Jump to content

Ekumenska molitva u pravoslavnoj crkvi u Dubrovniku

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 423
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Ja uvek pišem velikim slovom kao izraz mog ličnog stava,kao što ti pišeš srB... što je tvoj lični stav a ne pravopisno ispravno :)

Та мани се човече правописа, тролујемо тему...наши лични ставови о правопису овде нису битни, рекао бих, нешто је друго у питању, много озбиљније.

И било је саслуживање, став је и теолога.

Додуше не свих. Видим да се овде неки теолози са тим ставом не слажу. Имају право на свој став. Само што није исправан.

Подели на овим сајтовима

Ne želimo,želimo da se opravoslavite,Želimo da vam pokretačka snaga bude Hristos a ne nacionalna pripadnost.

Želimo da znate da ovog momenta se svi Jasenovački mučenici,pred prestolom Božijim mole za spasenje svojih koljača.

Želimo da i vi ,koji niste u matici se molite za neprijatelje svoje i blagosiljate one koji vas kunu,onda ćete razumeti šta znači biti otvoren za svakoga.

Брате Дејане, Православље није дебилно опредељење, Оправославити не значи окренути лице лицемјерном да га удара до изнемоглости.

Икона смо Божија и као такви смо дужни да пазимо и на душу и тијело, јер смо скупо плаћени.

Нудити себе, лицемјернима и подлацима, је бацање бисера свињама, не сматрам то никаквим успјехом нити православном врлином.

То је моје лично мишљење.

јасеновачки мученици и мученици Јадовна, имају пуне руке посла да измоле помиловање од Господа, за своју несретну чељад.

Ако им остане времена помолит ће се и за своје кољаче. Надам се да имају неку листу приоритета.

Волила би кад би неко од тих мученика, помолио се за мене, прије него за Маркача, готовину и остале.

Чисто из рођачког односа ако ни због чега другога, јер ако ништа друго и не заслужих у жиовту, свећа воштаница гори за Њих сваке недеље.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest јер. Агапије

Ниси чуо да је Владика Григорије бискуп ?

http://borbazaveru.info/content/view/5447/1/

Подели на овим сајтовима

нисам злонамеран. стварно овако нешто први пут видим. Дешава се да се организују тзв. молитве за једниство хришћана  али то буде тако што православни дођу код католика и присуствују богослужењу , са стране , и на крају владика каже неку реч и обратно: они дођу код нас на вечерње , стоје са стране, кад се заврши служба њихов бискуп мало беседи и то је то. Никада нисам видео да ЗАЈЕДНО , обучени у оджежде служе молебан. Свештеник сам 10 година, живим црквено 17 и први пут видим овако нешто на нашим просторима

Подели на овим сајтовима

Нема места паници,ово су тек молитвене осмине, што ће рећи да су 7/8,  још увек препрека до пуног  јединства... :nene:

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Да, озбиљно, ваљало би да неко каже шта се тачно дешава...

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Ниси чуо да је Владика Григорије бискуп ?

http://borbazaveru.info/content/view/5447/1/

Šta je tu čudno? I vladika Kryštof je arcibiskup i metropolita pražski: Kod nas u češkoj, Poljskoj, Slovačkoj a važi to i za Mađarsku, čini mi se, upotrebljavaju se nazivi biskup i arcibiskup i za pravoslavne i za katoličke i za protestantske arhijereje. Češki, slovački i poljski pravoslavci ni ne nazivaju svoje episkope i arhiepiskope drugačije nego biskupima i arcibiskupima. To je jednostavno zapadna varijanta iste te riječi, to su sinonimi biskup i episkop. Vladika +Grigorije pošto se tom izjavom na videu obraćao i katoličkim vjernicima htio im je valjda to približiti i tim njihovim uobičajenim nazivoslovljem jer naravno da pravoslavni vjernici znaju šta je i ko je on, to njima nije trebalo posebno nekako objašnjavati i približavati. Stvarno su neki novinari umjetnici u tom da od sasvim nepodstatnih, nevažnih i nebitnih stvari, iz ničega ništa naprave aferu globalnih međunarodnih dimenzija kako geografskih tako i konfesionalnih, lirurgijskih i jezikoslovnih..

Z programu vladyky arcibiskupa Kryštofa v měsíci červenci 2004

http://www.hlas.pravoslavi.cz/program-vladyka/krystof-2004-07.htm

Arcibiskup Kryštof

http://cs.wikipedia.org/wiki/Arcibiskup_Kry%C5%A1tof

Arcibiskupové Duka a Kryštof k Cyrilometodějským oslavám

http://www.cirkev.cz/z-domova/arcibiskupove-duka-a-krystof-k-cyrilometodejskym-oslavam/

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

владика Григорије заједно служи са бикупом? Не да присуствује на молитви већ заједно служе молебан??? Ово први пут видим у животу

I ovo! Gdje vi živite zaboga? Vi ko da ste u Evropu doletjeli poslednjim

avionom jučer kasno navečer iz Bangladeša pa se danas čudite tomu gdje ste se to obreli?

Ovo vi vidite prvi put u životu? OMG! A koliko Srba radi u Njemačkoj i na Zapadu i sad se

pravite da niko pojma nema o ničemu, Ne prenemažite se toliko molim vas, zlo će mi doći!

A tolika TV, radio, internet, novine, časopisi i vi najednom ne znate ni šta su molitvene osmine?

Kako to znaju egipatski pravoslavni Kopti koji čak nisu ni iz Evrope ali u njoj, u Njemačkoj žive i rade.

Berlin: Orthodoxer Brotsegen durch Bischof Anba Damian beim "Fest der Kirchen"

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

нисам злонамеран. стварно овако нешто први пут видим. Дешава се да се организују тзв. молитве за једниство хришћана  али то буде тако што православни дођу код католика и присуствују богослужењу , са стране , и на крају владика каже неку реч и обратно: они дођу код нас на вечерње , стоје са стране, кад се заврши служба њихов бискуп мало беседи и то је то. Никада нисам видео да ЗАЈЕДНО , обучени у оджежде служе молебан. Свештеник сам 10 година, живим црквено 17 и први пут видим овако нешто на нашим просторима

Nikakva to moleben nije već kako tamo piše: molitvena osmina za jedinstvo hrišćana. Nije to ni po kakvom obredu ni jedne od crkvi več molitve posebno uzete iz hrišćanske tradicije i poredane po svojem posebnom redu i pravilu. Naravno da ako je to molitvena osmina da će se okupljeni hrišćani iz raznih crkvi i denominacija moliti za jedinstvo, šta bi trebali raditi drugo nego se moliti ako je to molitvena osmina? I svako od toh osam dana je druga crkva ili denominacija domaćinom a svi ostali gostima. I to što vi navodno na tom videu vidite prvi puta u životu se u Evropi uveliko praktikuje najmanje 50 godina. A počelo se s tim prije više od 100 godina - 1908.

http://www.katolici.org/nauk.php?action=c_vidi&id=8899

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...