Jump to content

Оцени ову тему

Guest Izida

Препоручена порука

kako vi gledate na izjavu da žene koje su oskudnije obučene prizivaju da ih neko siluje i da li mislite da od odeće zavisi da li će žensko biti silovano ili ne?

Са гађењем, као и на сваку другу глупост коју неки неписмени мајмун може да „смисли“. Као кад би неко рекао да је дете криво јер је облачењем, покретима итд. привукло педофиличара.

Нарочито је битно да жена која је била жртва силовања не чује тако нешто, то може угрозити њено здравље и опоравак.

Дакле, као што рече Џинијус, такве хитно код психијатра.

Подели на овим сајтовима

kako vi gledate na izjavu da žene koje su oskudnije obučene prizivaju da ih neko siluje i da li mislite da od odeće zavisi da li će žensko biti silovano ili ne? I da li mislite da ovako izrečena misao pred tinejdžerkom, da su žene te koje svojim povlačenjem izazivaju muškarce da ih napadnu, može da utiče na neku napadnuti osobu da zbog osjećaja krivice ne prijavi napadača? Recimo da je nosila neku odjeću koja bi se u crkvi smatrala oskudnom.

Чини ми се да си овај болдовани део погрешно разумела, као да се тиме каже да је жена крива, а да својим облачењем од људи прави силоватеље. Ради се о истом оном да кроз масу не треба показивати новчаник нити истицати своје драгоцености, јер ће то привући лопове и убице. Силоватељи су злочинци који ће своју жртву пронаћи свакако, а што су полно узбуђенији, више злочина ће починити.

Поента у критици оскудног и провокативног облачења жене је у томе да она тиме у сваком мушкарцу који је види убацује у главу сексуалне асоцијације, што код 90% мушкараца није проблем, неки се томе искрено и радују (старији нарочито), али је проблем са онима код којих такво узбуђење инспирише на навалентно понашање, провоцирање, насиље и злочин.

Подели на овим сајтовима

Чини ми се да си овај болдовани део погрешно разумела, као да се тиме каже да је жена крива, а да својим облачењем од људи прави силоватеље. Ради се о истом оном да кроз масу не треба показивати новчаник нити истицати своје драгоцености, јер ће то привући лопове и убице. Силоватељи су злочинци који ће своју жртву пронаћи свакако, а што су полно узбуђенији, више злочина ће починити.

Поента у критици оскудног и провокативног облачења жене је у томе да она тиме у сваком мушкарцу који је види убацује у главу сексуалне асоцијације, што код 90% мушкараца није проблем, неки се томе искрено и радују (старији нарочито), али је проблем са онима код којих такво узбуђење инспирише на навалентно понашање, провоцирање, насиље и злочин.

OK, ali šta bi to trebalo da bude oskudno oblačenje? Kako to definirati? Šta je dovoljno dugačko da ne izazove silovatelja?

Са гађењем, као и на сваку другу глупост коју неки неписмени мајмун може да „смисли“. Као кад би неко рекао да је дете криво јер је облачењем, покретима итд. привукло педофиличара.

Нарочито је битно да жена која је била жртва силовања не чује тако нешто, то може угрозити њено здравље и опоравак.

Дакле, као што рече Џинијус, такве хитно код психијатра.

Послато са HTC Desire 310 уз помоћ Тапатока

Подели на овим сајтовима

Људи, да ли ви схватате разлику између критике небезбедног понашања жртве и осуђивања жртве за злочин злочинца? joooj

Ако ја окачим своју плату око врата да је сви виде и шетам се сам ноћу по сумњивом кварту, јесам ли ја крив ако ме неко опљачка или је крив пљачкаш? Ако са дресом супарничког тима одем на трибину са навијачима и сломе ми вилицу и убију ме начисто, јесам ли ја крив што ме неко други бије? Овде не говоримо о провоцирању нормалних људи, говоримо о ненормалним људима који само чекају повод за зло.

Подели на овим сајтовима

Jedino što mene buni jeste što tako nešto možete naći u knjizi koju prodaje zvanična Crkvena prodavnica. Da li je moguće da baš niko ne obraća pažnju šta se štampa?!

Јесте ужасно, али нека вас не буни. Не узимајте ништа здраво за готово, нарочито из „црквених“ књига. У већини храмовних и манастирских продавница нико не проверава или уопште не постоји неко умно способан да провери шта се то продаје људима. Будите увек обазриви, свашта се продаје под „благословом“, као „православно“, „црквено“ итд.

Подели на овим сајтовима

Људи, да ли ви схватате разлику између критике небезбедног понашања жртве и осуђивања жртве за злочин злочинца? joooj

Ако ја окачим своју плату око врата да је сви виде и шетам се сам ноћу по сумњивом кварту, јесам ли ја крив ако ме неко опљачка или је крив пљачкаш? Ако са дресом супарничког тима одем на трибину са навијачима и сломе ми вилицу и убију ме начисто, јесам ли ја крив што ме неко други бије? Овде не говоримо о провоцирању нормалних људи, говоримо о ненормалним људима који само чекају повод за зло.

Definiši oskudno

Подели на овим сајтовима

a volela bih da čijem i vaše mišljenje o tome: kako vi gledate na izjavu da žene koje su oskudnije obučene prizivaju da ih neko siluje i da li mislite da od odeće zavisi da li će žensko biti silovano ili ne?

Silovanje je čin nasilja, dokazivanje moći i kontrole, sa ciljem da se žena ponizi i to nema nikakve veze sa odećom. Izjave da žene prizivaju da ih neko siluje ako su oskudnije obučene su neosnovane i takav način razmišljanja optužuje žrtvu za ono što joj se dogodilo, umesto nasilnika koji je počinio zločin. Činjenica je da su osobe svih starosnih doba bile mete silovatelja i nijedna nije "prizivala" svoje napadače da počine zločin. Zlostavljane su i stare žene, žene sa invaliditetom, psihičkim smetnjama i još mnoge druge. Sve to nema nikakve veze sa izgledom i odevanjem, niti je jedna od njih tražila da bude silovana, zlostavljana, ponižena i povređena. 

Подели на овим сајтовима

OK, ali šta bi to trebalo da bude oskudno oblačenje? Kako to definirati? Šta je dovoljno dugačko da ne izazove silovatelja?

Pa nije to tako precizno sto se tice silovatelja, on moze napasti i neku razgolicenu i neku sto joj se vide samo oci. Zavisi od situacije i silovatelja.

Ako setas u minicu u gradu bas kao i velika vecina devojaka tokom leta, to ne znaci da ce neko da te napadne nasred trga i da te siluje. Ali ako se vracas kuci u bundi od glave do pete usred zime sama, onda postoji veca verovatnoca da ce da te napadne bez obzira sto ti se samo oci vide. 

Подели на овим сајтовима

Није поента у "изазивању" силоватеља, то је врло погрешна перспектива. Поента је у мерама безбедности како човек не би страдао од злочинца, а злочинац је у сваком случају 100% крив. Не може неко својим постојањем било кога да "изазива". Силоватељи су посебан тип злочинаца, то су сексуални злочинци и мотив њиховог злочина је сексуална пожуда. А велик број жена под "лепим" облачењем подразумевају оно облачење које изазива сексуалну пожуду код мушкарца. Жене то не виде јер не разумеју, оне само примећују повећану мушку пажњу и то им годи. Код апсолутне већине нормалних мушкараца изазивање сексуалне пожуде је безбедно, али не мења ствар да се та сексуална пожуда изазива. Мушка биологија је таква, реагују визуелно, брже су спремни на секс него жене и свака жена је имала прилику да се у то лично увери. Реагују на лепо, голо, добро обликовано женско тело и свака одећа која истиче женске секундарне полне карактеристике на еротски начин изазива мушку реакцију. На то се мушкарци не жале, јер је у свакодневном контексту све безазлено - ништа се не догоди, а мушкарци уживају у асоцијацијама на секс и дневним маштањем о сексу чак и неколико стотина пута на дан. Неке студије показују да им се тиме и продужује живот, јер гледањем у женски деколте луче ендорфин, хормон среће. Због тога се у цркви саветује "чедније" облачење, јер је ипак мало незгодно да се тај ендорфин лучи у оних сат и по времена које су желели да посвете са Богом у мислима, а не лепо извајаним задњицама, грудима, ногама... То је као да се моле Богу гледајући "Чуваре плаже". Да би се то разумело, није потребно правдање и доказивање, само мало добре воље за интер-сексуално разумевање. ne_shvata

Подели на овим сајтовима

голо

Ne mora samo golo, postoje zene cija su tela zgodna cak iako na sebi imaju suknju.

Silovatelj moze da napadne i neku devojku u farmerkama koja (na njenu zalost) ima dobru zadnjicu isto kao sto moze da napadne neku koja nema ali setka se u minicu.

Isto moze da napadne zenu srednjih godina koja je pristojno obucena, tako da ne moraju uvek biti mlade devojke sto vole da privlace paznju svojim oblacenjem. 

Naravno statistika bi pokazala donekle kakvo je stanje, da li vise razgolicene zene privlace silovatelje nego ostale. 

Подели на овим сајтовима

Није поента у "изазивању" силоватеља, то је врло погрешна перспектива. Поента је у мерама безбедности како човек не би страдао од злочинца, а злочинац је у сваком случају 100% крив. Не може неко својим постојањем било кога да "изазива". Силоватељи су посебан тип злочинаца, то су сексуални злочинци и мотив њиховог злочина је сексуална пожуда. А велик број жена под "лепим" облачењем подразумевају оно облачење које изазива сексуалну пожуду код мушкарца. Жене то не виде јер не разумеју, оне само примећују повећану мушку пажњу и то им годи. Код апсолутне већине нормалних мушкараца изазивање сексуалне пожуде је безбедно, али не мења ствар да се та сексуална пожуда изазива. Мушка биологија је таква, реагују визуелно, брже су спремни на секс него жене и свака жена је имала прилику да се у то лично увери. Реагују на лепо, голо, добро обликовано женско тело и свака одећа која истиче женске секундарне полне карактеристике на еротски начин изазива мушку реакцију. На то се мушкарци не жале, јер је у свакодневном контексту све безазлено - ништа се не догоди, а мушкарци уживају у асоцијацијама на секс и дневним маштањем о сексу чак и неколико стотина пута на дан. Неке студије показују да им се тиме и продужује живот, јер гледањем у женски деколте луче ендорфин, хормон среће. Због тога се у цркви саветује "чедније" облачење, јер је ипак мало незгодно да се тај ендорфин лучи у оних сат и по времена које су желели да посвете са Богом у мислима. То је као да се моле Богу гледајући "Чуваре плаже". Да би се то разумело, није потребно правдање и доказивање, само мало добре воље за интер-сексуално разумевање. ne_shvata

Znaš, sve je to jasno što ti govoriš, ali mi nisi objasnio/la šta je to "oskudna odeća koja ističe sekundarne sehualne karakteristike "

Подели на овим сајтовима

Ne mora samo golo, postoje zene cija su tela zgodna cak iako na sebi imaju suknju.

Silovatelj moze da napadne i neku devojku u farmerkama koja (na njenu zalost) ima dobru zadnjicu isto kao sto moze da napadne neku koja nema ali setka se u minicu.

Isto moze da napadne zenu srednjih godina koja je pristojno obucena, tako da ne moraju uvek biti mlade devojke sto vole da privlace paznju svojim oblacenjem. 

Naravno statistika bi pokazala donekle kakvo je stanje, da li vise razgolicene zene privlace silovatelje nego ostale. 

Па немој тако, дај целу реченицу:

Реагују на лепо, голо, добро обликовано женско тело и свака одећа која истиче женске секундарне полне карактеристике на еротски начин изазива мушку реакцију.
Подели на овим сајтовима

@@Дидим,

Пошто очигледно девојци не знаш/ не желиш да одговориш...ево да те ја питам, како ћу ја да знам ко је потенцијални напасник или би требало да се плашим и будем обазрива при сваком изласку из куће без обзира шта обукла?

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...