Jump to content

Препоручена порука

Можда зато што од њих више очекујемо него од особа које су нам мање битне или нису уопште битне.

Подели на овим сајтовима

Zar ne bii trebalo da budu uvijek uz nas, da nas brane, stite, vole, cuvaju, a ne da povredjuju? Too znaci da mi je bolja neka deseta osoba, nego moj bliznji.. nikad me nece razocarati

Подели на овим сајтовима

И ми смо њихови ближњи, и вероватно и ми њих разочарамо. Само то њих боли, а не нас. То јест, ретки су они људи које више боли кад повреде, него кад буду повређени.

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

Стално се и ја то питам. И као неко ко је пролазио главом кроз зид више пута, могу рећи: удахни-издахни-опрости им, јер су само људи, и уздај се у Христа - Он те никада неће одбацити нити лагати. А себе не прекоревај много, јер си ти потребна својима колико и Бог теби.

До дана данашњег гледам сестру моје бабе која и даље не трпи моју бабу због ко зна којих изневерених очекивања и амбиција, а по породичном предању траје то још од детињства. Баба има 90 година. Њена сестра 88. Никако не могу да се нађу и одмахну руком и кажу: нека, шта је било, било је. Народски речено - гре'ота. И даље се друже и међусобно повређују, посредно и непосредно. Да није трагично, било би комично.

Немој се нервирати. Опрости ти њима у свом срцу - доћи ће једног дана, ако не одмах. Шта год ти смета, реци им мирно и сталожено. Схватиће. Само не дај да се ларвира, и да због тога пропадне однос са једним добрим и сложеним човеком.

Дакле, немам конкретан одговор зашто је то тако - сви ми играмо неке игрице, али као Хришћани, позвани смо да их више не играмо. Махом наши ближњи не желе да нас повреде намерно и свесно, него то чине из незнања и погрешних претпоставки. Немам другог објашњења него - само мирно и не одустајмо једни од других.

"Драги мој господине, није битно да ли Бог постоји или не, већ да ли бисте Ви своје понашање променили ако бисте открили да Он постоји? Ако је одговор: да, онда значи да је Вама Бог потребан."

Подели на овим сајтовима

Ako te rečima povređuje neko ko ti je nebitan, probaj da okreneš na šalu. Uglavnom su žene te koje zlobno bockaju komentarima ali ne dozvoli sebi da te to pogađa.

Подели на овим сајтовима

Мени ближњи не наносе бол а ни ја њима. А ово нађох на Светосавље, страховито добро:

Као што је немогуће гледати једним оком на небо а другим на земљу, тако ни онај који се душом и телом није потпуно одвојио од свих сродника и несродника не може а да душу своју не изложи великој опасности.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

On 25. 9. 2014. at 17:32, Тања1 рече

Мени ближњи не наносе бол а ни ја њима. А ово нађох на Светосавље, страховито добро:

Као што је немогуће гледати једним оком на небо а другим на земљу, тако ни онај који се душом и телом није потпуно одвојио од свих сродника и несродника не може а да душу своју не изложи великој опасности.

Napokon da mi se svidi nesto od tebe

Подели на овим сајтовима

On 25. 9. 2014. at 17:34, Драгана. рече

Napokon da mi se svidi nesto od tebe

Ех напокон, као да сам овде писала цео живот. Па не може човеку да се свиди све и на једно место у једном тренутку. :bleh: :D

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

On 25. 9. 2014. at 17:38, Тања1 рече

Ех напокон, као да сам овде писала цео живот. Па не може човеку да се свиди све и на једно место у једном тренутку. :bleh: :D

i to sto ka'es  :pivo:

Подели на овим сајтовима

zato sto puno ocekujemo od njih.od njih ne treba ocekivati nista dobro,samo lose.neprijatelj je zakon uvjek bio,bar znas cemu da se nadas od njega,od bliznjih ili prijatelja ocekuj nista,cast izuzecima kojih je malo.

Подели на овим сајтовима

Цитат
Zasto nas uvijek razocaraju bliznji?

Зато што не умемо да волимо ни себе ни њих. Оно што ми називамо љубављу често је посесивност, себичан и некакав трговачки однос... Зато што нисмо научили да се жртвујемо него најпре тражимо кривце по целом свету а тек на крају (можда) у себи самима...

Протојереј проф. др Љубивоје Стојановић: Како вољети оне који нас не воле

Цитат

...само одговорни оптимиста може да воли бескрајно, безусловно и безрезервно сваког човјека.

(http://www.svetigora.com/node/10923)

"Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31)

podviznickaslova.wordpress.com

Подели на овим сајтовима

И да још искористим једно запажање проте Стојановића - зато што ради привидно доброг односа са ближњима прећуткујемо штетне појаве и тај "однос" претпостављамо Истини.

"Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31)

podviznickaslova.wordpress.com

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...