Jump to content

Брак - заједница мушкарца и жене

Оцени ову тему

da li biste stupili u brak bez ljubavi?  

186 члановâ је гласало

1. 1. da li biste stupili u brak bez ljubavi?

• da
      5
    • ne
      158
    • mozda
      13
    • da iz interesa
      5

Препоручена порука

• Одговори 3.3k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

Ja pod slobodom podrazumevam slobodu duha, slobodu misljenja, slobodu da se neko voli i da se bude voljen. Brak je mnogo  veca sloboda nego samoca. Kada je covek usamljen on slobodu trosi, a kada ima nekog da ga voli i da on voli onda slobodu dopunjuje. Meni moj muz ne brani ni da se vidim sa prijateljima ni da izadjem, zato sto je sloboda i poverenje. Takodje i ja njemu verujem. Eto to je po meni pojam slobode, a ne ono sto holivudska propaganda namece.

Подели на овим сајтовима

E da ja poznajem jedan bracni par koji zivi u, ajde da tako kazem, otvorenoj bracnoj zajednici (imaju i druge partnere). Ja sam pital pa kako mozete da varate jedno drugo, a meni je taj lik reko da oni ne varaju jedno drugo, zato sto oni znaju sta ovaj drrugi radi i oni imaju takav kompromis. Mada je meni gadno to, ali s jedne strane kada sam razmislila o tome, covek je upravu. Varanje je kada vi imate kompromis da imate monogamnu zajednicu, a ovaj drugi to prekrsi i skriva svoje preljube, a ako ste se dogovorili da imate poligamnu zajednicu onda to nije prevara.

Подели на овим сајтовима

a meni je taj lik reko da oni ne varaju jedno drugo, zato sto oni znaju sta ovaj drrugi radi i oni imaju takav kompromis

grumpy-cat-8141_preview_zps9177ab07.png

• Волим 1

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

Ова изјава ти је већ, благо речено, катастрофа.

Zašto? Grozno je ako žena ili muškarac podaju telo drugome, a nije grozno ako kažeš partneru da ga ili je voliš a onda sa prijateljima i roditeljima krene ogovaranje ... ili je grozno ako tvoja žena spava sa drugim muškarem, a manje grozno je ako kaže da te laže, da je sa tobom samo zbog novca i da gleda kako da te muze ... nimalo hrišćanska logika.  .smesko.

The only normal people you know are the ones you don’t know very well.

Подели на овим сајтовима

Чекај,јел стварно мислиш да ако је избатинаш,да можете онда испочетка?

Ја мислим да не,сама помисао да поред тебе лежи жена,која је пре неки дан  своје тело дала другом, батине не могу избацити из  главе,на дуже стазе...

Једино да је лемаш сваки дан... 4chsmu1

Нисам био довољно прецизан. Не мислим да батине могу да реше ствар.Мени би физички обрачун био природна реакција на такву ситуацију ... то је инстинкт. Е, након тога може да се анализира ситуација хладне главе. Она ће да плаче и да се каје...ја ћу да јој опростим што сам је тукао. sFun_bat Ако у анализи видимо да сам ја добрим делом крив за њен поступак онда бих се потрудио да се ресетујем и кренем из почетка...уколико она то жели. А ако би њен поступак био из других разлога онда не знам како би било. Зависи од конкретне ситуације. А ово за свакодневне батине ...хм...не знам, мислим да не бих могао ... да издржим такав ритам. .smesko.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

.Мени би физички обрачун био природна реакција на такву ситуацију ... то је инстинкт.

Jes', i tad je instinkt one druge strane da pozove policiju.

Glupo je tući drugu osobu zato što te je prevarila, pošto ako je došlo do prevare, znači da nešto ne štima u odnosu. Ili je onaj koji vara prosto mentol. A sa takvom osobom ništa ne bi štimalo, i pored najbolje volje.

Moj otac je varao moju majku, i to poprilično. I tukli su se zbog toga. Odma' da ti kažem, nije prijatno maloj deci da razdvajaju dvoje odraslih osoba koje ne mogu da se iskontrolišu... U takvim slučajevima razvod je najrazumnija opcija. 

"We are such stuff
As dreams are made on; and our little life
Is rounded with a sleep."

Подели на овим сајтовима

A što se "slobode" u braku tog tipa tiče, to mi zvuči kao veoma kao lažna sloboda. Jedna vrsta robovanja sopstvenoj indivdualnosti... Kakav ti to lik treba da budeš, pa da ti je švaleracija potvrda slobode...

"We are such stuff
As dreams are made on; and our little life
Is rounded with a sleep."

Подели на овим сајтовима

Ако ћемо идеалистички, најразумнија опција би била њихово преобраћење и охристовљење, штоно би рекао Његош: "Вук на овцу своје право има ка тиранин на слаба човјека; ал тирјанству стати ногом за врат, довести га к познанију права, то је људска дужност најсветлија!"

„Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа

Подели на овим сајтовима

Тешко, да.

Ова изјава ти је већ, благо речено, катастрофа.

znala sam da je katastrofa , za neke  :cheesy2:

погреши човек  greengrin

звучи ко , деси ми се да попијем по некад :D

misliš da je alkoholičar pouzdaniji partner ,nego bludnik :wink:

A postoje i neke druge? Metafizičke?

postoje, mentalne, te su najgore :) tipa, smoriću te do smrti :)

I can't go back to yesterday because I was a different person then.  Alice in Wonderland

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...