Jump to content

Ekumenska molitva u pravoslavnoj crkvi u Dubrovniku

Оцени ову тему

Препоручена порука

Zasto nijedan pravoslavni episkop ne objasni papi da on nije zamenik sina Bozijeg na zemlji,nego mu se svi dodvoravaju i klanjaju kao da je on sam Bog na zemlji?

Hrist je svojim ucenicima prao noge,sluzio im.a ovaj oce da svi njemu sluze..veze sa Hriscanstvom nema...

Обично једни друге чешу по ушима. Зато се истина не говори.

Истина је често страшна, баш зато што је јединствена и што није плагијат.

Учесници молитвених осмина, су се молили за убице и месаре мога народа, а сад пожелили мало молитве,

са представницима жртава.

Ја на жалост, то не могу замислити, из простог разлога, јер се нико од преставника римокатоличког клера не затражи опроштај

за учињена безакоња.

Ватикан је признао и помагао хрватску државу, помогао је најстрашнији злочин брисања једног народа са вјековних огњишта.

И мислите, да их још треба наградити са заједничком молитвом?

Има ли ико поштовања до страдалника?

Има ли љубави?

Ил све треба заборавити, јер је то сад практично.

Желите ли можда да сви који нисмо у матици, да пређемо у унијате?

Подели на овим сајтовима

• Одговори 423
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Нит је владика Григорије проповедао и сведочио православље и јеванђеље у Молитвеној осмини

Nego šta je svedočio?

Ne razumem šta jedan pravoslavni episkop može da svedoči svojim ponašanjem,govorom sem pravoslavlja?

Подели на овим сајтовима

Zasto nijedan pravoslavni episkop ne objasni papi da on nije zamenik sina Bozijeg na zemlji,nego mu se svi dodvoravaju i klanjaju kao da je on sam Bog na zemlji?

Hrist je svojim ucenicima prao noge,sluzio im.a ovaj oce da svi njemu sluze..veze sa Hriscanstvom nema...

Zato što on to i nije,objasnili katolici sami sebi.

Bogoslovski dijalog je nešto drugo,gde učestvuju ozbiljni ljudi,naučnici i duhovni autoriteti pa je takav vid komunikacije odavno prevazidjen,to je više za kafanu kad se skupe automehaničari ;)

Подели на овим сајтовима

Још није зрело за ово- види се по реакцијама верника.

АЛИ где МОРАМО сарађивати са римокатолицима- то су питања биоетике, морала, традиционалних вредности, употребе технологија... Више тих конференције где ћемо приказти да заправо са римокатолицима имамо много зајњдничког.

Подели на овим сајтовима

Желите ли можда да сви који нисмо у матици, да пређемо у унијате?

Ne želimo,želimo da se opravoslavite,Želimo da vam pokretačka snaga bude Hristos a ne nacionalna pripadnost.

Želimo da znate da ovog momenta se svi Jasenovački mučenici,pred prestolom Božijim mole za spasenje svojih koljača.

Želimo da i vi ,koji niste u matici se molite za neprijatelje svoje i blagosiljate one koji vas kunu,onda ćete razumeti šta znači biti otvoren za svakoga.

Подели на овим сајтовима

Ne želimo,želimo da se opravoslavite,Želimo da vam pokretačka snaga bude Hristos a ne nacionalna pripadnost.

Želimo da znate da ovog momenta se svi Jasenovački mučenici,pred prestolom Božijim mole za spasenje svojih koljača.

Želimo da i vi ,koji niste u matici se molite za neprijatelje svoje i blagosiljate one koji vas kunu,onda ćete razumeti šta znači biti otvoren za svakoga.

Немој и ти да добијеш етикету издајника.  :bla:

Подели на овим сајтовима

Иду и владика Иринеј и Порфирије на те молитвене осмине али не облаче богослужбене одежде него стоје са стране. Зашто је владика Григорије имао потребу да иде корак даље и зашто то и остали не раде?

Подели на овим сајтовима

Zato što on to i nije,objasnili katolici sami sebi.

Bogoslovski dijalog je nešto drugo,gde učestvuju ozbiljni ljudi,naučnici i duhovni autoriteti pa je takav vid komunikacije odavno prevazidjen,to je više za kafanu kad se skupe automehaničari ;)

Ne znam ja ali vidim da ko god se nadje sa papom ljubi mu ruku i klanja mu se...

Подели на овим сајтовима

Dobro,nisi jedini koji to vidi,opet to ne znači da vidite dobro :)

Na ovu temu je zaista mnogo pisano ranije na sajtu,tako da imaš pregršt tema za čitanje :)

Подели на овим сајтовима

Nije +Grigorije nigde išao već je biskup Mate došao kod nas u crkvu :)

Да, Римокатолички бискуп је дошао у Србску православну цркву у богослужбеном одјејанију, а наш бискуп (тако сам себе назива у овом говору) је носио мандију и омофор (такође богослужбена одежда).

И ово јесте саслуживање, без обзира што није била Литургија већ "само молитве...". Назовимо ствари правим именом.

Подели на овим сајтовима

Србску православну цркву

Mislim da je ipak važnije za Pravoslavnog Hrišćanina,pisati velikim slovom Pravoslavna Crkva  a da li je srBska ili srPska ,značenje je isto kao i episkop ili biskup.

Isti primer je da li reći Bog ili Alah

Molitva svakako jeste bila zajednička a da li je bilo sasluživanja ipak bi prepustio teolozima da pojasne.

Подели на овим сајтовима

Mislim da je ipak važnije za Pravoslavnog Hrišćanina,pisati velikim slovom Pravoslavna Crkva  a da li je srBska ili srPska ,značenje je isto kao i episkop ili biskup.

Isti primer je da li reći Bog ili Alah

Molitva svakako jeste bila zajednička a da li je bilo sasluživanja ipak bi prepustio teolozima da pojasne.

По новом Правопису (2010), пише се Црква Светог Марка (име богомоље с великим почетним словом, име свеца с великим почетним словом), али свакако Српска православна црква као и по старом (само прво слово прве речи велико).

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Ja uvek pišem velikim slovom kao izraz mog ličnog stava,kao što ti pišeš srB... što je tvoj lični stav a ne pravopisno ispravno :)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...