Jump to content

Sola Scriptura – у празноумљу своме (Еф. 4:17) – Православно преиспитивање протестантског учења – Протојереј Џон Витерфорд

Оцени ову тему

Препоручена порука

Није тачно. Верници су одувек једно причали а друго радили,  још од Јуде. Али је Црква ипак успела да све народе покрсти. А када су дошли протестанти онда је се све пореметило, врло брзо су кренуле секуларне идеологије и револуције, утицаји, то се раширило на све народе и ето ти га сад. Сваком је јасно да је протестантска побуна ђавоље масло, то може да призна и СербКро. Признај. Do it. 

Подели на овим сајтовима

On 12. 11. 2019. at 15:49, kainos рече

Crkva je pokrstila sve ljude, samo prave vjernike možeš pobrojati na prstu ruke. I SerbCro ti reče da slabo viđaš da katolici i pravoslavci idu u protestante, ja ih znam tonu, a među njima sam i ja....

Expand  

U odnosu koliko ih predje u ateizam, zanemariv broj. A ima ih i koji iz protestanata pređu u katolike i pravoslavce. Znam slučajeve.

Подели на овим сајтовима

On 12. 11. 2019. at 15:44, Пије Десети рече

Није тачно. Верници су одувек једно причали а друго радили,  још од Јуде. Али је Црква ипак успела да све народе покрсти. А када су дошли протестанти онда је се све пореметило, врло брзо су кренуле секуларне идеологије и револуције, утицаји, то се раширило на све народе и ето ти га сад. Сваком је јасно да је протестантска побуна ђавоље масло, то може да призна и СербКро. Признај. Do it. 

Expand  

Neki su pokršteni  mačem, ali to je druga tema. Budem razmislio da ti priznam ako sve to napišeš ponovo latinicom. :D Sve bi ti nas pod mač, bato. :P Samo na maču bude pisalo 'agape', da se zna razlog. :)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...