Jump to content

ЖРУ Анкета: Како доживљавате атеисте?

Оцени ову тему

Guest - . . .-

ЖРУ АНКЕТА: Како доживљавате атеисте?  

224 члановâ је гласало

1. 1. ЖРУ АНКЕТА: Како доживљавате атеисте?

• Као сасвим нормалне људе који мисле својом главом
    • Несрећне и неостварене људе, жалим их
    • Одличне саговорнике на разне богословске теме
    • Људе који не знају шта хоће у животу
    • Немам никакав став према атеистима
    • Атеисти не постоје
    • Има их разних, углавном су нормални људи
    • Као непријатеље Цркве, богомрзитеље и црквомрзитеље
    • Поштујем њихов став иако се не слажем
    • Ја сам атеиста

Препоручена порука

• 3 months later...

Da li bilo ko zna o nekakvoj anketi koja je sprovedena medju sveštencima, pre dvadeset ili nešto više godina,

gde se oko 40% sveštenika izjasnilo da ne veruje u Boga?  Ja sam odgovorio osobi koja mi je to rekla da je to verovatno delom izlažirano delo nekih sociologa, mada... Da li je neko upoznat o čemu se tu radi?

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

Zavisi o kojim ateistima se radi. Znam neke ateiste koji nisu losi ljudi,jednostavno ne veruju u Boga. Ali je poenta u tome da ne idu na sav glas i pricaju protiv Boga,crkve,vernika...jednostavno "ne verujem" i to je to,kraj.

Sa druge strane postoje oni ateisti kojima je jedna od prvih stvari o kojima ce pricati kad pricaju o sebi to da ne veruju u Boga...i onda ne staju,onda non stop potenciraju one "debile" iz crkve kako su glupi,jer veruju tamo u neko natrpirodno bice,kako su ne znam ovakvi ili onakvi nazadni i slicno.

Koji kao ateisti i neverujuci vise imaju u ustima Boga nego vernici.

Ove prve postujem,to je njihov stav i ja licno nemam nista protiv toga. Ovi drugi koji su i ovde na forumu,mislim da su preoptereceni i da to sto rade je nesto sto nije bas normalno.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

• Гости

LOL  Why?

Кo је гласао за: Као непријатеље Цркве, богомрзитеље и црквомрзитеље
Подели на овим сајтовима

Po meni ateisti ne postoje. Jednom sam pitao šta traže ateisti na pravoslavnom forumu i vidim da su tada svi bili ljuti. Duboko u sebi znaju da Bog postoji ali ih nešto tera da mu se protive. Nemam ništa protiv njih, čak poznajem dosta ljudi koji se iznašnjavaju kao ateisti i sa njima mogu da vodim puno dobrih razgovora. :)

Подели на овим сајтовима

Po meni ateisti ne postoje. Jednom sam pitao šta traže ateisti na pravoslavnom forumu i vidim da su tada svi bili ljuti. Duboko u sebi znaju da Bog postoji ali ih nešto tera da mu se protive. Nemam ništa protiv njih, čak poznajem dosta ljudi koji se iznašnjavaju kao ateisti i sa njima mogu da vodim puno dobrih razgovora. :)

Ateisti duboko u sebi znaju da bog ne postoji. Ni ateisti nemaju ništa protiv vernika ukoliko vernici ne pokušavaju da nametnu svoja religijska ubeđenja umesto da vode konstruktivnu raspravu npr.

Подели на овим сајтовима

Па нешто не видим да ти неко овде намеће своја убеђења. Разговарамо нормално као људи...

nisam rekao da mi neko nameće svoja ubeđenja, već da to smeta ateistima ako neko to radi, bilo pojedinci, bilo crkva ili država.

Подели на овим сајтовима

Не знам стварно о чему пишеш... Ти си овде дошао код нас у госте, нико те није терао. Ни појединци, ни Црква, ни држава. Ако те неко присилио кажи па ћемо заједно да се бунимо.

Мислим, не сметаш ми ништа, добродошао си... Само ми није јасно. :)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Ateisti duboko u sebi znaju da bog ne postoji. Ni ateisti nemaju ništa protiv vernika ukoliko vernici ne pokušavaju da nametnu svoja religijska ubeđenja umesto da vode konstruktivnu raspravu npr.

Slažem se da svako ima pravo na izbor da veruje u to u šta hoće i kako hoće.  Ovo što ću sada da te pitam niko mi direktno odgovorio nije, ne smatraj ovi uvrdom kao što većina ljudi to smatra, svako ima pravo da bira šta hoće i kako hoće i u šta hoće da veruje.  Mene interesuje sta ateista koji duboko u srcu svom zna da Gospod ne postoji radi na sajtu-forumu o veri. Ja sam lično ovde da usavršim i unapredim svoje znanje... Šta ti radiš ovde? Bez ljutnje ili mišljenja da je nekog teram odavde.. :)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...