Jump to content

Свети Владика Николај Охридски и Жички

Оцени ову тему

Препоручена порука

Постоје речи у Поморављу којим бих могао описати Звонково понашање али не смем да кажем јер нисам римокатолик.

БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА...

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu...

Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

Зашто измишљаш ?

Где је споменуо сестре у Христу ?

Написао је - Српкиње.

Каква је та твоја побожност када без страха клеветаш брата у Христу и покушаваш јавно да га оптужиш за нешто што није рекао ?

Како ли вас не мрзи да се стално извлачите на те предшколске фазоне... :)

Прво, увреда је за све жене Српкиње. Друго, увреда је за сестре у Христу које овде морају да читају те бљувотине јер ето није "политички коректно" да ми овакве одмах удаљимо, већ морамо мало да их трпимо док и ви "национално свесни" не укапирате да нас све заједно бламирају. Али нека, и треба да се види ко је од чега направљен.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Постоје речи у Поморављу којим бих могао описати Звонково понашање али не смем да кажем јер нисам римокатолик.

Реци слободно, ево ја ти дајем дозволу и нећеш сносити никакве последице.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

ПС на квадрат

---------------------

Видиш, нешто мислим како је Господ све фино створио...ето крв: црвендаћи хране тијело, бијла зрнца БРАНЕ тијело од страних тијела, а тромбоцити грушају крви и не дају страним тијелима да улази на рану.

Неда ни крв страна тијела у себе, а Срби ко мутави: странци па странци...да покажу како нису Срби

Мува била на балеги, нахранила се, и слети чоеку на рану. Виче тромбоцит: бјежи муви, небила, немој да ми ране затрујеш. А мува виче: е јесте неки затворењаци, ускаћи, ја сам космопилита, нема балеге на на њу нисам слетјела.

СРБИ ИЗУМИРУ БЛУДНИЧЕЋИ

"Узљубите љубав, младићи и девојке, за љубав прикладни; али право и незазорно, да младићство и девство не повредите, којим се природа наша Божанској присаједињује, да Божанство не узнегодује".

Подели на овим сајтовима

Како ли вас не мрзи да се стално извлачите на те предшколске фазоне... :)

Прво, увреда је за све жене Српкиње. Друго, увреда је за сестре у Христу које овде морају да читају те бљувотине јер ето није "политички коректно" да ми овакве одмах удаљимо, већ морамо мало да их трпимо док и ви "национално свесни" не укапирате да нас све заједно бламирају. Али нека, и треба да се види ко је од чега направљен.

Неко је споменуо - лицемерје.

На темама које обилују бљувотинама радо дискутујеш и дајеш свој допринос. А овде - моралишеш. 

Но ко што и сам кажеш - нека и треба да се види ко је од чега направљен.

Подели на овим сајтовима

Nekog otkaci riba zbog nekog stranca, pa se nakupi jeda i mrznje... a Zvonko i Ivica se pecaju na gluposti... kojesta... :D

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Какво високуомље. Личи ми на философију пениса и дебелог цријева, рибе на роштиљ, рибе у кревет...бафо :)

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Павле никада и нигдје није "оштро критиковао друге апостоле који су нацију стављали изнад Хришћанства" из два разлога:

а) Апостоли то никада нису чинили(!);

Наравно да јесу:

"А када дође Петар у Антиохију, супротставих му се у лице, јер бјеше за осуду. Јер прије него што дођоше неки од Јакова, јеђаше с незнабошцима; а када дођоше снебиваше се и одвајаше, бојећи се оних који су из обрезања. И дволичаху с њим и остали Јудејци, тако да и Варнава приста на њихово дволичење."

(Галатима 2:11-13)

б) Павле се само сукобио јавно са Петром јер је био снисходљив према обредима који је прописивао Мојсије, а који су сада    посали    "фењер који се склања у ормаре, јер је Снце изашло) - Владика Николај

Колико Апостоли НИСУ стављали изнад Христа показали су одмах на Апостолском сабору.

Ово горе се десило после апостолског сабора. Павле се сукобио са Петром не зато што је био "снисходљив према обредима", већ зато што је правио разлику између незнабожаца и Јевреја, па када су дошли "неки од Јакова" (тј. јеврејски хришћани, пошто је Јаков био старешина у Јерусалиму) онда се "одвајао" од незнабожаца (Грка и осталих). А то су чинили и други са њим, укључујући и Варнаву.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Vratio se Dika?Ne mogu da verujem.Dika, biser nad biserima, a koliko vidim i dalje ih prosipa i to nekontrolisano.Srpkinje i dalje naziva pogrdnim imenima, širi negativni nacionalizam,i pravi se naivan.Pa, Diko dobro nam se vratio ;)

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Наравно да јесу:

"А када дође Петар у Антиохију, супротставих му се у лице, јер бјеше за осуду. Јер прије него што дођоше неки од Јакова, јеђаше с незнабошцима; а када дођоше снебиваше се и одвајаше, бојећи се оних који су из обрезања. И дволичаху с њим и остали Јудејци, тако да и Варнава приста на њихово дволичење."

Где си ти то прочитао да је апостол Павле " критиковао друге апостоле који су нацију стављали изнад Хришћанства ?

" А чуше апостоли и браћа који бијаху у Јудеји да и незнабошци примише ријеч Божију. И изађе Петар у Јерусалим, препираху се са њим они из обрезања, Говорећи : Ушао си необрезаним људима и јео са њима ? ( Д. Ап. 11: 1 - 3 )

Како си ти успео из свега овога да протумачиш да је апостол Павле " критиковао друге апостоле који су нацију стављали изнад Хришћанства "?

Твоја тумачења Светога писма једноставно немају везе са везом. 

Подели на овим сајтовима

Сад што се данас Српкиње мааасовно сексају и оргијају са муслиманима, Арпаима, црнцима...то је дух времена, хедонистички, блудни и такавкакав је

Ne znam kako te nije sramota.Malo obraza da imaš ovo ni u umu ne bi pomislio, a kamoli naglas izgovorio.Ako imaš problem sa ženama ( Srpkinjama) postoje mesta gde se to rešava.Svoje lične frustracije zadrži za sebe nemoj da ih prosipaš na ovom forumu. 

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Наравно да јесу:

Ово горе се десило после апостолског сабора. Павле се сукобио са Петром не зато што је био "снисходљив према обредима", већ зато што је правио разлику између незнабожаца и Јевреја, па када су дошли "неки од Јакова" (тј. јеврејски хришћани, пошто је Јаков био старешина у Јерусалиму) онда се "одвајао" од незнабожаца (Грка и осталих). А то су чинили и други са њим, укључујући и Варнаву.

И када дођосмо у Јерусалим, примише нас браћа љубазно. А сутрадан отиде Павле са нама Јакову; и дођоше сви презвитери. И поздравивши их исприча све по реду шта учини Бог међу незнабошцима његовим служењем. А они чувши слављаху Бога и рекоше му: Видиш ли брате, колико је хиљада Јудејаца који повјероваше, и сви су ревнитељи Закона. А чули су о теби да учиш одступању од Мојсеја све Јудејце који су међу незнабошцима, говорећи им да не обрезују дјецу своју, нити да се држе обичаја отачких. Шта ћемо, дакле, сада? Свакако ће се народ сабрати, јер ће чути да си дошао. Ово, дакле, учини што ти кажемо: Имамо четири човјека који су на себе узели завјет; Узми њих и очисти се с њима, и потроши на њих да обрију главе своје, и сви ће дознати да оно што су чули за тебе није ништа, него да и сам држиш Закон и живиш по њему. А за незнабошце који су повјеровали ми написасмо одлучивши да они ништа од тога не држе, осим да се чувају од идолских жртава, и од крви, и од удављенога, и од блуда.(Дап 21,17-25)

Ово је било још касније. Е сад, по твојој логици, погрешне контексуализације, могли би рећи: Апостол Павле се најприје залагао да се не приносе жртве по Мојсију, а онда их сам приносио.

Ми причамо о другим стварима у друштву, ово су унутрашње ствари у Цркви. Има и данас расправа међ локалним црквама, рецимо ми и Румуни. Не можемо оптужити Румуне да нису Православни "католичански" ради неких инцидената. Исто тако, не треба ни расправљати о томе што се подразумијева: да је Црква наднационална, али је и помјесна (дакле нација је битна), мада никад да националност не смије да буде битнија од католичанства, васељенства њеног.

Павле је био заклети Јеврејин, вољети свој народ не значи не вољети други. Али ако и твој народ, погрешно користећи свој национализам, штети други народ, наравно да ћеш стати у одбрану истине и правде а не народа.

СРБИ ИЗУМИРУ БЛУДНИЧЕЋИ

"Узљубите љубав, младићи и девојке, за љубав прикладни; али право и незазорно, да младићство и девство не повредите, којим се природа наша Божанској присаједињује, да Божанство не узнегодује".

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...