Jump to content

Праштање – ментално и физичко здравље

22 члановâ је гласало

1. 1. Да ли сте праштали другим људима ?

Препоручена порука

...па оно ко се веже са блудницом (вероватно не важи за блуднике :) постаје једно тело са њом или тако нешто

Ма са блудницом тешко да се вежеш,са њом можеш само де лежеш... :)))

Шта знам,хеви је ова цела прича о опраштању и прељуби, тако је мало љубави данас, да почињем да се плашим да волим (а вала и да се женим)...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Hvala svima na razumevanju i rečima ohrabrenja. Ipak, nikako ne mogu da razumem takvu prirodu. Kako bi moglo da me usreći nešto što će mojoj porodici napraviti haos od života, rastužiti decu... i ta devojka... nikada ne bih mogla rasturiti nečiji dom. Naša deca su odrasli ljudi, malo mlađi od nje. Eto, nekad ni ne vredi oprostiti preljubu jer opet se ponovi i onda je uzalud. Sad ja ne mogu da razjasnim sebi da li ja to njih osuđujem, zamerim im ili šta. A, šta znači to osuđivanje i treba li onda da se pravimo da ne vidimo greh i kako da se postavimo, eto ne znam i grizem se zbog toga.

Подели на овим сајтовима

...па оно ко се веже са блудницом (вероватно не важи за блуднике :) постаје једно тело са њом или тако нешто

kako mislis "verovatno",bludnici nisu u opste spomenuti- znaci nema dileme,budite slobodni da bludnicite do mile volje,ali nikako sa bludnicama,samo sa postenim zenama!

Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls.

Подели на овим сајтовима

Ма са блудницом тешко да се вежеш,са њом можеш само де лежеш... :)))

Шта знам,хеви је ова цела прича о опраштању и прељуби, тако је мало љубави данас, да почињем да се плашим да волим (а вала и да се женим)...

bogme,nije to samo kod tebe problem :)

Подели на овим сајтовима

Hvala svima na razumevanju i rečima ohrabrenja. Ipak, nikako ne mogu da razumem takvu prirodu. Kako bi moglo da me usreći nešto što će mojoj porodici napraviti haos od života, rastužiti decu... i ta devojka... nikada ne bih mogla rasturiti nečiji dom. Naša deca su odrasli ljudi, malo mlađi od nje. Eto, nekad ni ne vredi oprostiti preljubu jer opet se ponovi i onda je uzalud. Sad ja ne mogu da razjasnim sebi da li ja to njih osuđujem, zamerim im ili šta. A, šta znači to osuđivanje i treba li onda da se pravimo da ne vidimo greh i kako da se postavimo, eto ne znam i grizem se zbog toga.

Samo vreme da prodje.

Pusti, neka ih zajedno, dobro si ga se otarasila.

Ne treba se ni trovati, što pre pustiš biće lakše.

Uh, teška priča, drži se, sve najbolje!

Подели на овим сајтовима

mozda sam ovo vec rekla na nekoj temi,ali ja se drzim onog narodnog "sto se pljune,to se ne lize"( izvinjavam se)-sto znaci jopet i jopet-jok. :)

Подели на овим сајтовима

Ali opet   :.mislise.   ,razmislila bih.  To je veoma složena odluka.

jeste slozena odluka,i na svakom od nas je da odluci kako ce dalje,ali uvek postoji ono malo ali koje ce te gristi kao crv sumnje...

Подели на овим сајтовима

Uf, teško pitanje...

Čitao sam nekad žitije neke (svete) vizantijske carice, koja je svojim molitvama spasila cara, za kojeg se znalo da nije veran svojoj ženi.
Didaktika žitija kaže: molite se za onima sa kojima ste jedno, da bi se oni, preko vaše molitve spasile (ili bar ja tako shvaćam).
Takođe, možemo uzeti primer svete Teodore, t.e. njezino pokajanje,

Inače, ne mislim da postoji jedini pravi odgovor na ovo pitanje.

Verujem da niko, ko je odlučio da se razvede, nije doneo te odluke tek tako, bez razmišljanja, ispitivanje sebe i svoje savesti.
Doneti bilo kakve odluke sigurno nije lako (kao što se i vidi sa svedoštva navedenih ranije).

Ja, lično, ne znam kako bi postupio, kad bi se našao u ovakvu situaciju.
Zaista. Tako da, ne znam ni kako da odgovorim anketno pitanje.

Подели на овим сајтовима

Nije isto ostati u braku posle preljube i oprostiti preljubu.

Mnogi trpe zbog dece, dugo su zajedno, gde ce sad da se razvode, strah od samoće...da li stvarno oproste oni koji ostanu zajedno?

Подели на овим сајтовима

-da -ne -razmislila bih (sve opcije si iskoristila...ne može tako, izaberi jednu sFun_bat )

Ja zapravo mislim da je moći oprostiti najveća vrlina.Jer koliko smo u stanju da oprostomo i prihvatimo bližnjeg(supružnika),toliko imamo ljubavi u sebi.Ali ja u sebi ne posedujem dovoljno ljubavi na takvu žrtvu.I ne bih ostala u lošem braku ni sekundu.No,ipak ljude u braku vezuje mnogo toga.Deca,prijatelji,rodbina,uspomene.Kada supružnici ulaze u brak,oni se vole i žele da žive srećno do kraja života,oni su prijatelji pre svega.Gaje zajedničku decu,žive zajednički život.I znaju da će prevarom povrediti mnoge.Ali ipak varaju.

Ne teba donositi isključiv stav.

Ja ne želim nikome da sudim.Ja želim da praštam.

Ako bih sada rekla NE,NE i ne zanima me cena te reči,to bi bilo kao da bih rekla da je meni zakon i lično ubedjenje iznad praštanja i da ja volim samo one koji mene vole i koji su mi verni.

P.s.Nosimo bremena jendi drugih i ispunimo zakon Hristov  

P.s.s. :mazenje:

:351780:

Подели на овим сајтовима

Ja zapravo mislim da je moći oprostiti najveća vrlina.Jer koliko smo u stanju da oprostomo i prihvatimo bližnjeg(supružnika),toliko imamo ljubavi u sebi.Ali ja u sebi ne posedujem dovoljno ljubavi na takvu žrtvu.I ne bih ostala u lošem braku ni sekundu.No,ipak ljude u braku vezuje mnogo toga.Deca,prijatelji,rodbina,uspomene.Kada supružnici ulaze u brak,oni se vole i žele da žive srećno do kraja života,oni su prijatelji pre svega.Gaje zajedničku decu,žive zajednički život.I znaju da će prevarom povrediti mnoge.Ali ipak varaju.

Ne teba donositi isključiv stav.

Ja ne želim nikome da sudim.Ja želim da praštam.

Ako bih sada rekla NE,NE i ne zanima me cena te reči,to bi bilo kao da bih rekla da je meni zakon i lično ubedjenje iznad praštanja i da ja volim samo one koji mene vole i koji su mi verni.

P.s.Nosimo bremena jendi drugih i ispunimo zakon Hristov  

P.s.s. :mazenje:

Dobra si, Arsenija.

Dobar uvod, dilema na mjestu, osjećaj za praštanje prisutan...sve je kako treba. Ostaje pitanje koliki smo? Jesmo li tako veliki da smo spremni oprostiti, prigrliti prevaru, i nastaviti sa ljubavlju...samo zreliji za jedno iskustvo?

Mislim da znam odgovor :)

Подели на овим сајтовима

Може ли неко да ми појасни зашто је свештеницима забрањено(бар сам ја тако више пута чула од самих свештеника)да наставе брак са својом женом уколико их она превари,у смислу могу да наставе али не могу да наставе да буду свештеници ,значи или чин свештенства или брак са женом(прељубницом).Зашто кад ево горе овај леп пример (баш хришћански)царице која је чак спасила свог мужа својим молитвама?

Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...