Jump to content

Утробно чедоморство

Оцени ову тему

Препоручена порука

Мишљења сам да сте помешали неке ствари...

Одговорност за то што дође до нежељене трудноће је свакако заједничка и подједнака, будући да до трудноће не долази без пристанка обе стране (осим у ретким и екстремним случајевима). Нежељена трудноћа још увек није исто што и абортус.

С друге стране, до абортуса веома често долази и без да мушкарац уопште сазна за трудноћу, док, с друге стране, до абортуса не може доћи без пристанка жене (осим, опет, у ретким и екстремним случајевима).

Тако да, по мом мишљењу, прича о абортусу као мушком греху не пије воду.

Naravno da ne pije vodu... porpuno je suludo greh bilo koji nazivati mu$kim ili zhenskim... To pokazuje duboku sklonost ka predrasudama i globaliziranju..

A ovo $to si naveo kao primere je pravi pogodak... Pazite..verovatno oni koji misle da je to "mu$ki" greh, imaju u vidu sluchajeve da mu$karac insistira na abortusu kao uslovu opstanka veze ili slichno... Medjutim gubimo iz vida da je Prvorodni greh tretiran pre svega kao Adamov greh (pre svega! ) iako je Eva i prva pochinila i praktichno "nagovarala" Adama na isti... Dakle ne igra ulogu mnogo nagovaranje .. :) Pre ce biti "s kim si takav si"... E sad ja sam od mnogih iskusnih, i nezlonamernih zhen,a bez ikakvog ustezanja da to kazhu, chuo ovakvu filozofiju.. Pazite to ni od jednog mu$karca nisam chuo... "I za abortus ali i za ono $to ce dovesti do nezheljene trudnoce odgovorna je iskljucivo zhena jer njena je poslednja ...ali i prva..." :) Ja se ne slazhem sa ovim ali prenosim ne$to $to sam chuo nemalo puta...od malte ne zhena koje su prozhivele svoj vek ..

.. Нек пропадне није штета !..

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.2k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

ali do abortusa dolazi i kad muskarac kaze ne zanima me sto si trudna ,kao da on niije ucestvovao u pravljenju tog deteta

naravno da do abortusa ne moze doci bez pristanka zene ,ali ako je muskarac odbaci ( sa kojim je napravljeno to dete ),zena je poljuljana u svojim odlukama

nije lako sam podizati decu

mislim da su retke zene koje ne kazu "svom muskarcu " da su trudne

p.s. zato sam i predlozila da se tema zove : abortus je I muski greh

Децу је тешко подизати и у браку у којем влада савршена хармонија. Када би то што је децу тешко подизати био изговор, ни један абортус не би био грех...

Слажем се са тобом да би тему требало преименовати...

Катодна цев све трпи, а интернет свакога.

Подели на овим сајтовима

Nemoj molim te Tanja,sad će gomilu demagogije ovde da iznese.

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

a objasnjenje za tu tvoju tvrdnju je ?

pa to je vec objasnjeno, sta sad treba da se vrtimo ukrug? :lol:

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Nemoj molim te Tanja,sad će gomilu demagogije ovde da iznese.

Nikad nisam ni jednu stvar, o kojoj sam pisao i ponudio na uvid, stavio ili izneo a da to nije bilo zhivotom potvrdjeno.. Svaki sluchaj koji sam podelio sa posetiocima foruma je vidjen i postoji minimum lichnog iskustva ..

a objasnjenje za tu tvoju tvrdnju je ?

evo par navoda...

- Znam bar deset mu$karaca koji su spasili zhene od abortusa "u nameri" ..

- Znam bar tri mu$karaca koji su ostavljeni od supruga zato $to nisu htele da rode...

- Znam jednog, a znate ga i vi :)..mislim javna je lichnost (a ima na stotine drugih), kojima se brak raspao (a neki su i zdravlje izgubili) jer je supruga abortirala bez njihovog znanja( u tajnosti)... a razlog je bio nedovoljno jasan i samoj zheni...osim da nikako nije htela dete..

- Znam... da mnogi misle da je demagogija ako se to $to kazhete ne slazhe sa njihovim nachinom pogleda na zhivot.. ali eto... i to je zhivot

Подели на овим сајтовима

Vidiš a ja znam par žena koje su na žalost izvršile abortus,jer su im prvo muškarci sa kojima su stvorile tu decu,okrenuli nemilosrdno leđa,onda porodica,pa okolina.I šta ćemo sad?Oćeš da me ubediš da u ovakvim slučajevima muškarac ( otac) ne nosi odgovornost za taj greh?Ajde pokušaj da me ubediš!Argumentima.

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Nikad nisam ni jednu stvar, o kojoj sam pisao i ponudio na uvid, stavio ili izneo a da to nije bilo zhivotom potvrdjeno.. Svaki sluchaj koji sam podelio sa posetiocima foruma je vidjen i postoji minimum lichnog iskustva ..

evo par navoda...

- Znam bar deset mu$karaca koji su spasili zhene od abortusa "u nameri" ..

- Znam bar tri mu$karaca koji su ostavljeni od supruga zato $to nisu htele da rode...

- Znam jednog, a znate ga i vi :)..mislim javna je lichnost (a ima na stotine drugih), kojima se brak raspao (a neki su i zdravlje izgubili) jer je supruga abortirala bez njihovog znanja( u tajnosti)... a razlog je bio nedovoljno jasan i samoj zheni...osim da nikako nije htela dete..

- Znam... da mnogi misle da je demagogija ako se to $to kazhete ne slazhe sa njihovim nachinom pogleda na zhivot.. ali eto... i to je zhivot

bravo za muskarce ! jel su ostali sa tim zenama ili ih varaju na svakom cosku ?

ja ne znam ni jednog muzkarca koji je ostavljen od supruge jer nije htela da rodi

ne poznajem javne licnosti ,ako mozes imenuj ih

demagogija je da muskarac zeli dete ,a kad se dete rodi njega nema

to je onako za povracanje :)

i to bas povracanje ( steta sto nema tog smajlija ovde )

није битно ко сам ја, већ ко си ти !

Подели на овим сајтовима

Добро,ево одговорите,да ли би неко од вас абортирао,да вам мушкарац,породица и околина ,окрену леђа?

Ово ми све више личи на убиство са алибијем,које се по сваку цену жели оправдати

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Добро,ево одговорите,да ли би неко од вас абортирао,да вам мушкарац,породица и околина ,окрену леђа?

Ово ми све више личи на убиство са алибијем,које се по сваку цену жели оправдати

Gde si ti video da ovde neko opravdava abortus?Čitaj malo pažljivije.Ovde se vodi diskusija o tome da nije takav greh samo na ženi u određenim konkretnim situacijama i niko ne može da me ubedi u to,jer ne pije vodu.Kakvo ubistvo sa alibijem,aman?Niko ovde nije niti pokušava da opravda abortus,ali te demagogije da je žena jedini i isključivi krivac kada su određene situacije u pitanju mi je stvarno dosta.
Подели на овим сајтовима

Vidiš a ja znam par žena koje su na žalost izvršile abortus,jer su im prvo muškarci sa kojima su stvorile tu decu,okrenuli nemilosrdno leđa,onda porodica,pa okolina.I šta ćemo sad?Oćeš da me ubediš da u ovakvim slučajevima muškarac ( otac) ne nosi odgovornost za taj greh?Ajde pokušaj da me ubediš!Argumentima.

Ne necu da Te ubedim.. niti imam nameru a jo$ manje zhelju ...

Nema potrebe da se "ubedjujemo"... meni nije cilj da nikog ubedjujem ni u $ta ..to ochito jeste nechiji ...ali moj cilj nije... :)

Ja samo odgovorno tvrdim da ni$ta ne mozhe nositi prefix mu$ki ili zhenski, i datakva postavka stvari odgovara iskljuchivim ljudima ..i onima koji globalizuju stvari..t.j osobama koje reaguju sa predrasudom ...

Pogledaj tvoj primer koji ovde citiram ..a pogledaj moje primere... Gde vidi$ da sam porekao ovo $to tvrdi$ da bi bilo potrebe da pi$e$ i pita$ me ovo.. :) ..ali to je eto tvoj nachin pogleda..ti ne komentari$e$ argument koji ti se nudi ..ti ima$ u glavi drugi i drzhi$ se njega.. to je predrasuda..pa ako hoce$ i demaogija..ja ti nudim realne primere... Ti vidi$ mene kao "nekakvog" i po svaku cenu zheli$ da dokazhe$ to.. :) to je opet predrasuda .. Iako sam jasno napisao preimere ti mi pi$e$ .."zar hoce$ da kaze$.." i "oce$ da me ubedi$.." .. :)

Ne necu..

Подели на овим сајтовима

cuj Zosima

ja imam dovoljno godina ,iskustva i razuma da pazim sta radim

mozda neko drugi da ti odgovori na to pitanje :)

није битно ко сам ја, већ ко си ти !

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...