Jump to content

Праштање – ментално и физичко здравље

22 члановâ је гласало

1. 1. Да ли сте праштали другим људима ?

Препоручена порука

Никад не опраштам кад неко вређа моју нацију и веру!

''Време долази када ће људи полудети, и када виде некога ко није полудео напашће га говорећи: ''Ти си луд, ти ниси као ми''.'' Ава Антоније Египатски

https://www.facebook.com/smrt.svetu

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат

Никад не опраштам кад неко вређа моју нацију и веру!

Ne zaboravi firera i hiljadugodisnju imperiju. :drugarstvo:

загрцнух се бре! 0102_laugh 0102_laugh prstgore :bla: 0304_smile4 algabacaju :group111: bendoff smej.gif smej.gif
Подели на овим сајтовима

Цитат

Свети Филарет Московски нам каже да не праштамо непријатељима отачаства, шта каже те на то?

лепо, а јел знаш ко је непријатељ и шта је отачаство, тачније на кога и шта је мислио светитељ?
Подели на овим сајтовима

елем.

праштам, понекад тешко и ретко и треба ми времена док се покапирам са собом и другим а док ме Бог и самог стави у исту ситуацију јер сам судио ...

не заборављам, не видим поенту позитивног искуства праштања онда.

Подели на овим сајтовима

Naučio sam da praštam drugima.

Trebalo mi je vremena i truda ali Bog je pomogao mojoj nameri i - eto.

Uvrede i povrede praštam u toku dana, a neopraštanja bližnjih - praštam za dan ili dva.

Sad sam još samo ja ostao - sada učim kako da opraštam sebi.

Teško mi ide ali opet (i opet) računam na Gospoda.

On zna kako se prašta i zašto se prašta.

Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији!
Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761

Подели на овим сајтовима

Не бих себи могао опростити, да размишљам шта некоме опростити, а шта не. Зато све и сваком опраштам, јер све што се догађа јесте по Божијем промислу или допуштењу.

0205_whistling

bleh

0110_hahaha

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат

Такође неби могао опростити том антисрбину који би издао ђенерала Ратка.

Схватили сте: Ја могу да опростим увреде, издаје на мој рачун...али не могу опростити издају отаџбине.

"Љуби неприајтеље своје, неприајтеља Божијих се гнушај, а непријатеље отачаства сатири". 4chsmu1

Tipican primer zasto nacionalizam i hriscanstvo ne idu zajedno.

"Патриотизам не може без национализма, национализам не може без монархизма, монархизам не може без светосавља, а светосавље не може без православљa"

Св. владика Николај

''Време долази када ће људи полудети, и када виде некога ко није полудео напашће га говорећи: ''Ти си луд, ти ниси као ми''.'' Ава Антоније Египатски

Подели на овим сајтовима

Цитат

"Патриотизам не може без национализма, национализам не може без монархизма, монархизам не може без светосавља, а светосавље не може без православљa"

Св. владика Николај

Da je boldovano crvenim stajalo na pocetku mozda bi i imao poentu ovako si samo pokazao kako

ne razumes materiju.

Ovo ti je kao deljenje A/B i B/A nisu isto.

Подели на овим сајтовима

Поента је да је то повезано и да једно без другог не може!

Неможеш да будеш Православац а да не волиш своју земљу и нацију!

Подели на овим сајтовима

Цитат

Bas je to poenta da mozes da budes pravoslavac i da "ne volis" svoju zemlju i naciju.

Moze i obratno samo sto po misljenju vladike Nikolaja nemoze, ali to je samo njegovo misljenje.

Подели на овим сајтовима

Цитат

Сувишна је реч национализам горе, јер национализам је исто што и патриотизам. Патриотизам, од "Патре -, отац", значи управо отачаство. Патриотизам или родољубље је отачаство. Светосаве је исто што и православље. Св.владика Николај је назвао светосавље, "Православље српскога стила". Наравно ово би се могло изразити као "мокра вода". Иако није погрешно да је вода мокра, ипак се користи само термин вода. Тако да смо ми којим случајем као народ добри православци, не би ни био потребан термин светосавље. Светосавље је дакле термин скован како би се народ мало побудио да се окрену православљу. Монархизам уопште ту не би стављао јер то је један дио историје који отишао у непворат и неће бити више могуће у свету владати на начин како су владали Немањићи и остали Ромејски Цареви.

Дакле остаје отачаство и православље. Отачаство је најкраће речено "језик и култура једног народа". Отачаство не мора нужно бити увезано у границе националне државе. Пример су мени увек драги и омиљени православни Арапи. Дакле отачаство је лепо, али за наш живот пресудно је само и само Православље. Отачаственик може бити неко ко је и атеиста, и агностик и паганин...но Православац може бити само онај који је крштен водом и Духом. Дакле отачаство је лепо ако му даш ноту Православља, али Православље је потпуно независно од отачаства. Леп пример за то су и прве хришћанске заједнице коју биле мешавина покрштених Римљана, Грка, Јевреја, и других народа на простору тадашњег Римског Царства.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Мислим да свакако све треба опростити јер Бог нама све прашта,да се треба у томе и највише трудити.Али како смо људи слаби често ту падамо.Многи нас често повреде,по некад и после тога не престају већ шире гнусне лажи,иѕврћу ствари на најгори могући начин.Ваистину су то тешке ситуације преко којих није лако прећи,али увек треба имати на уму да је Бог судија и да он најбоље познаје праведност и сваку истину ће заштити а оне које криво говоре и творе.....то је ствар Божије милости.Треба се само Богу приклонити и Његова ће бити последња,јер Бог је истина а лаж сви знамо шта је и од кога је.

Није толико битно како смо постали,много битније од тога јесте куда идемо.

Подели на овим сајтовима

Цитат

Не бих себи могао опростити, да размишљам шта некоме опростити, а шта не. Зато све и сваком опраштам, јер све што се догађа јесте по Божијем промислу или допуштењу.

мајкл

мајкл

мајкл

„Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...