Jump to content

Оцени ову тему

Guest Izida

Препоручена порука

@@Дидим,

Пошто очигледно девојци не знаш/ не желиш да одговориш...ево да те ја питам, како ћу ја да знам ко је потенцијални напасник или би требало да се плашим и будем обазрива при сваком изласку из куће без обзира шта обукла?

А пошто ни ти ниси прочитала/разумела оно што сам написао, шта ја да радим кад ме овако нешто питаш? Да копи-пејстујем самог себе у нади да ћеш прочитати/разумети или да препричам другим речима? ne_shvata

Подели на овим сајтовима

А пошто ни ти ниси прочитала/разумела оно што сам написао, шта ја да радим кад ме овако нешто питаш? Да копи-пејстујем самог себе у нади да ћеш прочитати/разумети или да препричам другим речима? ne_shvata

препричај

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

Ево, сви говоримо српски (ваљда). Кад се за некога каже да изгледа изазовно, да има изазовно тело итд., шта то значи? То се упућује као комплимент за изглед, углавном женама, али зашто се то зове "изазовно", на шта изазива? 8086.gif

Подели на овим сајтовима

Али, јесам објаснио. ne_shvata

Једино да постављам слике?

Ali nekome je, recimo samo da vidi pantalone na ženi izazovno? Ili majca na bretele i šorc? I šta ćemo onda? I da li ovo znači da ako se neko izazovno obuče i bude silovan/a, onda takav kriv za ono što mu se desilo?

Послато са HTC Desire 310 уз помоћ Тапатока

Подели на овим сајтовима

Ево, сви говоримо српски (ваљда). Кад се за некога каже да изгледа изазовно, да има изазовно тело итд., шта то значи? То се упућује као комплимент за изглед, углавном женама, али зашто се то зове "изазовно", на шта изазива? 8086.gif

изазовно тело и изазовно облачење није иста ствар...

П.С. имам друга који се ложи на женска стопала и прсте на ногама.

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

Људи, да ли ви схватате разлику између критике небезбедног понашања жртве и осуђивања жртве за злочин злочинца? joooj

Ако ја окачим своју плату око врата да је сви виде и шетам се сам ноћу по сумњивом кварту, јесам ли ја крив ако ме неко опљачка или је крив пљачкаш? Ако са дресом супарничког тима одем на трибину са навијачима и сломе ми вилицу и убију ме начисто, јесам ли ја крив што ме неко други бије? Овде не говоримо о провоцирању нормалних људи, говоримо о ненормалним људима који само чекају повод за зло.

Постоји једна битна разлика: силоватељи, педофили, серијске убице и слични нису локализовани на једном простору, не носе неку посебну одећу која би их раздвајала од осталих и не пише им на челу ко су и шта су. Највећи део њих се ни по чему у свакодневном понашању не издваја од нормалних људи.

Зато ако би жене требало да пазе на безбедно понашање, онда би морале увек када излазе на улицу и када су у било каквом друштву да воде рачуна се не облаче "провокативно" (посебна је прича што је сам тај појам тотално субјективан и немогуће га је дефинисати као нешто опште прихваћено). Што би другим речима значило да лудаци разних фела треба да одређују нормалним људима како да се понашају, да они не би били изазвани нечим. Извини, али мени је таква логика катастрофална: то значи да већина треба да буду таоци мањине и да се прилагођавају нездравим индивидуама, да се ови не би осетили "изазванима" и пожелели некога да силују, убију или повреде на неки начин.

Подели на овим сајтовима

Ali nekome je, recimo samo da vidi pantalone na ženi izazovno? Ili majca na bretele i šorc? I šta ćemo onda? I da li ovo znači da ako se neko izazovno obuče i bude silovan/a, onda takav kriv za ono što mu se desilo?

Ето ти сад. Ја кажем да жртва злочина не може да буде крива, елаборирам до танчина да не буде недоумица, а на то добијем питање "а да ли је неко ко се изазовно обуче и буде силован крив за оно што му се десило?" joooj Растос таквог разговора, што би рекао чика Јова Змај. joooj

Подели на овим сајтовима

Ana,nije stvar iskljucivo u tim mrezastim carapama koje nosi cak i ministarka Z.M...ili u crvenim lakovanim stiklicama koje nosis na devojackoj veceri svoje najbolje drugarice i nikad vise...Nisu zene krive sto su muskarci manijaci...Na kraju,nismo svi isti,nekome je tetovaza fuj idem da povracam,a nekome je to neodoljivo...Nije zrtva kriva,to je pogresno,takav stav moze da bude fatalan za nju...Jednostavno je tako,bolesni ljudi ne mogu da se kontrolisu i nalaze svoje zrtve koje ne mogu da im se suprotstave...resenje je sledece,ako prilika stvara lopova,ne pruziti mu priliku...Kako?Kretati se u grupi...itd.Problem je ako je silovatelj neko iz tvog okruzenja...Sta onda?

:351780:

Подели на овим сајтовима

Људи, да ли ви схватате разлику између критике небезбедног понашања жртве и осуђивања жртве за злочин злочинца? joooj

Ако ја окачим своју плату око врата да је сви виде и шетам се сам ноћу по сумњивом кварту, јесам ли ја крив ако ме неко опљачка или је крив пљачкаш? Ако са дресом супарничког тима одем на трибину са навијачима и сломе ми вилицу и убију ме начисто, јесам ли ја крив што ме неко други бије? Овде не говоримо о провоцирању нормалних људи, говоримо о ненормалним људима који само чекају повод за зло.

Zbog

Подели на овим сајтовима

Постоји једна битна разлика: силоватељи, педофили, серијске убице и слични нису локализовани на једном простору, не носе неку посебну одећу која би их раздвајала од осталих и не пише им на челу ко су и шта су. Највећи део њих се ни по чему у свакодневном понашању не издваја од нормалних људи.

Зато ако би жене требало да пазе на безбедно понашање, онда би морале увек када излазе на улицу и када су у било каквом друштву да воде рачуна се не облаче "провокативно" (посебна је прича што је сам тај појам тотално субјективан и немогуће га је дефинисати као нешто опште прихваћено). Што би другим речима значило да лудаци разних фела треба да одређују нормалним људима како да се понашају, да они не би били изазвани нечим. Извини, али мени је таква логика катастрофална: то значи да већина треба да буду таоци мањине и да се прилагођавају нездравим индивидуама, да се ови не би осетили "изазванима" и пожелели некога да силују, убију или повреде на неки начин.

Не знам да ли постоје неки статистички пресеци, али мислим да (бар код нас) силовања немају везе са изазовним облачењем или сексуално експлицитним понашањем. Можда чак и супротно, силоватељи су често уплашени од жена сигурних у своју сексуалност и жртве силовања су често баш оно што је речено раније, жене које се просто нађу саме са силоватељем. До сада сам само једном имао непосредни контакт са покушајем силовања, жртва је била девојка скромног изгледа и скромно обучена која се враћала из продавнице. Провокативно облачење има везе са нечим другим, а то је да сексуално агресивни мушкарци бирају баш такве девојке за вербално малтретирање, хватање, штипање и ментално иживљавање на граници сексуалног злочина. У ствари, то већ и јесте злочин сексуалног узнемиравања, али није силовање. Уосталом, био сам јасан да нема оправдања злочина некаквим "изазивањем", али буди поштен и реци ако ти је таква логика "катастрофална" (да већина треба да буде талац мањине и да се прилагођава нездравим индивидуама да се они не би осетили "изазвани") да којим случајем мораш да изађеш у локал за који знаш да ће у њему бити доста радоваца, да ли би за излазак одабрао мајицу "Волим Цигане"?

Подели на овим сајтовима

Једно питање за правнике ако су вољни, да не отварам нову тему, а и да не ометам ону за правну помоћ пошто ово није везано за конкретан случај где је потребан савет.

Ако жртва затрудни током силовања, да ли у Закону постоје одредбе које би силоватељу забраниле родитељско право?

Подели на овим сајтовима

Zbog ovoga pitam i to onog sela sa novčanikom i navijačima. Po tome žrtva ispada kriva jer je izazivala! Na kraju, rizično ponašanje u ovom slučaju nije definisana stvar, zbog stanja svesti silovatelja. Upravo zato oblačenje i nema neke veze sa tim, jer šta je u njegovoj glavi je teško pogoditi.

:D

:D

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...