Jump to content

Ukoliko čoveku ne preti odlazak u nebiće, ima li onda čovek problem smrti?

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 838
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Нећеш цитате а мало пре си трубео да ти требају цитати. Хоћеш ли цитат у вези овога што сам рекао или нећеш?

Mislio sam na mene da mi citiraš ono što misliš da je pogrešno. (izvini)

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Milane je li ti piješ lekove pa se sablažnjavaš da neko tamo kaže (pita se) Ako je čovek stvoren od Boga za večni život da li je njegova (čovekova) priroda besmrtna u Tvorevini koju je Bog stvorio? 

Ne izjednačavam besmrtnu priodu čoveka u tom slučaju sa Jedinim Besmrtnim Hristom,jer on nije stvoren no Rodjen kao Sin Božji.

Da li može sad malo manje dranja milane?

Подели на овим сајтовима

Не бих рекао да су анђели бесмртни по природи.

Kane molim te pomogni  objasni mi kako gledati na prirodu čoveka a da se tvrdi da nas je Bog stvorio kao besmrtna bića?

Подели на овим сајтовима

Нема ничег бесмртног по природи.

По природи. По природи. Шта је то?

Зато желим да поставим цитат у вези воље Божије и природе створеног. Ево тог цитата:

Свети Григорије Ниски: ,,Сва бића нису створена из неке претходне материје и приведена у видљиво постојање, него је Божанска воља постала материјал и суштина творевине. (...) Сам покрет Божанске воље, када хоће, постаје дело, и осуштњује се воља постајући одмах природа, по власти Свемогућега, када то Он премудро и уметнички захте, а не као да воља Његова остаје неостварена. Привођење воље у стварност и јесте суштина'' (О Светој Тројици, београд-шибеник, стр. 158).

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

@@w.a.mozart,

Можеш ли да схватиш шта уопште хоће да ти каже?

Mislim da je to kod mene već psihoza srećom svako proganjanje nije sizofrenija.

Kaži mu sad šta hoću da mu kažem.

Подели на овим сајтовима

Нема ничег бесмртног по природи.

По природи. По природи. Шта је то?

Зато желим да поставим цитат у вези воље Божије и природе створеног. Ево тог цитата:

Свети Григорије Ниски: ,,Сва бића нису створена из неке претходне материје и приведена у видљиво постојање, него је Божанска воља постала материјал и суштина творевине. (...) Сам покрет Божанске воље, када хоће, постаје дело, и осуштњује се воља постајући одмах природа, по власти Свемогућега, када то Он премудро и уметнички захте, а не као да воља Његова остаје неостварена. Привођење воље у стварност и јесте суштина'' (О Светој Тројици, београд-шибеник, стр. 158).

Uopšte ne protivrečim ovom citatu.

Подели на овим сајтовима

Одговорићу ти само да заспи беба

sve ti je oprošteno :)

Idem kod komšije sa klincima tamo ćemo čekati onaj svakodnevno zanimljiv broj 00.00 :))

Dakle pričam o prirodi čoveka koju mu je Bog dao da krasi čovekovu ličnost i nije uslovljena niti vezana niti dirigovana od strane Tvorca. (prirodu koju svaki stvoreni čovek ima)

Подели на овим сајтовима

Мислим да би се то питање морало преформулисати у: ,, да ли је Бог створио Адама смртним или бесмртним?,,  Адам је конкретна личност. Људска природа је мириоипостасна тј. постоји једна јединствена природа унутар мноштва ипостаси. Икона Божија у човеку је стварање целог човека као живе личности, значи и природа и ипостас, и не може се посматрати раздвојено. (ово је по антропологији Григорија Ниског). Онога момента када наша слобода престаје да буде избор између две могућности него постане ДА у ХРИСТУ и опредељење за Бога тада се ствара најсавршенији слободни однос две личности који се назива љубав и човек постаје Бог по благодати а са тим и бесмртан, с тим да је бесмртност а не смртност човека једина Божија намера и воља, тј. када смо бесмртни онда испуњавамо подобије и Божију намеру које је имао приликом стварања и постајемо онакви каквим нас је Бог замислио.

Подели на овим сајтовима

Ствар компликује ,,друга смрт'' која се спомиње у Откровењу. Колико год нешто егзистирало, западне ли у другу смрт, шта је то онда?

Ава Јустин је дао фантастичне одговоре. Не могу сада да цитирам - држим бебу поново. :)

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Ствар компликује ,,друга смрт'' која се спомиње у Откровењу. Колико год нешто егзистирало, западне ли у другу смрт, шта је то онда?

Ава Јустин је дао фантастичне одговоре. Не могу сада да цитирам - држим бебу поново. :)

Вероватно коначни суд Божији

посланица јеврејима 12,26 ,, Чији глас онда потресе земљу, а сад обећа говорећи: Још једном ја ћу потрести не само земљу него и небо. А ово ,,још једном,, показује промену онога што се колеба , као створеног, да би остало оно што се не колеба. Зато примајући царство непоколебиво, да имамо благодат и њоме да служимо угодно Богуса поштовањем и страхом. Јер Бог наш је огањ који спаљује.,,

Подели на овим сајтовима

Teško onima koji zapadnu u ,,drugu smrt''. Tu besmrtnost i život ne pomažu ništa.

To je pakao koji je ava Justin najbolje okarakterisao kao solipsistički pakao. Neka vrsta samoživosti, a opet bez života, tačnije života pretvorenog u smrt.

Tako nekako objašnjava ava Justin. Egzistencija po sebi nije život.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...