Jump to content

Праштање – ментално и физичко здравље

22 члановâ је гласало

1. 1. Да ли сте праштали другим људима ?

Препоручена порука

Pa iscenzurisi to gde si nasao , a ja nemam pojma sta si mogao da nadjes osim ono da zasvrbi i ..... praznina.

A ne cenzurises sve i onda se pravis fin....nisam ja od juce, sve te fore sa finocom sam video vec.

iskreno, trudimo se da ne  cenzurrišemo, jer se često nadjemo u situaciji da od konkretnog člana uvek ima nešto za cenzuru.

ovako obrišemo celu poruku, pa se svaki sledeći put pazi šta i kako se piše, tako sebi smanjimo posao

Подели на овим сајтовима

Да узмем хипотетички да ја имам жену која је извршила прељубу , а да притом  имао децу , ја би направио грех према деци ако то неби опростио и развео се . Деца у таквим ситуацијама највише трпе и њима је најтеже када се родитељи разведу.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

Да узмем хипотетички да ја имам жену која је извршила прељубу , а да притом  имао децу , ја би направио грех према деци ако то неби опростио и развео се . Деца у таквим ситуацијама највише трпе и њима је најтеже када се родитељи разведу.

A, kako bi u sebi "prevalio to, svario" ? Onako, iskreno, nosio se s tim u sebi, s njom i kako bi nadalje taj odnos izgledao, po tebi?

Da li bi onako najiskrenije, ikada više bilo kao pre i da li bi imao u nju poverenje, kao do tog momenta, dok to nije uradila?

Da li bi te u jednom momentu ophrvala mržnja možda, bes, ogorčenost, rezigniranost, prezir? Da li bi mogao da se ponosiš njome, kao do tada? Da li smatraš da je time ukaljala ne samo sebe već i negde tvoj obraz, možda?

Kako uopšte bi recimo video nastavak tog Vašeg nekog života...jel bi zaista gledao da oprostiš , praviš da ništa bilo nije, ili recimo radio an tome, da iskreno to prevaziđete, s upitnim razlozima šta je uopšte do toga i dovelo, recimo...Kako bi tvoja duša to podnela. Da li bi te grizlo doveka, ili bi posle nekog vremena utešio sebe s nečim, u smislu opravdanja, nije htela, eto desilo se, krivio sebe, nju ili oboje?

Interesuje me, jer kažeš, da bi po tebi bio greh, da se razvedeš hipotetički, da deca ne pate. Da li nije veći greh ostati s nekim, ko ti se obavezao, da će biti s tobom u dobru i zlu, a nije bila u stanju da ti se poveri, da te više na primer ne voli, kao pre, da imate problem, da potražite pomoć, da ste se recimo izgubili, jedno drugo iz vida, itd, itd...?

Interesuje me muški stav, po tom pitanju. I da li bi recimo isto tako sutra, recimo savetovao svoju kćerku, na primer odraslu, da dođe i kaže: "Tata, prevario me muž, kao onomad tebe, recimo mama. Šta da radim? Posavetuj me. " Da li bi isto rekao, ili bi izvukao zetu uši? :)

Pa, eto, ako si kadar da odgovoriš, baš me zanima. :)

Подели на овим сајтовима

Kakav muski stav?

Hoces bg muski stav, palanacki muski stav, metroseksualac muski stav, 30-40 godina muski stav, 40+ godina muski stav?

Hoces profesor muski stav, vozac muski stav, doktor muski stav, autolimar muski stav?

Admin muski stav, moderator muski stav, svestenik muski stav, veroucitelj muski stav?

Jel cerka plavusa ili crnka, do 20 godina ili starija, pod uticajem majke ili nije, lici li vise na oca ili na babu?

Da li je starija ili mladja?

Sta je u horoskopu?

Подели на овим сајтовима

Kakav muski stav?

Hoces bg muski stav, palanacki muski stav, metroseksualac muski stav, 30-40 godina muski stav, 40+ godina muski stav?

Hoces profesor muski stav, vozac muski stav, doktor muski stav, autolimar muski stav?

Admin muski stav, moderator muski stav, svestenik muski stav, veroucitelj muski stav?

Jel cerka plavusa ili crnka, do 20 godina ili starija, pod uticajem majke ili nije, lici li vise na oca ili na babu?

Da li je starija ili mladja?

Sta je u horoskopu?

Ključić, e sada si me nasmejao. Muški stav jer je dati korisnik muško. Znači, čitam na temi i muška i ženska stanovišta.

Pošto se dati korisnik, izjasnio u postu kako se izjasnio, ja onda imam pod pitanja, gde me zanima, onda kako bi recimo muškarac (na) dalje recimo postupao / bio/ oprostio, šta god..ženi koja je u vezi/ braku s njim počinila neverstvo.

Moguće da mi se potkrala greška,ali kada uočim i ženski stav, koja kaže, da bi oprostila, isto bih i nju, pitala, da mi odgovori na ista pitanja, ako joj ne bude teško. :)

Mene jako zanima, kako ljudi nadalje vide/ zamišljaju život nakon toga. Kako bi se ponašali/ delali.

Nema veze toliko s rodnošću, koliko me zanima STAV kako bi ljudi kasnije živeli s tim. I prevarena strana. I onaj koji živi s onim/om koji/ koja je varala/o.

Подели на овим сајтовима

A, kako bi u sebi "prevalio to, svario" ? Onako, iskreno, nosio se s tim u sebi, s njom i kako bi nadalje taj odnos izgledao, po tebi?

Da li bi onako najiskrenije, ikada više bilo kao pre i da li bi imao u nju poverenje, kao do tog momenta, dok to nije uradila?

Da li bi te u jednom momentu ophrvala mržnja možda, bes, ogorčenost, rezigniranost, prezir? Da li bi mogao da se ponosiš njome, kao do tada? Da li smatraš da je time ukaljala ne samo sebe već i negde tvoj obraz, možda?

Kako uopšte bi recimo video nastavak tog Vašeg nekog života...jel bi zaista gledao da oprostiš , praviš da ništa bilo nije, ili recimo radio an tome, da iskreno to prevaziđete, s upitnim razlozima šta je uopšte do toga i dovelo, recimo...Kako bi tvoja duša to podnela. Da li bi te grizlo doveka, ili bi posle nekog vremena utešio sebe s nečim, u smislu opravdanja, nije htela, eto desilo se, krivio sebe, nju ili oboje?

Interesuje me, jer kažeš, da bi po tebi bio greh, da se razvedeš hipotetički, da deca ne pate. Da li nije veći greh ostati s nekim, ko ti se obavezao, da će biti s tobom u dobru i zlu, a nije bila u stanju da ti se poveri, da te više na primer ne voli, kao pre, da imate problem, da potražite pomoć, da ste se recimo izgubili, jedno drugo iz vida, itd, itd...?

Interesuje me muški stav, po tom pitanju. I da li bi recimo isto tako sutra, recimo savetovao svoju kćerku, na primer odraslu, da dođe i kaže: "Tata, prevario me muž, kao onomad tebe, recimo mama. Šta da radim? Posavetuj me. " Da li bi isto rekao, ili bi izvukao zetu uši? :)

Post ti je ok i postoji nešto što se zove muški stav.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Тешко је то и у првом моменту неби било као пре . Временом би вероватно све то прошло јер би прванствено мислио на своју децу да она не пате . 

Ето то је мој искрен одговор 

У задње време често се дешава да се брачни пар који имају деце  разводи и због ситни ствари ( не мислим на прељубу ) и често се питам дали и колико мисле на децу када то раде.

Значи радио би то да се превазиђе.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

Тешко је то и у првом моменту неби било као пре . Временом би вероватно све то прошло јер би прванствено мислио на своју децу да она не пате . 

У задње време често се дешава да се брачни пар који имају деце  разводи и због ситни ствари ( не мислим на прељубу ) и често се питам дали и колико мисле на децу када то раде.

Neke stvari ne mogu da se prevazidju pogotovo ako u jednu porodicu jedina toplota je tanjir supe,veruj tu deca mnogo vise pate,ja sam nazalost jako tesko podnela svoj razvod ali mogu da ti kazem da jedino da opstanes emocionalno i psihicki je da se sa tom osobom razidjes i tu ni luk jeo ni luk mirisao...Sad posle 7 godina vidim da nisam pogresila,mi smo u odlicne odnose zbog dete,on je brizan i dobar OTAC ali svako ima svoj mir i svoj zivot a za dete smo oboje uvek tu,mada ja sam malo veca zrtva jer je dete samnom ali nezalim...Hvala Bogu!

Tu gde ima preljubu jednom bice je ponovo kao i laz uostalom kad te neko jednom s laze lagacete uvek..

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

Post ti je ok i postoji nešto što se zove muški stav.

Da, ali kao što rekoh, nije akcenat na tome, hoće li muško ili žensko dati svoj stav, nego pošto se muški korisnik izjasnio, da bi oprostio, zato rekoh muški stav, ali da je neka žena rekla isto, ista pitanja bih pitala, jer  mene generalno kao nekoga koja to oprostila ne bi, zanima recimo generalno, kako bi ljudi odreagovali kasnije koji kažu da bi. To je meni interesantno, a ne koliko je to muški ili ženski stav, nego kako to neko biće, može da podnese, iznese, itd. To je. Nije o rodnosti reč.

Nisi mi odgovorio na sva pitanja, iz dugog posta, ali poštujem. Hvala. :)

Подели на овим сајтовима

Eto ti iznad zenski stav, ako ga prepoznas.

Tu gde ima preljubu jednom bice je ponovo kao i laz uostalom kad te neko jednom s laze lagacete uvek.

Ali da pojasnim i ja sta sam mislio pod postom.

Kad upotrebis muski kao pridev, ja sam odmah ponudio razlicite izvore tog muskog, i na taj nacin ukinuo "rodnost"  na tvoj nacin upotrebljenu.Bukvalno ukinuo sam mogucnost da sve muskarce strpas u jednu kategoriju i to se zove rodni arhetip.Medjutim, kao sto vidis, ni ti a ni ostali nisu prihvatili tu opciju pa se radije ide na bipolarnost, sto ce reci, radije daj da podelimo na dve grupe, muske i zenske i onda tako sagledavamo sve u vezi MZ odnosa.

To opravdava i navodi na to da su sve zene iste.A da se od muskarca trazi da i on bude u vecem delu, u okvirima,takodje kao ostali.Mi muski kao muski stav i kao opravdanje, zvuci poznato.

To nije nista novo.

Cak se u pravu i kaze, ne sudis pojedincu nego presudjujes po nacelu da se uobicajeni pojedinac nasao u takvoj situaciji.I reakcije isto, procenjujemo znacenje i reakcije po tome kakve bi bile da se prosecan covek nasao u tim situacijama i tako odreagovao , a ne sta je bas taj covek mislio i zasto je tako reagovao.

Подели на овим сајтовима

Zato što su deca čiji su roditelji u lošem braku u kom će uvek biti nepoverenja, prebacivanja, krivice i (valjda) srama srećnija od dece čiji su se roditelji razveli? Ako su razvedeni ne mora da znači da je jedan roditelj nepostojeći.

Turn on, tune in, drop out

Подели на овим сајтовима

...е кад се пусти егу да доминира..."ако се десило једном десиће се опет"..."у лошем браку"....."ако се слаже лагаће се опет"..... 

мислим да нису све прељубе исте а ни настројења починилаца истоветна..."каквом мером мерите таквом ћете бити и измерени"

Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...