Jump to content

Утробно чедоморство

Оцени ову тему

Препоручена порука

Abortus je opravdan kada za njega postoje medicinski razlozi.

>...о каквом се тачно здраственом проблему ради кад родитељи не желе дете јер онда неће моћи да иду на журке као до тада?

A jel vi to pokusavate da podmetnete da je ovaj navedeni slucaj jedinstven razlog za abortuse?

Ako malo proucite problematiku sablaznice vas cinjnice da je mali procenat abortusa izazvan nezeljenom trudnocom... ogroman procenat odlazi na stvarne medicinske razloge. 

Moja supriga je imala abortus.

Bila je to itekako zeljena i ocekivana trudnoca. Plod se nije razvio kako treba i nije pokazivao znake srcane aktivnosti i doktor je predlozio kiretazu koja je obavljena rutinski i normalno. Godinu dana kasnije dobili smo predivnog decaka...

Da smo bili revnosni pravoslavci ne bismo poslusali doktora i moja zena bi imala spontani pobacaj i izlozila sebe infekciji... ili bi plod razvio nekrozu pa bi ionako mrtav ubio i moju suprugu... 

Ali nismo... isli smo na taj famozni, djavolski i uzasni abortus i danas imam predivnu porodicu oplemenjenu prisustvom jednom preslatkog decaka a bogami i prosirenje je  u planovima... ;)

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.2k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

A jel vi to pokusavate da podmetnete da je ovaj navedeni slucaj jedinstven razlog za abortuse?

Ako malo proucite problematiku sablaznice vas cinjnice da je mali procenat abortusa izazvan nezeljenom trudnocom... ogroman procenat odlazi na stvarne medicinske razloge.

Заправо је обратно, огромна већина абортуса су из чисте обести, због нежељене трудноће - а да си ти мало проучио проблематику уместо што си се поставио као неки просветитељ затуцаних знао би то. Такође би знао и следеће, а то је чињеница која ће те саблазнити, да је по брачном правилнику СПЦ абортус дозвољен у тим случајевима када се изврши на основу одлуке лекарске комисије, у сврху очувања живота матере (§94, БРАЧНА ПРАВИЛА CПЦ)...

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

Заправо је обратно, огромна већина абортуса су из чисте обести, због нежељене трудноће -

Netacno.

Imas li dokaz da potvrdis ovo sto si napisao?

а да си ти мало проучио проблематику уместо што си се поставио као неки просветитељ затуцаних знао би то

Morao sam da prucim problematiku zbog licnog primera koji sam ti naveo. Ti mozda ne verujes da sam opisao svoje licno iskustvo, ali to je tvoj problem. Ja sam morao da se upoznam sa svime sto se tice aborstusa jer je to velika stvar u svacijem zivotu i zeleo sam da budem informisan. Prekid trudnoce je bio veliki stres jer je za nas znacio prekid sna i nadanja ali nemam razloga da se zbog toga stidim, pa moze koji god vernik da prica sta god oce odavde do eshatona...

Такође би знао и следеће, а то је чињеница која ће те саблазнити, да је по брачном правилнику СПЦ абортус дозвољен у тим случајевима када се изврши на основу одлуке лекарске комисије, у сврху очувања живота матере (§94, БРАЧНА ПРАВИЛА CПЦ)...

Samo mi nije jasno zasto to meni govoris kad to nigde nisam ni pomenuo... a jos veca je misterija zasto to ne objasnis pojedinim verujucim ucesnicima u ovoj temi koji misle da ne postoji dovoljan medciinski razlog za abortus... zasto njih ne pitas zbog cega osporavaju svju sopstvenu crkvu? Zasto njih ne prosvetljujes?

Stvarno me zbunjujes po ovom pitanju... a ja sam plus i ateista  i skroz me boli uvo sta pise u pravilniku neke religije...

Подели на овим сајтовима

Imas li dokaz da potvrdis ovo sto si napisao?

Ево ти два рада:

истраживање за САД

истраживање за 27 држава света

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

izgleda da za USA imas pravo ali za svet su brojke prilicno sarenolike, moras priznati.

u svakom slucaju... I dalje ne znam gde sam pogresio kad sam na pocetku teme napisao da je abortus opravdan ako za njega postoje medicinski razlozi?

opet nesto mene ispravljas a cak je ispalo da se moje misljenje poklapa sa zvanicnim misljenjem SPC... Skroz si me pogubio sad...

mora da postoji potreba da se ateista napadne po svaku cenu, pa nema veze dal je to sto prica smisleno ;-)

Подели на овим сајтовима

izgleda da za USA imas pravo ali za svet su brojke prilicno sarenolike, moras priznati.

u svakom slucaju... I dalje ne znam gde sam pogresio kad sam na pocetku teme napisao da je abortus opravdan ako za njega postoje medicinski razlozi? opet nesto mene ispravljas a cak je ispalo da se moje misljenje poklapa sa zvanicnim misljenjem SPC... Skroz si me pogubio sad... mora da postoji potreba da se ateista napadne po svaku cenu, pa nema veze dal je to sto prica smisleno ;-)

Па баш и нису (највише медицинских разлога је у Индији 37.9%, Бангладешу 29.3%, Кенији 20.0% и Чешкој 10.1% и можда Турској, док је у свим осталим државама или мање од 10% абортуса из медицинских разлога или тај разлог уопште није ни анкетиран).

Видиш, обично на оваквим темама имам саговорника који је pro-abortion, а пошто си ти ионако заступао став СПЦ, ред је био да мало захуктам тему, јер каква је то тема ако нема расправе? Шта ћу, кад сам трол у души...  :0104cheesy:

Али, ипак је било корисно, дошло се до информација које људи могу да прочитају, нпр. многи ни не знају да постоји брачни правилник...

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

Moja supriga je imala abortus. Bila je to itekako zeljena i ocekivana trudnoca. Plod se nije razvio kako treba i nije pokazivao znake srcane aktivnosti i doktor je predlozio kiretazu koja je obavljena rutinski i normalno. Godinu dana kasnije dobili smo predivnog decaka...   Da smo bili revnosni pravoslavci ne bismo poslusali doktora i moja zena bi imala spontani pobacaj i izlozila sebe infekciji... ili bi plod razvio nekrozu pa bi ionako mrtav ubio i moju suprugu... 

Баш због овога сам те и питао да објасниш свој став, када је абортус оправдан. То што се теби и твојој супрузи десило, не бих пожелио никоме, ни своме непријатељу.

Овај мој рад на почетку је имао намјеру, ја сам имао намјеру, да каже шта је у ствари абортус. Да се каже да је то од самог зачећа живот који се развија, напредује.

Подели на овим сајтовима

Баш због овога сам те и питао да објасниш свој став, када је абортус оправдан. То што се теби и твојој супрузи десило, не бих пожелио никоме, ни своме непријатељу. Овај мој рад на почетку је имао намјеру, ја сам имао намјеру, да каже шта је у ствари абортус. Да се каже да је то од самог зачећа живот који се развија, напредује.

da si video bebu kojoj je glava skoro iste veličine kao telo ,ne bi otvorio ovu temu ... 

није битно ко сам ја, већ ко си ти !

Подели на овим сајтовима

da si video bebu kojoj je glava skoro iste veličine kao telo ,ne bi otvorio ovu temu ... 

Не, ниси ме схватила! Горе у тексту пише да имају двије врсте (по медицинској дефиницији), абортуса. 

"Шта медицинска наука каже о овоме? Термин абортус потиче од ријечи „аборт“ (Енглеска рјеч „ABORT“, у преводу значи, одустати, прекинути нешто прије што је завршено, комплетно, готово, или прекинути прије времена), што значи прекинути, побацити, одбацити. У медицинској терминологији може значити  намеран или ненамеран прекид трудноће у периоду након зачећа, а прије природног порођаја - рођења. Вјештачки абортус (жељени прекид трудноће) је медицински поступак којим се врши прекид трудноће, а прије рођења новорођенчета. Спонтани абортус (нежељени прекид трудноће) је побачај који настаје природним путем без лекарске интервенције, као последица неправилног тока трудноће."

Хтјео сам да кажем да је то живот у утроби. Многе жене чине прекид трудноће не знајући да је то дјете живо и да има душу, иако има само рецимо мјесец или мање узраста у утроби. Или рецимо зато што се дјете није сада планирало, па смета. Родићемо друго касније за пар година, ово нам смета. Па се измишљају разлози којекакви.

Знам за дан случај гдје је жена била трудна и извршила је абортус под изговором да нема довољно хране за своју дјецу. Два мјесеца после тога купила је ауто, и то какав ауто.  То је овде ствар. Тема је мало тешка, али реална. 

Подели на овим сајтовима

Додао бих и овај податак. 

Познато је и медицински доказано да код жена које су радиле абортусе долази до пораста ризика за могућ развој рака дојке, грлића материце и јајника, у односу на жене које нису прекидале своју трудноћу. Па је код жена са једним  абортусом ризик већи ДВА ПУТА, а код жена са више абортуса, овај ризик расте на чак скоро ПЕТ ПУТА.

Подели на овим сајтовима

Зашто мајко!? 

Зашто мајко чупаш младо воће, зашто не даш да се родим. 
Кад остариш мајко ко ће по том свету да те води. 

Зар од мене имаш штете, зар не чујеш моје крике. 
Ја сам мајко твоје дете, ја сам слика твоје слике. 

Човек тежи својој слици, за опстанак бој се бије. 
Не знаш да су на клиници, убијене три Србије. 

Видиш ме на ултра звуку, ломе кости и прстиће. 
Главу, груди, ногу, руку, убијају живо биће. 

И кад једном будеш сама, неће цвеће да ти цвета. 
Сећаћеш се у сузама, нерођеног свог детета. 

Тада мајко бићу птица, мртвом руком миловаћу, 
сузе твога свелог лица, и од туге заплакаћу. 

Убила си мајко мила, много славних великана. 
место њих из твога крила, изникла је сува грана. 

На капији раја стоји, да је дете сунце света. 
У космосу не постоји, ништа лепше од детета. 

Проф. др. Марко Младеновић

Нек нам Бог да среће да се врате дани, славни дани наше прошлости...

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

Знамо да је абортус велики гријех , убиство, ускраћивање права на живот. Али, шта ако је мајчин живот доведен у опасност због трудноће? Шта урадити? Одлучити се на рађање, и ускратити првом или првој дјеци право на одрастање уз мајку, или усратити право на живот нерођеном дјетету? Нажалост данас има много оваквих проблематичних случајева само што се о њима мало зна. Која су ваша мишљења?

"Данашњи људи не мисле о вечности. Нису схватили дубљи смисао живота. Нису никада осетили оне друге, небеске радости."

Старац Пајсије Светогорац

Подели на овим сајтовима

Нико нема мишљење о овоме??? :291291291:

"Данашњи људи не мисле о вечности. Нису схватили дубљи смисао живота. Нису никада осетили оне друге, небеске радости."

Старац Пајсије Светогорац

Подели на овим сајтовима

Ако је реч о нама верујућим, искусан и разуман духовник ће благословити абортус,ако је ситуација заиста алармантна по питању  живота мајке...и чуо сам за такве случајеве...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...