Jump to content

Свети Владика Николај Охридски и Жички

Оцени ову тему

Препоручена порука

Питам те овако јавно: ако ти изнесеш потпуну неистину о Апостолу Павлу, и ја реагујем на то, и покушам изнијети моју слику свега, за тебе "није ништа" таква неистина, али вруће се палиш и пребацујеш све на неке личне воде.

Нисам никакву неистину изнео о апостолу Павлу.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

А ти се ове бавиш тумачењем менталних процеса у мозгу чланова? Ово ми личи на двоструке аршине и нека вам је

на част што дозвољавате да вам разноразни испирају мозак како вам земља и народ не ваљају.

Велика срамота!!!

Не знам шта те то тера да непрестано лажеш и подмећеш ствари које неко никада није рекао.

Ако то није срамота, не знам шта је.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Још један неонаци морон...

Ево шта је рекао. Још је додао ... Мислим да тебе и оне који мисле као ти треба да буде срамота

БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА...

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu...

Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

Не знам шта те то тера да непрестано лажеш и подмећеш ствари које неко никада није рекао.

Ако то није срамота, не знам шта је.

Прочитај изнад да ли подмећем нешто.

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

Нисам мислио на то, већ што си мени рекао да мрзим своју земљу и народ или шта већ.

Ивица је опоменут од администрације и то је то. Стварно немам намеру са вама да се гањам до јутра...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Није иста грешка. Ениз је увредио човека без разлога.

Ово што је "Дика" писао да даш било коме неутралном протумачио би да је блиско нацизму. Само што, ето, данас није културно да се то каже директно. Посебно код вас који сте покупили западне манире... ;)

Јамогу то и да поновим, дакле: Оци су каноним апрописали да се хришћани не мијешају са нехришћанима. Прије него сам то знао, као крштен и одгојен да не мрзим никоага али да поштјем своје (дакле Оци су ми касније само потврдили одакле то) ја НИКАДАС не би волио да ми се сестра уда за Арапина, Црнца, Швабу, било кога ко јије православни хришнаин.

Боли ме то а немам ништа против тих људи. Шта је ту нацизам?

Сад што се данас Српкиње мааасовно сексају и оргијају са муслиманима, Арпаима, црнцима...то је дух времена, хедонистички, блудни и такавкакав је - али то не значи да ја, као хришчанин, морам да му се повинујем, макар ме и на неком православном форуму прозвали фашитом.

Ако је став људи који воде тај форум да сам фашиста, онда или ја стварно јесам фашиста, или тај форум има проблема са православљем.

Ја не машемником српском заставом испред носа, али, вала, да и аншео дође, ја се нећу стидјети што сам Србин и хришћанин. Хришчанство у себи не носи само мучеништво, него и витештво. Витештво не мора да подразумијева мучеништво.

Ово вријеме ће да протутњи, као и сва, и доћиће неки нови дух који га носи - мижда када Срби, вративши се Богу, постану поносни на српство, и тада и поштовани од комшија. А не као сада понашајучи се полтронски и са искомлексираним стидом, који, стид, ни деклеративност ка хришћанству, не сакрива.

Српство није порицање католичанства хришћанству, напротив - утврђивање истог. Али српство није курвање (а курвања има разних, и сав стари Завјет је прођет овом метафором коју су изрекли богонадахнути људи) на овај или онај начин.

Што се тиче дјелимично оцрковњених Срба, изађавши из свађе "ревнитељи-новотари", неки су запали у тзв. ревнитењофобију, па се све мешто, јадни, стиде и боје да помену српство. Тобож жим кажеш "ја сам Србин", гарант си ревнитењ. Или чим поменеш Владику Николаја одма читаш "Борба за веру", јер, ето, то је светац Владе Димитријевића а не Срба Хришћана...а исти ти, напајали су се са Владиних "духовних извора".

Људи опустите се...није ГРИЈЕХ бити Србин! Јете да нас не воле јер смо Христови...али не умишљајте себи да да ћете ви силе пакла срушити са пар офуцаних ФРАЗА о љубави.

Љубав треба постићи - ми смо у фази онога што је Павле писао "да се макар не истријебимо". Он је то хришчанима писао, а ми изгибошмо "волећи" наше (често) крвнике. Мислим....(о)вако преко форума :)  :)

Јооој љубави спусти мало, претворићеш Србију у рај прије Господњег доласка...колико се неки куну у те.

СРБИ ИЗУМИРУ БЛУДНИЧЕЋИ

"Узљубите љубав, младићи и девојке, за љубав прикладни; али право и незазорно, да младићство и девство не повредите, којим се природа наша Божанској присаједињује, да Божанство не узнегодује".

Подели на овим сајтовима

Нисам мислио на то, већ што си мени рекао да мрзим своју земљу и народ или шта већ.

Ивица је опоменут од администрације и то је то. Стварно немам намеру са вама да се гањам до јутра...

Братићу, ниси ти прозван ни за мржњу а ниси позван ни да се гањаш са нама.

Ја очекујем да администрација реши питање и да банују овога за изречено: ''Још један неонаци морон...''

А тебе нико није помињао ни у ком контексту. Не знам како си закључио да сам мислио на тебе. 

Једноставно то није тачно.

Цитат:

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

Zasto je opomenut ?. Da li zato sto je pravim imenom nazvao propagiranje ideje da su jednonacionalni brakovi jedino prihvatljivi ? Nisam upoznat sa praksom , bilo bi zgodno. Da administacija objavi obrazlozenje za opomenu koju je. Izrekla .
Подели на овим сајтовима

Јамогу то и да поновим, дакле: Оци су каноним апрописали да се хришћани не мијешају са нехришћанима. Прије него сам то знао, као крштен и одгојен да не мрзим никоага али да поштјем своје (дакле Оци су ми касније само потврдили одакле то) ја НИКАДАС не би волио да ми се сестра уда за Арапина, Црнца, Швабу, било кога ко јије православни хришнаин.

Боли ме то а немам ништа против тих људи. Шта је ту нацизам?

Арапин, Црнац и Шваба могу да буду православни хришћани. То су друге нације и расе, а св. оци нису у канонима прописали нацизам и расизам.

Сад што се данас Српкиње мааасовно сексају и оргијају са муслиманима, Арпаима, црнцима...то је дух времена, хедонистички, блудни и такавкакав је - али то не значи да ја, као хришчанин, морам да му се повинујем, макар ме и на неком православном форуму прозвали фашитом.

Просипаш овде некакву "побожност", а најружнијим речима вређаш сестре у Христу. Ко се то "масовно секса и оргија"? Откуд ти то знаш? Да не учествујеш можда?

Ако је став људи који воде тај форум да сам фашиста, онда или ја стварно јесам фашиста, или тај форум има проблема са православљем.

Ти сам показујеш ко си и шта си.

Људи опустите се...није ГРИЈЕХ бити Србин! Јете да нас не воле јер смо Христови...али не умишљајте себи да да ћете ви силе пакла срушити са пар офуцаних ФРАЗА о љубави.

Нико није ни рекао да је грех бити Србин. Грех је онако вређати сестре Српкиње како си ти горе урадио. Грех и срамота велика.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Zasto je opomenut ?. Da li zato sto je pravim imenom nazvao propagiranje ideje da su jednonacionalni brakovi jedino prihvatljivi ? Nisam upoznat sa praksom , bilo bi zgodno. Da administacija objavi obrazlozenje za opomenu koju je. Izrekla .

Да, за сада, још увек неозваничена група ловаца на српске нацисте - не претерује ?

Где си ти прочитао да је лоцирани нациста ( Дика ) пропагирао идеју " да су једнонационални бракови једино прихватљиви "?

Изгледа да сви ловци на српске нацисте имају сличне симтоме ове већ хроничне болести - оно што желе то и виде иако тога ниђе нема.

Подели на овим сајтовима

Братићу, ниси ти прозван ни за мржњу а ниси позван ни да се гањаш са нама.

Ја очекујем да администрација реши питање и да банују овога за изречено: ''Још један неонаци морон...''

А тебе нико није помињао ни у ком контексту. Не знам како си закључио да сам мислио на тебе. 

Једноставно то није тачно.

Е па неће бити банован док сам ја на форуму. Јер смо се доста склањали свакаквим фанатицима. Више неће моћи.

• Волим 1

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Е па неће бити банован док сам ја на форуму. Јер смо се доста склањали свакаквим фанатицима. Више неће моћи.

У праву си. Доста је било попуштања ономе чему не треба попуштати............

Подели на овим сајтовима

Значи муслимани на форуму не смеју да се тако изражавају а римокатолици смеју?

Ах да... Док си на форуму? Па требао би да размислиш да одеш у мировину. Превише си учинио за нас.

Велика ти хвала

Цитат:

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

Просипаш овде некакву "побожност", а најружнијим речима вређаш сестре у Христу. Ко се то "масовно секса и оргија"? Откуд ти то знаш? Да не учествујеш можда?

Зашто измишљаш ?

Где је споменуо сестре у Христу ?

Написао је - Српкиње.

Каква је та твоја побожност када без страха клеветаш брата у Христу и покушаваш јавно да га оптужиш за нешто што није рекао ?

Подели на овим сајтовима

Лепо речено Ивице. Најгоре је што људи покушавају да и Хришћанство вежу за те ограничене и пролазне појмове, а занемарују елементарну истину да је Црква универзална (тј. "католичанска") и да превазилази све овоземаљске границе. Коме није јасно шта је Христос говорио (нпр. о милостивом Самарјанину), очигледнији пример је апостол Павле. Јеврејин, фарисеј, који је превазишао своју "националну припадност" и још оштро критиковао друге апостоле који су нацију стављали изнад Хришћанства. То је врховни узор за све хришћане. Све ово кокетирање са нацијом и државом након тога су у суштини девијације.

Овдје си изниовееелике неистине о Апостолу Павлу. Те неистине и у контесту ове теме, и ван ње.

1. Самарјанин, сам га потежеш, нема везе са темом. Самарјанин се може тумачити разно и као Господ јер и Њега су одбацили као и Самарјане што су. А кад помињеш Самарјанина што не поменеш страдање Јевреја јер су се мијешали са незнабошцима и гњев Господњи који су навукли? Уууу па није љубав тако сентиментална, него је закована рђавим клинима на крст?:

2. Павле никада и нигдје није "оштро критиковао друге апостоле који су нацију стављали изнад Хришћанства" из два разлога:

а) Апостоли то никада нису чинили(!);

б) Павле се само сукобио јавно са Петром јер је био снисходљив према обредима који је прописивао Мојсије, а који су сада    посали    "фењер који се склања у ормаре, јер је Снце изашло) - Владика Николај

Колико Апостоли НИСУ стављали изнад Христа показали су одмах на Апостолском сабору.

А сада да ти наведем супротно што ти тврдиш - након Павлове "побједе" на Сабору, Павле је, да би се снисходило Јеврејима - понављам НАКОН Сабора - да се не би увриједио њихов национални осјећај, Павле је принио жртве иако је сматрао да то НЕ треба да се чини. Тада умало није главу изгубио, и тада је почео његов прогон, заточеништво.

Дакле шта имамо? Имамо супротно од тога што кажеш. То је била драматургиа лично од Бга инсценирана, Духом Светим, да би се десило што се десило, и да би се Павлово сужањство искористило за проповијед.

Дакле: нити су Апостоли стављали ита изнад Христа, ни породице, ни нацију ни своје животе (али након Педесетнице, прије је друга прича, али прије нисмо имали Павла него Цавла); и не само да није њих критиковао имамо ПАРАДОКС - све је парадокас што је истина јер је царство лажи - да Павле који "укида" Мојсија, сада снисходи - можеш мислити колико га је душа бољела само - и приноси жртве по Мојсијевим обредим - НЕпотребне жртве!

Е, роде, из овога се и ти учу - хришчанство је јако пажљиво било са укидањем незнабожаћких обреда, да не вријеђа народне осјећаје - али што се мора мора се - а данас и увијек наши Свеци су ослушкивали народну душу - хришћанску. Један Апостол који укида Мојсоја, сада снисходи и приноси жртве. Каво пониђење, која смиреност према брачи (Јакову, Петру и Јовану) која су га замолила.

То нису нетачности јер није Павле математика па да је нетачно - али су неистине велике.

И кажем ти јавно: произилазе од превелике жеље да се постигне љубав без жртве. Павлова љубав, роде, носи са собом жртву. Павле није ишао Самарјанима, или Грцима, него ђе год је дошао ПРВО је ишао Јеврејима, налазио себи посао и ткао, био међу "својима", и онда кретао са проповиди. Так ако није било Јевреја, онда је ишао другој браћи хрићанима.

Јевреји су љубав Павлова, рана Павлова, за Јевреје и Јеврејима је Павле рекао да би волио да и пакао задобије само да они Христа спознају - дакле, приђите Господу ево себе би дао за вас.

И нема у Хришћанству никаве универзалности па онда ја, него: ја, моја мати и ћаћа, моји Срби па онда остали....то си ти, као нажалост, и многи, мало побрко лончиће.

Код кога је - да ти и то кажем - карактеристична оваква твоја "универзалност"? Код људи који од православља праве идеолгију, икоји сматрају да ће причешће ријештити све за њих. Роде Бог неће неке евхаристијске-зомбије, нће! Бог оће САРАДНИКА.

А ја те питам следеће а ти ми одговори: јможеђ ли ти толико жртве даподнесеш да сву браћу око тебе збринеш, и жртвујеш се за њих, па кад си све то лијепо подмирио и хрићанске обавезе измирио, можеђ ли онда да идеш на муслимане и Кинезе?

Аједе брте редом! Кунете се у +Давида, али шта вам је написао, јесте читали: жртва! НЕМА прекорачивања у есхатон без подвига...читајући и ваљајучи фразе.

Е исто тако, неки, унивезалишу, јер, тобож, српсство је репрека да будеш хришчанин! Није препрека негу НУЖНОСТ!

Српсто светосавско а не српство Караџићево и Владе Димитријевића.

Или пошто кукаш да сам се расписао могу ти овако речи: пореду се пита једе. Прво ти буди добар отац, па муж, па комшија, па Србин (рекао сам кошија прије Србина јер ти је комија можда муслиман), е кад то измириш...онда воли Кинезе, пиши им пјесме.

И да завржим: српство светосавско је нуђност Србину да буде "католичански" Србин!

Лаку ноћ :)

ПС

Да си ме баново давно би већ био у кревету...то стварно није братски :)

СРБИ ИЗУМИРУ БЛУДНИЧЕЋИ

"Узљубите љубав, младићи и девојке, за љубав прикладни; али право и незазорно, да младићство и девство не повредите, којим се природа наша Божанској присаједињује, да Божанство не узнегодује".

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...