Jump to content

Брак - заједница мушкарца и жене

Оцени ову тему

da li biste stupili u brak bez ljubavi?  

186 члановâ је гласало

1. 1. da li biste stupili u brak bez ljubavi?

• da
      5
    • ne
      158
    • mozda
      13
    • da iz interesa
      5

Препоручена порука

пре 31 минута, Милан Ракић рече

Вема ружан (уопштен) став рекао бих

пре 36 минута, Плаво Небо рече

си се спрдао

А бре браћо, шалио сам се мало... :)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Одговори 3.3k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 3 минута, Grizzly Adams рече

А бре браћо, шалио сам се мало... :)

нема сад, "браћо шалио сам се", управо си извршио сепуку :smeh1:

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Grizzly Adams рече

Милион жена војника?

Где то?

Код Израелаца, тренирао их лично Љуба Врачаревић :)

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Војвода7 рече

Не, нисам одслужио, писао сам зашто нисам. Слажем се да није ни за неке мушкарце, не треба свакога примити у војску, кад смо једном играли утакмицу, каже мој саиграч за једног играча, боље да играмо са играчем мање, не би човјек рачунао на њега, овако се ослонимо на њега и примимо го---то исто важи и за војску, за мушке жене и жене, а то ти је уједно одговор и на ово што си написала да су бољи пилоти од мене...

И опет, каква год утакмица била-ти немаш искуство (остави предрасуде са стране)... А имаш наравно став... Базиран на КоЗнаЧему (на искуству свакако не-јер, ем ниси служио војску, ем не познајеш, нити си радио и летео нити са једном женом официром пилотом)

Те си отуда стваио минус на фотографије три жене које су српски борбени пилоти...  

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Милан Ракић рече

И опет, каква год утакмица била-ти немаш искуство (остави предрасуде са стране)... А имаш наравно став... Базиран на КоЗнаЧему (на искуству свакако не-јер, ем ниси служио војску, ем не познајеш, нити си радио и летео нити са једном женом официром пилотом)

Те си отуда стваио минус на фотографије три жене које су српски борбени пилоти...  

Ја сам од Милана и од доброг друга који је активан војник, официр, чула најпозитивнија мишљења од свих које сам чула о женама у војсци... човек би готово то могао да повеже са неким знањем и искуством на ту тему...

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Paradoksologija рече

Ја сам од Милана и од доброг друга који је активан војник, официр, чула најпозитивнија мишљења од свих које сам чула о женама у војсци... човек би готово то могао да повеже са неким знањем и искуством на ту тему...

Па они морају са њима тамо на посо... Ај ти критикуј женску са калашњиковим... :)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Милан Ракић рече

Стави на једну страну женску војску а на другу мушку, да ли стварно мислиш да би у борби жене имале икакве шансе?

пре 17 минута, Милан Ракић рече

А значи минус те погодио :)

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Војвода7 рече

Стави на једну страну женску војску а на другу мушку, да ли стварно мислиш да би у борби жене имале икакве шансе?

Какво несувисло поређење...ја бих своју главу пре ставила у руке једне Ање Крнете, него у твоје руке (ако бих морала, најрадије бих да остане у мојим рукама)

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Војвода7 рече

А значи минус те погодио :)

Млади дечаче.

У вези једнога и другога. 

Нити сам научен/призван/позван/потребан да поредим непоредиво.

Ако желиш одговор-наравно да не. Наравно да жене не би имале "шансу" у том неком "сукобу" који замишљаш... 

И боле мене дупе за минус... Имам их колкош (мсм плусева, тако да ме твојих неколико супротних, а ако је и до тога), не могу "погодити"...

Мене више погађа (без наводника), да један Србин, из Републике Српске, из једног града за чију се слободу морало борити, можће себи да дозволи, па макар био и мизогин, да на фтографију једног официра и пилота српске војске, а жене-стави минус... Мени је то бзвзе... Ал ко шиша мене. Уживај! 

Подели на овим сајтовима

Ја никад не би ставио минус на слику жена војних пилота, то је велико достигнуће и велика ствар. Свака им част и желим им успех.

Али су изузетак. Да се не лажемо без потребе, жене никад неће бити војници као мушкарци. Не у просеку, него 90%.

То ваљда не треба "доказивати"...

• Волим 1

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Grizzly Adams рече

Милион жена војника?

Где то?

Па рекао си: ''милион хероја чија имена се не знају јер су били мушкарци'', па и од жена хероја не знам имена али знам да су биле хероји. Толико ратова изазва овај наш мушки род па верујем да их сигурно има толико.

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Плаво Небо рече

Размишљао сам да ли да свој одговор дам на изјаву Гризлија или Млађонија али сам одлучио да овде одговорим. Чињеница је да кроз историју жене имају мање права од мушкараца. Знам, студирао сам права. На страну сад то што су тражиле нека накарадна права (абортус на пример) али да су и у данашњем свету, у неким руралним подручјима, обесправљене - истина је. И то не само у руралним областима, и то чак и у Православним државама, а за муслиманске државе да и не помињем. Ево пример, данас жена не сме да каже послодавцу да је затруднела јер јој неће продужити уговор о раду. Уверио сам се у то и послодавац је чак једна здравствена установа, државна значи институција. Нама мушкарцима не треба да буде криво што су жене физички можда слабије и што не раде толико тешке послове, таква им је конституција, али да раде и оне тешке послове, раде. Јуче сам био у продавници и пошто лично не пијем пиво куповао сам га за другог, међутим, то што сам хтео да купим није га имало на рафовима па када сам видео да гајбице носи једна жена било ми је криво што сам уопште и тражио то пиво конкретно. А пуне гајбе нису ни мало лаке, а поготово што магацин није био баш близу. У земљу сам хтео да пропаднем када сам видео ко носи и да то једва чини, али, већ је било касно да помогнем. У фирми где сам претходно радио, знате ли ко је скидао корозију са вагона. Жене. И то су ручно чиниле без икаквих помоћних машина, шмиргла само. Видим да жене чак и у рудницима раде, пилотирају војним ваздухопловима где силе оптерећења нису ни мало наивне итд, итд.. Питамо се зашто када жена учини злочин, то учини изузетно свирепо и то онда када јој муж спава или је пијан на пример. Није то због ''масних колача'', то је због тога што је трпела изузетан терор од свог супруга и што зна да ако он преживи, она неће. Зато су свирепе. Не оправдавам злочин али то су разлози њене свирепости. Е сад, држава је та која треба нешто да предузме да се не понове злочини из последњих примера где су центри за социјално били ''умешани'' па су жене настрадале. Исто тако, мора се водити рачуна да по ''ди фолту'', тј по увреженом мишљењу, не може одмах да се каже како дете треба мајци да припадне након развода. Што се тиче кафана, ту се скоро само мушкарци могу видети. Има једна кафана преко пута моје фирме и једно што никако не могу да схватим јесте како око пола три, три, ту само видиш како мушки паркирају кола или пешке свраћају на пиво или шта већ. Не знам, можда сам заостао, али бре једва чекам да дођем кући. Ако ништа друго, а оно барем да видим своје укућане. Е сад, нису ни све жене цвећке, али, не треба генерализовати. А што се тиче кућних послова за која неоправдано стоји да су женски, усисавање, рибање туш кабине, плочица, промена пелена деци (мењао сам сестрићу и сестричини и хтео сам црева да повратим), брисање прашине, потирање.. није ни мало лако. Спремити ручак можда изгледа лако, али, треба погодити укус и удовољити свим укућанима и зато увек треба бити задовољан. Јер, особа која те воли сигурно је максималан труд уложила у све то. Па и ако није уложила максималан труд, људи смо, треба имати Љубави. Обостране. Не знам, можда грешим, али, пишем из свог искуства.

Vido sam i ja zenu kamiondziju sve si u pravu. :) 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Плаво Небо рече

Па рекао си: ''милион хероја чија имена се не знају јер су били мушкарци'', па и од жена хероја не знам имена али знам да су биле хероји. Толико ратова изазва овај наш мушки род па верујем да их сигурно има толико.

Ja nisam izazvao nikad nista, ne znam o cemu pricas. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, Млађони рече

Ja nisam izazvao nikad nista, ne znam o cemu pricas. 

Ајде признај лепо колико си ратова изазвао, а Ђура ће ти опростити што те је тукао... :smeh1:

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...