Jump to content

Zašto su Ateisti Srbije protiv Srpske pravoslavne crkve?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Не би. Нити сам ја већи Србин од тебе јер сам православац. Нити је та изјава уперена на то да било кога нагрди или да му налепи етикету, нити је Патријарх Павле био такав човек који ће тако да гледа на ствари.

Али хоће ли било какво објашњење да вреди, када је сасвим очигледно да мишљење о тој изјави или о било чему нећете променити, него бисте се и даље у недоглед расправљали, а помало и троловали?

Pa ponudi nam to drugo objasnjenje!

Jel ti shvatas da si rekao "vi ste moroni kojima je nemoguce objasniti pravo znacenje reci i zato necu da vam objasnjavam, al da znate da pojma nemate"

- Nebo je plavo

- Ne nebo nije plavo nego je druge boje

- Koje bre druge boje?

- Ti glup da to shvatis pa necu ni da ti objasnjavam ali da znas da je nebo druge boje...

- Aha... ok... izvini idem da stanem tamo... cao.

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Pa ponudi nam to drugo objasnjenje!

Jel ti shvatas da si rekao "vi ste moroni kojima je nemoguce objasniti pravo znacenje reci i zato necu da vam objasnjavam, al da znate da pojma nemate"

- Nebo je plavo

- Ne nebo nije plavo nego je druge boje

- Koje bre druge boje?

- Ti glup da to shvatis pa necu ni da ti objasnjavam ali da znas da je nebo druge boje...

- Aha... ok... izvini idem da stanem tamo... cao.

Иди онда стани тамо. Превише сам ја ситан да бих досегнуо до висина твог ума и био релевантан саговорник за грандиозни ум попут твог.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

^^Ali da ponudiš objašnjenje drugog značenja - to nikako?

Не, не желим. Стварно ми није стало до толиког малтретирања. Јер шта год да кажем, увући ћу се у бескрајну расправу, јер сте сви ви своја мишљења о томе већ формирали, и ништа што вам било ко каже неће вам значити и нећете прихватити било шта друго, ма колико да је смислено то што вам неко каже.

Кад једном постанем мазохиста, можда. До тада, прошао сам пар пута кроз то малтретирање и опростићеш ми што нећу да се бакћем било чиме што неће довести до било чега конструктивног.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

• 4 weeks later...

Одоговор је више него очигледан. Зато што неке владике овако живе:

0,,16374083_401,00.jpg

И то са правом револтира људе, а атеисти немају ниједну кочницу која би им стопирала тај револт!

Искрено јако бих волео да се фокусирају на оно што је стварно лоше у цркви а не на комплетну цркву.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

A ZAŠTO!?

Мени некако логичније да националиста буде атеиста него Хришћанин, посебно због честе потребе да се ставља нација изнад Христа.

Подели на овим сајтовима

Мени некако логичније да националиста буде атеиста него Хришћанин, посебно због честе потребе да се ставља нација изнад Христа.

Не бих рекао да су та два искључива, уколико је и једно и друго нормално схваћено. Уколико национализам није шовинизам већ наклоност према одређеној култури и љубав према својим ближњима са којима делиш ту културу, и уколико хришћанство није нека болест типа "дај ми калаш дубивам за Бога", него хришћанско хришћанство.

Не верујем да тако постављене ствари могу доћи у сукоб, јер ће универзална љубав по природи ствари да надвлада омеђену љубав. Е, сад, колико смо ми способни за то, остаје да се види...

Подели на овим сајтовима

Не бих рекао да су та два искључива, уколико је и једно и друго нормално схваћено.

Не верујем ни ја да су искључива, али видимо где води оно што се генерално назива национализмом у Србији. Чак су ми неки отворено и рекли Српство па Црква.... тако да...

Уколико је национализам у виду љубави земље у којој живи и жеља да у њих буде бољи живот за људе, то је национализам по ком сам ја националиста.

Ако је у питању национализам у смислу културе, обичаја, ћирилице итд. И за тај сам национализам.

Али ако је национализам у облику Шешељ је супер Ђинђић је издајник јер је то и то и бла и бла. Е за тај национализам не гласам.

Једноставно наши националисти овог другог типа (који су већина) стављају нацију пре Христа. И као такви чине многе не хришћанске акте.. што смо могли да видим разним премлаћивањима, претњама, отвореној ксенофобији, параноичним причама.

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

Колико незнања и поредрасуда (у свађи са самим собом, изгледа).

Него, како то да је рукоблуд неопходан за правилан развој? :) Мислим да полако долазимо у темеље Пеђиних проблема :)

Подели на овим сајтовима

Zar i na danasnji dan brate Ignjatije

Pa eto, vidis sta nam rade :D

олико незнања и поредрасуда (у свађи са самим собом, изгледа).

Ali neki u to zaista veruju. On je ubedjen da su svestenici neobrazovani. Sta treba da se uci na PBF-u ? Evolucija, mehanika, matematika, menadzment... ? Znaci i istoricari, knjizevnici, psiholozi.... svi su oni neobrazovani. Ma strasno koliko je neko zaslepljen mrznjom prema religiji da od nje ne vidi realne stvari.

Sada se gotovo i ne nerviram dok to slusam . Smejem se i cudim se kakavih sve ljudi ima na ovom belom svetu. :)

Подели на овим сајтовима

Pa eto, vidis sta nam rade :D

Ali neki u to zaista veruju. On je ubedjen da su svestenici neobrazovani. Sta treba da se uci na PBF-u ? Evolucija, mehanika, matematika, menadzment... ? Znaci i istoricari, knjizevnici, psiholozi.... svi su oni neobrazovani. Ma strasno koliko je neko zaslepljen mrznjom prema religiji da od nje ne vidi realne stvari.

Sada se gotovo i ne nerviram dok to slusam . Smejem se i cudim se kakavih sve ljudi ima na ovom belom svetu. :)

Свептеници уче мртве језике. Коме то бре данас треба уопште?

Ко је видо вајде од латинског, рецимо? :)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...