Jump to content

Тачијев прадеда – православни српски свештеник (Доказ из Хиландара)

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 47
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Boze dragi, kojim glupostima se neki ljudi zamajavaju. Ovaj srbin.info je ubedljivo najveca skupina smece tekstova po internetu.

Sta me bre briga ko je bio tacijev deda? Nek je bio Sveti Ilija lichno i personalna Tachi je jedan terirosta i sljam. 

Sta ja imam od toga sto mi neko puni glavu verovatno laznim ili manipulisanim informacijama o Tacijevom poreklu?  

• Волим 1

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

A sto Taci ne bi isao na posao na Mitrovdan, kad je musliman, ne razumem logiku tog zakljucka. Sta, kao u dusi je i dalje srbin i postuje pradedinu slavu? Ovo ne zvuci logicno. Drugo, ceo tekst mi odise nekim potpuno spekulativnim informacijama, kao, znaju tamo mnogi, al se ne prica. Koji mnogi, ko to zna? Tamo neko nekom napisao, i klasika najveca od svih, ''çuva se u Hilandaru''. Izmisljen tekst. 
Samo da dodam, da siptari nemaju nikakve veze sa srbima, njih su prvo arapi unajmili i doveli iz Albanije sa Kavkaza, pa su ih Turci, zatim, doveli na balkan. Da ne ispadne da su siptari poturceni srbi, molim lepo.

Подели на овим сајтовима

Šiptari (albanci) tvrde da su iliri (starosedeoci jugoistočne Evrope). Neki naši tvrde da su došli tamo negde iz Azijske bestragije.

Hm.

Istina negde na sredini verovatno??

Moguće da su neki albanci potomci ilira (kao što su i neki srbi), a da su neki došljaci iz Azije. (Kao što su i srbi došljaci iz Azije).

Zapravo, pitanje je da li se i za jedan narod sa prostora jugoistočne Evrope, može reći da je "rasno čist". Mislim da nije.

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

Pa ni jedan nije rasno cist, to je i nemoguce. Samo sto smo mi Srbi "original" kao Leviske, a ostali su oko nas ono sto se pomesalo sa dosljacima ...

I mi smo se izmesali ali opet smo u najvecem procentu ostali "original" ...

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Samo istine radi, ovo nije članak iz navedenog izvora. Ovaj članak sam ja napisao na svojem blogu i došao do ovih otkrića preko svojih izvora, a originalni članak se nalazi na ovom linku http://balkanoid.blogspot.com/2012/06/pradeda-hasima-tacija-je-bio.html

Sve jedno, drago mi je da se istina širi, ne osećam se uvređenim što je neko ovo postovao i postavio pogrešan izvor članka, ali istine radi, autor ovog članka sam lično ja i stojim iza napisanog.

Подели на овим сајтовима

Da ne ostane kao prazna priča, malo sam proguglao i odmah našao na dosta linkova...

citiram neke

"Deda po ocu Karađorđa Petrovića, vođe Prvog srpskog ustanka, bio je Albanac i zvao se Đin Maraš Klimenta, tvrde autori knjige "Karađorđevići - sakrivena istorija"! Knjigu o tajnoj istoriji Karađorđevića u izdanju kuće "Lio" iz Gornjeg Milanovca napisali su novinar Milorad Bošnjak i mašinski inženjer Slobodan Jakovljević. Interesantno je da je Jakovljević, kako sam tvrdi, direktni potomak Jakova Obrenovića, polubrata srpskog kneza Miloša Obrenovića.

Pozivajući se na dokumenta, rukopise i razne prepiske, autori tvrde da Karađorđevići "vode poreklo od pokatoličenog albanskog plemena iz okoline Skadra", čiji su pripadnici oko 1737. godine stigli u okolinu Rudnika. Tada je, navodno, u Srbiju stiglo oko 500 albanskih porodica čiji su članovi "bili niska rasta, pri tom zle i surove naravi". Oni su jedva govorili srpski, a "voleli su stočarstvo i bili postojanog karaktera". Autori knjige navode da je kralj Petar znao za poreklo svojih predaka, kao i da ga je pleme Klimenta, kao svog potomka, štitilo tokom povlačenja srpske vojske preko Albanije u Prvom svetskom ratu."

.....................

ovo je sa wikipedie

"Prema drugoj verziji, Karađorđe potiče od plemena Klimenti, po njegovom rođenom dedi koji se zvao Jovan Mršin Klimenta.[2] Ovu verziju su zastupali neki stariji srpski autori poput Dimitrija Tucovića, koji smatra da je Karađorđe bio albanskog porekla.[3] Tezu o albanskom poreklu Karađorđa zastupaju i neki noviji srpski[4] i strani[5] autori, koji navode da Karađorđevi potomci vode poreklo iz okoline Skadra, tzv. Gor­nje ili Visoke Albanije.[6] U prilog toj teoriji se navodi da je Karađorđevićima i danas krsna slava Sveti Kliment.[7]"

E pa pročitah svašta po ovome internetu, ali ovakvu glupost još nisam. Ovo je za medalju. Ajde pročitajte još jednom ovo, pa dobro razmislite o svom mentalnom zdravlju. Ne zamerite, ne govorim Vam sa lošom namerom, nego upravo za vaše dobro.

Samo vi googlajte, ali ipak potražite stručnu pomoć, jer, razmislite malo o ovome što ste napisali, pa će te sami shvatiti zašto vam kažem. Ne vređajte se, nemam Vas nameru vređati. Pa ja sam pročitao na netu da su japanski samuraiji nastali od Srba. Od reči SAM U RAJ... Pa nisam ni pomišljao da negde takvu glupost objavim.

Подели на овим сајтовима

Jednostavno niko nikada nije hteo da bude Srbin .Mi smpo kroz istoriju (sem Obrenovickog perioda) uvek bili siromasni,neobrazovani i poslednji .Niko normalan to nece. Zato smo cisti jer niko nije lud da bude sa gorima ili losijima od sebe

Nebojša, a na osnovu čega vi tvrdite da niko nikada nije hteo biti Srbin. Mi smo kroz istoriju i pod Obrenovićima i pod ostalim vladarima davali neke od najvećih umova ljudskome rodu. Po čemu smo mi to gori i lošiji od onih koji su odbacili Sveto Jevanđelje i prihvatili se Kurana? Oni su bolji? Da li poznajete odnose u islamskom svetu, među muslimanima? Verovatno da ne bi vam bilo drago da vam neko rođeni ženskoga pola bude u položaju kao što su žene kod muslimana. Jesu bolji oni, eto konkretno mislim na Arnaute, koji svoje čeljade, oprosti mi Bože, prodaju kao kravu? Jesu li dobri oni koji su nas ubijali i klali, činili nad nama zverstva kakva nisu zabeleženau istoriji. MI nismo neobrazovan narod. Ja sam malo prošao sveta, pa mogu da uporedim moj narod sa ostalima. Ne morate ni Vi biti Srbin. Vrlo lako na sledećem popisu se možete izjasniti kao neko drugi. Umesto u crkvu, možete ići u džamiju. Hoćete li biti pametniji i obrazovaniji? Hodža će vas opismeniti? Sa druge strane, što se tiče Obrenovića, kraljevina, kneževina Srbija je imala prosperitet jedino u vreme knjaza Mihajla, ostali vladari nisu ulagali ni u škole ni u obrazovanje baš mnogo. Ipak je, kao što sam ustvrdio jednom prilikom, izvršena jedna odlična selekcija, ne darvinovska, nego Božija selekcija, jer, Gospod se je postarao da odvoji žito od kukolja. Ko se je turčio? Oni koji su bili slabi i umesto da se odupiru turskome zulumu, nalazili su rešenje da promene veru. Mi smo jako srećan narod i slava i hvala Gospodu da nam je pomogao da se uradi takva selekcija. Ne, nismo ni mi Srbi svi dobri. Eto primera, VI.

Подели на овим сајтовима

Na stranu što je ceo tekst budalast... i ideja merenja količine nacionalne krvi budalasta... meni je interesantno to što autor teksta ima problem sa elementarnom matematikom:

Јасно је да Хашим Тачи у себи има јако мало арбанашке крви и то само по женској линији у три генерације.

Pradeda 100% Srbin + Prababa 100% Albanka = Deda 50% Srbin 50% Albanac

Deda 50% Srbin + Baba 100% Albanka = Otac 25% Srbin 75% Albanac

Otac 25% Srbin + Mama 100% Albanka = Hašim 12,5% Srbin 87,5% Albanac

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Na stranu što je ceo tekst budalast... i ideja merenja količine nacionalne krvi budalasta... meni je interesantno to što autor teksta ima problem sa elementarnom matematikom:

Pradeda 100% Srbin + Prababa 100% Albanka = Deda 50% Srbin 50% Albanac

Deda 50% Srbin + Baba 100% Albanka = Otac 25% Srbin 75% Albanac

Otac 25% Srbin + Mama 100% Albanka = Hašim 12,5% Srbin 87,5% Albanac

Ja sam autor teksta, taj tekst je preuziman kasnije od strane mnogih, sa navodjenjem ili bez navodjenja izvora. Ko uopste pominje matematiku? Spominju se cinjenice, koje sam imao prilike da licno i proverim, na koji nacin, pa... pa... A pisao sam o tome, da je deda Hasima Tacija bio pravoslavni pop, svestenik, izvesni Radoslav Danilovic. Mozda ces sracunati da mozda i taj njegov pradeda Radoslav je imao 67,34% srpske krvi?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...