo bliskoj okolini, bliskim prijateljiama, braci i sestrama. 

Expand  

Ma to je tek opasno. Niko se ne voli kao bližnji, ali vala niko se ni ne pokrvi kao bližnji. Opet ćeš biti kriv.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...