Jump to content

Праштање – ментално и физичко здравље

22 члановâ је гласало

1. 1. Да ли сте праштали другим људима ?

Препоручена порука

Ja i dalje mislim da ne treba opraštati bez izraženog pokajanja strane kojoj treba oprostiti!

Čemu onda naša pokajanja i ispovest ako nam Bog ionako sve oprašta ... gde vodi to ?

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Када мени нанесу зло..ја им вратим на прву колико могу..па после још мало додам...

е онда им опростим...јер буду углавном збланути...јер мисле да ако сам Хришћанин..могу да ме за*еб*вају како стигну...

:aplauz: E, meni treba jedan ovakav konsultant, da razgraničim lepo kad da se dam u mlaćenje, a kad da popuštam.

"Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."
(Mat. 9, 36)

Подели на овим сајтовима

gde vodi to

ка гордости... 

Подели на овим сајтовима

:aplauz: E, meni treba jedan ovakav konsultant, da razgraničim lepo kad da se dam u mlaćenje, a kad da popuštam.

8086.gif

• Волим 1

„Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“

(Дин Расел)

Подели на овим сајтовима

Када мени нанесу зло..ја им вратим на прву колико могу..па после још мало додам...

е онда им опростим...јер буду углавном збланути...јер мисле да ако сам Хришћанин..могу да ме за*еб*вају како стигну...

sHa_sarcasticlol najaci si

Подели на овим сајтовима

Onome ko mene povredi oprostim jednostavno, spontano, tako se desi. Pamtim, ali opraštam,

Ali ko mi povredi decu, tu sam,čini mi se, u stanju glave da skidam  :i6d1r8:

Подели на овим сајтовима

I mene nervira sto sam postala takva, ali sta da se radi, nadam se da ce vremenom doci sve na svoje mesto, dok izblede ruzna secanja.. Kako kazu,,,sto te ne ubije, to te ojaca,,, pa videcemo da li je tacno :)

Nadam se da ćemo se obe jednog dana, izboriti s tim. želim ti svu sreću u tome, i da istraješ an tom putu. :)

Izvinjavam se što se ovako ubacujem... Možda sam staromodan, ali verujem u ono: "Oprostiti znači zaboraviti." E, sad, neko je govorio o ovome na nekoj od tema, ne mogu da se setim ko i gde, tako da možda ću nesvesno citirati, pa rekoh da upozorim :)

Dakle, u kom smislu zaboraviti? Sigurno da postoje povrede toliko duboke da ne možemo sećanje na to potisnuti. Mislim da ovo iznad ne stoji za zaboravljanje kao tipa "izbrisati iz memorije". Ako praštamo iskreno (što ne kažem da sam ja dostigao), onda ostavljamo iza sebe i praštamo sa verom da se onaj kome smo oprostili pokajao i da je spreman da se promeni, sebe radi, a samim tim i radi ljudi oko sebe.

Čovek koji je spreman oprostiti, iskreno, po meni je čovek koji je spreman odbaciti svoje "ja" kao ništa i pokušati da ponovo uspostavi vezu sa osobom koja ga je povredila. A nije li to naš Gospod Isus Hristos i učinio sa nama? :)

E, tako bih i  ja, ali ne može. :)  Ali, svakako treba svaki dan, mic po mic istrajavati u tom naumu, da dostignemo taj nivo. Proteći će vode, Dunavom... :)

:)

Подели на овим сајтовима

Nadam se da ćemo se obe jednog dana, izboriti s tim. želim ti svu sreću u tome, i da istraješ an tom putu. :)

E, tako bih i  ja, ali ne može. :)  Ali, svakako treba svaki dan, mic po mic istrajavati u tom naumu, da dostignemo taj nivo. Proteći će vode, Dunavom... :)

:)

ok svatio sam :good2:

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Hvala lepo!Bolje vas nasla :-)

Добро дошла на овај форум Марија .

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

...mislim kad jedno od dvoje poželi treću osobu, nema smisla da ostanu zajedno jer među njima nema ničega...jednostavno, treba se u miru razići prije povređivanja preljubom...oprostila bih, vremenom,  ali teško da bih ostala u toj vezi....

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

...

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...