Jump to content

Праштање – ментално и физичко здравље

22 члановâ је гласало

1. 1. Да ли сте праштали другим људима ?

Препоручена порука

Ја сам одавно размишљао на ову тему, дали би се оженио са неку жену која није “чиста“... Ипак је стигло до то да бих се оженио ако се заљубим у њу. :) 

Али мени је битније да ја будем чист! 

Најискреније мени су одвратни они који су имале предбрачне односе, али сада тражу девице за невесте... Како можемо да тражимо нешта шта немамо?

Ти ме волиш, ал ја не осећам.

Подели на овим сајтовима

On 20. 6. 2013. at 9:54, Дражен рече
спрдам се што желим чисту жену а не курву ?

ako žena nije nevina ne znači da je kurva...

Imaš raznih devojaka,glume neke svetice,pričaju o monaštvu a udaraju se kao da imaju kasko plaćen...

To su licemeri ,nekvalitetni ljudi i takve treba zaobilaziti...

OOpet s druge strane,možda naletiš na divnu devojku,koja nije nevina ali je imala dugu vezu pa je momak ostavio ili slična neka situacija...

Nemoj biti puki moralista,to je znak da si bolesno arogantan a takvi ne ulaze u carstvo nebesko.

Подели на овим сајтовима

On 20. 6. 2013. at 10:12, Orthophill рече

Ја сам одавно размишљао на ову тему, дали би се оженио са неку жену која није “чиста“... Ипак је стигло до то да бих се оженио ако се заљубим у њу. :)

Али мени је битније да ја будем чист! 

Најискреније мени су одвратни они који су имале предбрачне односе, али сада тражу девице за невесте... Како можемо да тражимо нешта шта немамо?

Muškarci na ovim prostorima su žeđći egocentrici,hteli bi da povale svaku devojku a da ožene čistu,mislim kakav izraz ...čista lol...

Što se tiče zaljubljivanja,ne treba da oženiš onu u koju se zaljubiš,zaljubljivanje je stvar nezrelosti a i egocentrizma.

Zaljubljujemo se ulavnom u lepe ljude,i u toim stanju im pripisujemo osobine koje ti ljudi nemaju.Ljubav je mnogo uzvišenija od zaljubljenosti,prvo jer je za nju potrbna zrela ličnost a drugo jer ljude porihvatamo onake kakvi jesu ,sa svim vrlinama i manama.

Подели на овим сајтовима

Само црквену да узмеш, Дражене, што иде по манастирима редовно, прича о вери са другарима на путу, пере судове по манастиру после ручка, нема глава да те боли! Ако још налетиш на једну од оних које монаси у сленгу зову "преподобне", за коју на кеца знаш да мушкарца у животу није погледала, ал ето у теби је нешто нашла јер си веома посебан, Рај ти је загарантован, јер ћеш муку овоземаљску да спознаш.

Бирај ону која ти одговара, са свим врлинама и манама, пусти та неофитска мудровања.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

On 20. 6. 2013. at 10:18, Дејан Бићанић рече

Muškarci na ovim prostorima su žeđći egocentrici,hteli bi da povale svaku devojku a da ožene čistu,mislim kakav izraz ...čista lol...

Što se tiče zaljubljivanja,ne treba da oženiš onu u koju se zaljubiš,zaljubljivanje je stvar nezrelosti a i egocentrizma.

Zaljubljujemo se ulavnom u lepe ljude,i u toim stanju im pripisujemo osobine koje ti ljudi nemaju.Ljubav je mnogo uzvišenija od zaljubljenosti,prvo jer je za nju potrbna zrela ličnost a drugo jer ljude porihvatamo onake kakvi jesu ,sa svim vrlinama i manama.

Сада видим да сам промашио реч. Нисам мислио о „заљубивање“ веќ о „вљубување“. Ипак ми је српски страни језик и не барам баш са укупног вокабулара...

Ти ме волиш, ал ја не осећам.

Подели на овим сајтовима

Ne znam.Al bih voleo da se meni oprosti ako dodje do preljube :D

Verujem Gospode, pomozi mome neverju (Mk 9, 24).očisti me od tajnih(grehova),i od voljnih sačuvaj slugu Svoga (Ps. 19;12-13)

Подели на овим сајтовима

On 20. 6. 2013. at 9:54, Дражен рече

Питам се да ли је са тобом све ок...спрдам се што желим чисту жену а не курву ?

Чекај, рођени, не мислиш ваљда да је курва свака која је имала однос пре брака? Ако је тако онда баш имаш лоше мишљење о великој већини људи око себе, смор. :)

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

On 20. 6. 2013. at 10:18, Дејан Бићанић рече

Све то стоји, али капирам да је заљубљивање незаобилазна предфаза љубави. :)

"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

On 20. 6. 2013. at 10:21, Александар Радовановић рече

[...]

Бирај ону која ти одговара, са свим врлинама и манама, пусти та неофитска мудровања.

Хвала, бираћу. Само нећу ону која је спавала прије са неким мушкарцима...уз то можда оно за једну ноћ са тотално непознатим човјеком и уз свакавих изопачења у том кратком односу. Не хвала, толико опичен нисам. :)

Подели на овим сајтовима

On 20. 6. 2013. at 13:06, Дражен рече
Хвала, бираћу. Само нећу ону која је спавала прије са неким мушкарцима...уз то можда оно за једну ноћ са тотално непознатим човјеком и уз свакавих изопачења у том кратком односу. Не хвала, толико опичен нисам. :)

Колико можеш да будеш сигуран да, ако си први, биваш и последњи ? И шта ти је, од ове две варијанте, важније ? (Наравно јасно је да је варијанта "први и једини" идеална, зато се питање не односи на њу).

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

On 20. 6. 2013. at 10:21, Александар Радовановић рече
Само црквену да узмеш, Дражене, што иде по манастирима редовно, прича о вери са другарима на путу, пере судове по манастиру после ручка, нема глава да те боли! Ако још налетиш на једну од оних које монаси у сленгу зову "преподобне", за коју на кеца знаш да мушкарца у животу није погледала, ал ето у теби је нешто нашла јер си веома посебан, Рај ти је загарантован, јер ћеш муку овоземаљску да спознаш. Бирај ону која ти одговара, са свим врлинама и манама, пусти та неофитска мудровања.

likefaceeeeeeee

:laugh: :laugh: :laugh:

Александре, Соломон си !!!

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

On 20. 6. 2013. at 11:49, Срђан Шијакињић рече

Све то стоји, али капирам да је заљубљивање незаобилазна предфаза љубави.

То је индивидуално, зависи колико си зрео.

Неко никада то не постане.

Подели на овим сајтовима

On 20. 6. 2013. at 13:06, Дражен рече

а како ћеш ти то знати?

Опште је позната ствар да девојке из малих средина чувају вагиналну невиност као зеницу ок,док аналну и оралну  сексуалну активност,практикују свакодневно,бар је пре тако било не знам да ли се ту нешто променило...

Као православни Хришћанин треба да знаш да девственост није телесна већ духовна категорија..све ово остало је  трговина...

Подели на овим сајтовима

On 20. 6. 2013. at 14:05, Дејан Бићанић рече

То је индивидуално,зависи колико си зрео.

Неко никада то не постане. 

Океј ако мислиш на оно што се под појмом заљубљеност површено подразумева, да ти је та особа савршена, да не видиш мане, да ти постане центар света преко ноћи итд итд., али ја не знам како се може прескочити заљубљеност као први корак љубави, као оној тренутак када први пут схватиш да те неко привлачи, да ти је стало до некога на тај романтични начин... Назвао бих заљубљеност откривањем љубави, не знам како се неко може волети а да се ниси заљубљивао у њега, свесно или несвесно неко време... Али то наравно нема везе са заљубљеношћу у популарном смислу речи...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...