Jump to content

Ekumenska molitva u pravoslavnoj crkvi u Dubrovniku

Оцени ову тему

Препоручена порука

Bicu iskren ovdje i reci neke stvari. 

Iako ne simpatisem vladiku Grigorija, njegov postupak me ovdje ne tangira. Zato cu komentarisati uopsteno sve moltivene osmine. 

Znamo svi da rimokatolicima nije stalo do jedinsta. Evo pitajte Zajrona, on ce vam otvoreno reci da njima nije cilj prevazilazenje nejedinstva, vec posto su oni jedina prava Crkva po njima, njima je cilj da pravoslavni prizanju papu, prosto da postanu kao grkokatolici - unijati. Vatikanu je to dovoljno. Dovoljno bez usvajanja rimokatolickih dogmi, i sve ostalo se moze zadrzati.

Ne uzimajuci uopste u obzir bolnu istoriju koja nas veze sa rimokatilicima, preko nekih stvari se mora proci, ali zato je cinjenica jasna kao dan, oni nece jedinstvo, vec uniju. To je amin amina za njih i kome to nije jasno i lazno se nada da ce do jedinstva doci, mogu mu samo poruciti da se zestoko vara. 

S toga ove molitvene osmine su obicna cirkuska predstava, makar se nista konkretno ne cinilo poput ucesca u evharistiji i jednih i drugih. 

Tačno tako. U tome jeste poenta Ekumenizma da se papa nametne svima kao vrhovni poglavar  

Подели на овим сајтовима

• Одговори 423
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

U Rusiji

Экуменическая встреча-молитва о единстве христиан

http://youtu.be/ETkJfeJOglc

21 января в Новосибирском кафедральном соборе Преображения Господня состоялась экуменическая встреча-молитва о единстве христиан. Кроме католического духовенства, монашествующих и мирян, в ней приняли участие протоиерей Александр Ремеров, отвечающий за контакты с инославными в православной Новосибирской и Бердской епархии, пастор Новосибирской общины Евангелическо-Лютеранской Церкви Урала, Сибири и Дальнего Востока Бреден Бюркле, представители баптистов и «Библейской лиги», объединяющей различные протестантские общины Новосибирска.

Подели на овим сајтовима

Tačno tako. U tome jeste poenta Ekumenizma da se papa nametne svima kao vrhovni poglavar  

I ovo spada u ekumenizam. Ko se sad kome nameće ovdje?

S kojim to papom se ovako tu sjedinjavaju pravoslavni i baptisti?

Vidite tu nekakvog papu u ovim pravoslavno-baptističkim susretima? Gdje?

Встреча православных и баптистов. Видео из архива. 2004г.

http://youtu.be/EZeGAd2XzmI

Христианами впервые учеников Иисуса Христа стали называть в городе Антиохии.

Тогда не было ни католиков, ни православных, ни протестантов...

Подели на овим сајтовима

S kojim to papom se sjedinjavaju pravoslavni i baptisti?

Встреча православных и баптистов. Видео из архива. 2004г.

http://youtu.be/EZeGAd2XzmI

Христианами впервые учеников Иисуса Христа стали называть в городе Антиохии.

Тогда не было ни католиков, ни православных, ни протестантов...

Koji baptisti o čemu ti pričaš čoveče? 

Подели на овим сајтовима

Koji baptisti o čemu ti pričaš čoveče? 

O ekumenizmu i ekumenskoj molitvenoj osmini za jedinstvo hrišćana? Nije valjda da si mislite da je ekumenizam samo to kad negdje na videu ili na slici vidite pravoslavne episkope i katoličke biskupe na jednom mjestu, u jednoj istoj crkvi, katoličkoj ili pravoslavnoj okupljene? OMG! Onda vi stvarno ne znate o ekumenizmu baš mnogo nešto. Učite se onda!

Подели на овим сајтовима

O ekumenizmu i ekumenskoj molitvenoj osmini za jedibnstvo hrišćana? Nije valjda da si mislite da je ekumenizam samo to kad negdje na videu ili na slici vidite pravoslavne episkope i katoličke biskupe na jednom mjestu, u jednoj istoj crkvi, katoličkoj ili pravoslavnoj okupljene? OMG! Onda vi stvarno ne znate o ekumenizmu baš mnogo nešto. Učite se!

Nemoj da mi persiraš pređi na TI. Naravno da ne mislim kad se vide episkop i biskup na video da je samo to ekumenizam. Uči se ti pisati: jedibnstvo. 

Подели на овим сајтовима

Nemoj da mi persiraš pređi na TI. Naravno da ne mislim kad se vide episkop i biskup na video da je samo to ekumenizam. Uči se ti pisati: jedibnstvo. 

Ne persiram te, ne persiram nikoga osim sveštenika i episkopa na Forumu. Obraćam se tebi i tvojim eventualnim istomišljenicima. Pa što me onda pitaš kakve veze imaju baptisti s ekumenizmom? Tamo ti je sve u videu lijepo objašnjeno, valjda znaš ruski, da se to razumjet i ovako bez prevođenja nekog. Imam neki keyboard OMG, koji sam kupio za 1,70 evra, hahahaha. pa prema tome kakva je bila cijena tako i piše, koliko para toliko muzike. Za svaki slučaj sam ih kupio odmah dva. kad razvalim ovaj da imam odmah drugi. Imam tešku ruku pa oni kod mene baš nešto dugo ni ne izdrže. A glupo mi ih je kupovat neke skuplje kad ih svejedno jednako razvalim za isto vremena ko i one jeftine.

Подели на овим сајтовима

Нема ништа лепше него кад седиш у Шумадији или Поморављу и пљујеш човека који се бори за опстанак.

Владика Григорије је човек који се више десетина пута доказао као истински православни архијереј. Својим деловањем и љубављу је учинио нешто незамисливо - да највећи и најзагриженији Хрвати  почну да поштују своју браћу Срби, па чак као у Невесињу и да помажу изградњу храмова. А све је то постигао снагом љубави и сведочења истине.

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

Нема ништа лепше него кад седиш у Шумадији или Поморављу и пљујеш човека који се бори за опстанак.

Владика Григорије је човек који се више десетина пута доказао као истински православни архијереј. Својим деловањем и љубављу је учинио нешто незамисливо - да највећи и најзагриженији Хрвати  почну да поштују своју браћу Срби, па чак као у Невесињу и да помажу изградњу храмова. А све је то постигао снагом љубави и сведочења истине.

Grigorije jeste jedan najboljih episkopa obnovio je nekoliko crkva i manastira u eparhiji Zamusko-hercegovačkoj. 

Подели на овим сајтовима

Неколико десетина храмова, али што је још важније он и +Атанасије су начинили живу Цркву од мртве Херцеговине. Тамо су храмови током комунизма запустели, а највеће комуњаре и црквеномрзитељи су биле одатле и Ц. Горе. 

Препород који се под њима десио је фасцинантан.

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

Неколико десетина храмова, али што је још важније он и +Атанасије су начинили живу Цркву од мртве Херцеговине. Тамо су храмови током комунизма запустели, а највеће комуњаре и црквеномрзитељи су биле одатле и Ц. Горе. 

Препород који се под њима десио је фасцинантан.

Saborna crkva u Mostaru je bila u ruševini dok nije Grigorije nju renovirao. 

Подели на овим сајтовима

Odličan kanal, ovdje imaju sve sama ekumeničeska videa, najbolje kolekcije takvih videa imaju katolički tridentinci i pravoslavni ziloti, niko nema to bolje od njih. Ja kad trebam naći takav nekakav video odmah onda to tražim na tridentinskim i zilotskim kanalima, tamo ih je toliko tih videa da ne znaš šta bi prvo pogledao. Svejedno im je to k ničemu. Samo se suvišno zapošljavaju s tim, bbolje bi im bilo da rade nešto korisnije. Da se vrate svojim matičnim Crkvama, recimo, od kojih su otpali i sl. Ovako se samo ubiše besmislenim poslom. https://www.youtube.com/user/antimodernizm/videos?view=0

Экуменическая молитва в Дубровнике

http://youtu.be/ymPVdNJo5Lw

Ovo je od prošle godine, prate oni to baš termeljito, sve imaju!

18 января в католическом кафедральном соборе в Дубровнике прошло экуменическое моление в рамках Недели молитв «о единстве христиан». В молитве приняли участие хорватские католические иерархи и епископ Сербской Православной Церкви Григорий.

Еп. Захумско-Герцеговинский Григорий (Дурич) произнес проповедь, в которой сокрушался о прошедших столетиях, когда в Церкви, якобы, не обсуждалась открыто и тщательно Господня заповедь любви.
В состав православной делегации вошли также местные клирики: о. Горан Спаич, Славко Зорица и глава православной общины Дубровника Растко Барбич.

Финская экуменическая делегация в Ватикане

http://youtu.be/vPq9AaiShBE

Ovo je najnovije šta imaju, kad ni ja to još nisam stigao vidjet a oni to već imaju!

17 января папа Бенедикт XVI встретился в Ватикане с экуменической делегацией из Финляндии, приехавшей с традиционным визитом на праздник Генриха Уппсальского в преддверии начала Недели молитв о единстве христиан. В составе делегации - глава Финской Православной церкви архиеп. Лев Финляндский.

Подели на овим сајтовима

Како се сад бори за опстанак, када хрвати изграђују храмове "браћи" србима? И то захваљујући, како кажеш, владики Григорију.

Није поента толико ко, него шта ради. Овде је у питању литургијско богослужење са "браћом" римокатолицима. Немамо још евхаристијску заједницу, али имамо литургијску. Значи можемо да идемо на мисе, али не треба са се причешћујемо?

Имамо ли литургијска општења са браћом из МПЦ (Македонска Православна Црква), са браћом из Артемијеве парацркве?

У данашње време, лакше је бити православац, и србин, у Републици Српској, него у Републици Србији.

Подели на овим сајтовима

Nisam znao da su buranovske babuške tako velike ekumenistkinje, hodaju po Bajramima, tamo im pjevaju i s muslimanima se ekumenišu! Ko bi to o njima rekao? One su neke velike pare dale na gradnju pravoslavne crkve. Kad za to čuju ziloti i babuške zilotkinje neće im htjet ni ući u tu njihovu crkvu od njihovih tih para ekumeničeskih izgrađenu.

Бурановские бабушки на курбан-байраме

http://youtu.be/8P5W6FNVXT8

18 ноября в Москве в Государственном Кремлевском Дворце прошел концерт

"В кругу друзей", приуроченный к магометанскому празднику курбан-байрам.

Подели на овим сајтовима

Овде је у питању литургијско богослужење са "браћом" римокатолицима. Немамо још евхаристијску заједницу, али имамо литургијску. Значи можемо да идемо на мисе, али не треба са се причешћујемо?

Opet se vidi da ne vladate ni osnovama vjeronauka a kamo li liturgike nedaj Bože! Liturgija i molitva nisu ista stvar, mješate osnovne pojmove. Svaka liturgija jeste i molitvom ali svaka molitva nije i ne mora biti liturgijom. Niti je svako molitveno opštenje odmah liturgijskim opštenjem, već sam vam to objašnjavao. Te molitve koje se mole se mole prema rasporedu, scenariju koji nije liturgijom niti kakvim molitvenim pravilom ni jedne od učestvujućih crkvi ili konfesija i zato tu ni ne može biti riječi o nekakvom liturgijskom opštenju ili zajedničarenju. Molimo se jedni za druge i za jedinstvo hrišćana s tom razlikom što se nalazimo u istoj prostoriji umjesto toga da bi se te molitve molili svako sam za sebe u svojem hramu ili crkvi. To sasm vam već nekoliko puta objašnjavao a vi opet po svojem guslate stalno to jedno te isto o liturgijsko - evharistijskom opštenju od kojeg nema nigdje nikakvoga traga i o sličnim besmislicama. S liturgijskim i evharistijskim opštenjem to nema baš nikakve veze.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...