Jump to content

Zašto su Ateisti Srbije protiv Srpske pravoslavne crkve?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Da li zaista misliš da će poslodavci da gledaju istim očima nekog ko ima IQ 95 i nekog ko kaže da je član Mense, ne mora da spominje visinu IQ? Svako normalan će pre da zaposli nekog ko je sposoban da brže uči i da se bolje snalazi u novim situacijama.

Baci pogled na poslovne biografije u gornjem postu, i reci da li to ima istu težinu kao neko ko je završio Megatrend ili Singidunum (gde primaju studente koji nisu maturirali i čak koji nisu završili četvrti razred srednje škole).

Definiši elitu.

Послодавац (озбиљан, не неки шабан који је завршио Мегатренд) ће да направи интервјуе и на основу њих да процени који му кандидат одговара. Има једна веома озбиљна канцеларија у коју је мој ортак упао на основу интервјуа, иако се заједно са њим пријавило неколико сувих десеткаша, а њему просек био око шестице. А то што је неко члан Менсе нема ама баш никакве везе, редовно сам брисао патос на студентским такмичењима неким ликовима који су се исто тако хвалили да су чланови менсе. Био је један који је баш карактеристичан, коме не бих дао две нацртане овце да сачува, који се стално трзао, није имао било каквог осећаја за науку коју је уписао и којом се бавио, лупао разне глупости, али је свуда истицао да је члан Менсе и малтене захтевао поштовање само на основу тога, нешто попут тебе сада. Апсолутно ме баш брига да ли си члан Менсе и колики ти је Ику измерен, сви ми имамо чиме да се похвалимо, и све то апсолутно нема било какве везе са расправом која се овде води.

Са друге стране, сви партијаши бивши и садашњи су углавном атеисти, сви они кољачи и злотвори по Совјетском Савезу су такође били атеисти, и то милитантни атеисти (о, да, постоје), радник који чисти улицу може бити атеиста, и у неким скорим временима су углавном и били јер су тако научени, тако да ни атеизам није показатељ било каквог елитизма. Јелена Карлеуша је атеиста, чак се хвали и да јој је измерен неки велики Ику, ако не лаже, па нешто не мислим да си хтео себе да сврсташ у исту категорију са њом, а већ по најмање две тачке сте исти.

Дакле, то можете да се ложите на стастанцима АС, и да једни другима гладите его, али то везе са реалношћу нема.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА...

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu...

Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

Највећи Ику икада је измерен домаћици из Лондона, преко 260 (Менсина скала може до толико да мери, преко тога је крајње непрецизна) тако да нема потребе да се ложите да је то показатељ да сте нека елита.

То је показатељ једне одређене врсте интелигенције која се може успешно измерити. Има хиљаду различитих типова интелигенције, али је једино ова која се по Менсиним тестовима мери мерљива.

Moraju necim da se tese . Cinjenica je da su ljudi na kljucnim pozicijama svuda od mesne zajednice i upravnika kioska do cela drzave (svuda , ne samo kod nas) ljudi ne samo da nisu clanovi mense nego imaju sasvim prosecnu inteligenciju (tu mensinu). Pa je to principu mozda ja nisam gazda ali sam pametniji . Po mensi Ajnstajn je imao IQ 155 a ne videh ni jednog od tih genijalca iz AS da su bilo sta doprineli nauci , da su napravili makar i mali pomak u bilo kom polju nauke.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Da li zaista misliš da će poslodavci da gledaju istim očima nekog ko ima IQ 95 i nekog ko kaže da je član Mense, ne mora da spominje visinu IQ? Svako normalan će pre da zaposli nekog ko je sposoban da brže uči i da se bolje snalazi u novim situacijama.

извини, јел ово треба да буде неки аргумент? :D

коефицијент интелигенције 100 је граница просека.

давид хаселхоф има 73 КИ, том круз има 94 КИ, а силвестер сталоне и долф лундгрен 160 КИ - вуковац, војни специјалац плус мастер из хемије и неколико шампионских титула из борилачких спортова. а сви знамо ко у каквим филмовима глуми ...

џорџ дубја буш има 98 КИ и био је председник САД осам година а адолф хитлер 142 и сви знамо његова достигнућа и таленат за сликање.

енди ворхол је имао 86 КИ.

стивен хокинг има 160 КИ.

ето разне елите поменуте по интелигенцији и неким познатим достигнућима.

према томе, специфичан таленат рулз па ти размисли кога запошљава послодавац и по ком критеријуму, а по ком критеријуму ти гледаш људе.

Подели на овим сајтовима

Da li zaista misliš da će poslodavci da gledaju istim očima nekog ko ima IQ 95 i nekog ko kaže da je član Mense, ne mora da spominje visinu IQ?

Žao mi je što moram da te razočaram, ali čak će člana Mense posmatrati kao manje upotrebljivu radnu snagu.

Za određeno radno mesto postoji definisan opseg IQ-a koji je prihvatljiv, a za većinu je to malo iznad proseka, da ne bi odskakao od ostatka tima.

Što se tiče određenih radnih mesta za koje je visok IQ bitan, u svakom slučaju će se za jedno radno mesto prijaviti više njih koji imaju tu karakteristiku. Recimo, imaš jedno mesto istraživača u institutu, i prijavi se njih dvadeset. Pre će odlučiti kvalitet radova, a na kraju i lični utisak poslodavca, nego rezultat na testu sposobnosti. Elem, neće biti značajne pozitivne korelacije između IQ-a i radnog učinka zbog uskog opsega mere IQ-a :)

Praktičan primer: voljeni je programer. Kad je došao na konkurs u kompaniju u kojoj sad radi (strana softverska kuća), nikog nije interesovao njegov IQ, već šta zna da uradi i koliko je sposoban da se uklopi u tim. Čak i te, tzv. tehničke i "loner" profesije sve više i više polažu na rad u timovima i socijalni momenat.

I iskreno, ako ikad odeš na neki razgovor za konvencionalan posao, ne maši članskom karticom Mense. Bojim se da HR menadžer, koji je najčešće ekonomista ili psiholog, neće biti oduševljen takvom vrstom samopromocije :)

"We are such stuff
As dreams are made on; and our little life
Is rounded with a sleep."

Подели на овим сајтовима

Da li zaista misliš da će
istim očima nekog ko ima IQ 95 i nekog ko kaže da je član Mense, ne mora da spominje visinu IQ?

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

Tvoje iskustvo nije relevantno. Jednom sam u društvu ateista spomenuo Mensu. Ispostavilo se da se većina prisutnih testirala i da su ili članovi Mense, ili imaju IQ veoma blizu minimumu za članstvo (148)(Bilo je nekoliko ljudi,među kojima i Predrag Stojadinović sa IQ 145). Da ne spominjem da su neki daleko premašili tu cifru (npr. Marko Ekmedžić, čiji je IQ 168).

Pa tebra, ako sa tolikim IQ jos nisu ukapirali da postoji Bog, onda sa tim trestovima nesto nije u redu.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Na osnovu čega? Na osnovu vašeg predanja?

Upravo je odlika pametnog čoveka da ne veruje na reč, već da traži dokaz. To je i Karleuši jasno.

А јел онда Ајнштајн, који је био верник, или Паскал, јел су онда они глупљи од Карлеуше или од вас генијалаца из АС?

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Na osnovu čega? Na osnovu vašeg predanja?

Upravo je odlika pametnog čoveka da ne veruje na reč, već da traži dokaz. To je i Karleuši jasno.

Na osnovu logike i analogije koja je testirana na testovima Mense. Na osnovu toga su oni sa visokim IQ trebali da skontaju da je nelogicno da Bog ne postoji.

A ja sam sada, dok vozim, uradio preliminarni test na sajtu italijasnke Mense i odgovorio tacno na 31 pitanje od 33 i kaze mi da imam 90% sansi da prodjem test Mense.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Ajnštajn i Pascal su bili deisti, a ne vernici.

Morao sam da poklopim glupost koju je Bilbija napisao.

Можда кад се скупи екипа менсаша из АС, па тако протумаче да би наставили да себе и даље зову генијалцима.

Ајнштајн и Паскајл су били верници, који су веровали у конкретног Бога.

Подели на овим сајтовима

Највећи Ику икада је измерен домаћици из Лондона, преко 260 (Менсина скала може до толико да мери, преко тога је крајње непрецизна) тако да нема потребе да се ложите да је то показатељ да сте нека елита.

То је показатељ једне одређене врсте интелигенције која се може успешно измерити. Има хиљаду различитих типова интелигенције, али је једино ова која се по Менсиним тестовима мери мерљива.

Na ovo moram da prokomentarišem: Mensin zvanični test meri do 156 po Katelovoj skali, ako neko ima bolji rezultat - jednostavno mu se piše ≥156. Za sada nosilac najvećeg IQ-a je Kinez koji radi za NASA-u, i mislim da je nešto tipa 210: ali, to nije mereno mensinim testom.

Vezano za testiranje inteligencije: Mensi, a i ostalim high IQ organizacijama (Pegasus, TripleNine, Mega Society...), uopšte nije bitno koliki je neko postigao koeficijent, jer se te skale slažu samo u jednom: da je prosek stanovništva planete na tačno 100 - i nigde više ne moraju da se slažu: ono što je Mensi, a i ostalima bitno, to je procenat, ili takozvani percentil: koliko je nečiji IQ zastupljen. Tako da Mensa prima svakoga ko spada u gornjih 2% (inteligentniji od 98%, tj. 1 u 50) stanovništva Zemljine kugle po IQ, dok recimo TripleNine prihvata tek nekoga ko spada u gornjih 0.1% (inteligentniji od 99.9%, tj jedan u 1000). Stoga, kada pričate o inteligenciji, i kada navodite koeficijente, navedite i skalu po kojoj se meri i standardnu devijaciju brojanja. Takođe, Mensa test meri do 156 po Katelu, i ni makac dalje, a ne kao neprecizno itd: kao lenjir - meri do 30cm, a dalje ne meri... kao vaga u mesari, sa skalom do kilo, i šrafom na kraju skale: sve više od kilo je - više od kilo.

Postoje testovi koji mogu da izmere više od 156, kolliko meri Mensin test, i nalaze se na adresi http://www.eskimo.co...ch/hoeflin.html s tim što imajte u vidu da se Titan test radi mesec dana :)

Takoše, jedna bitna stvar, koju vidim da svi mašite redom: inteligencija je brzina rešavanja problema, a meri se tako što se meri brzina rešavanja problem-zadatka. Tačka. Nema hiljadu vrsta inteligencije, postoje talenti.

A u vezi toga da li je neki od naučnika bio vernik, ateista, ili agnostik: pa šta ako je neko bio vernik? Tesli je tata bio pop, ali napon je i dalje 230V u štekeru, pa sve i da mu je tata bio travestit a mama vanzemaljac. Van Gog je sebi otfikario uvo, a Mikelanđelo je bio gej, pa im opet slike vise na jakim mestima. A ovo što vi radite se zove lažni argument ad hominem.

A pošto je tema zašto su ateisti protiv crkve - nisu ateisti protiv crkve, ali jesu protiv toga da crkva (bilo koja) i crkveni zvaničnici krše propise, zakone i Ustav, i da to prečesto prođe nekažnjeno. S tim u vezi: da li SPC ima najviše prekršaja u svojim redovima zbog sopstvenog stava, ili pak zato što je prosto najbrojnija: u to neću zalaziti. Da katolička, protestantska, jehovini svedoci ili muslimani imaju takve pojedince u svojim redovima, koji volšebno prolaze nekažnjeno - bili bismo i protiv njih jednako glasni.

Verujem da bi ste i vi (vi kao članovi SPC) bili jednako glasni protiv UAS, ako ne i glasniji - da naši članovi prave samo deo zakonskih prekršaja - naprimer, izvuku se neosuđeni, ili maznu pare. Tako da, suma sumarum - nismo mi protiv SPC, ali jesmo protiv pojedinaca koji sebi daju suviše za pravo, a SPC na to gleda krajnje blagonaklono.

Подели на овим сајтовима

Takoše, jedna bitna stvar, koju vidim da svi mašite redom: inteligencija je brzina rešavanja problema, a meri se tako što se meri brzina rešavanja problem-zadatka. Tačka. Nema hiljadu vrsta inteligencije, postoje talenti.

Nije istina. Teorija inteligencija ima mali milion. Brzina rešavanja problema je jedan faktor od gomile.

Inteligencija se samo može procenjivati, NE MOŽE SE MERITI.

A iskreno, ne znam kakve veze ima kako je procenjena nečija inteligencija sa time da li osoba veruje ili ne veruje u Boga.

Potpuno promašena tema...

"We are such stuff
As dreams are made on; and our little life
Is rounded with a sleep."

Подели на овим сајтовима

Nije istina. Teorija inteligencija ima mali milion. Brzina rešavanja problema je jedan faktor od gomile.

Inteligencija se samo može procenjivati, NE MOŽE SE MERITI.

A iskreno, ne znam kakve veze ima kako je procenjena nečija inteligencija sa time da li osoba veruje ili ne veruje u Boga.

Potpuno promašena tema...

Bilo ih je dosta, ali ova koju sam ja preneo je opšteprihvaćena danas. A glede toga kakve veze ima - pa, nisam ja prvi uveo u diskusiju inteligenciju - samo ispravljam zablude koje se ovde iznose, vezane za istu.

A iskreno, za Peđu nisam imao pojma da je 145 - sad mi je jasno što mi je gotivan :D

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...