Jump to content

Идентитет форумаша

Препоручена порука

пре 3 часа, Лапис Лазули рече

Ako mozes pojasni ovo, bas me zanima o cemu se radi? 

'

Verujuce devojke ne dele momke na alfa i beta muzjake. Kod iskreno verujucih devojaka, muskarca zasluzuje postovanje samim tim sto je muškarac i za njih ne postoje podele. 

Primer takvog postovanja su monahinja, kod njih ne postoji podela, one svakog muskarca tretiraju sa postovanjem. Verujuce devojka isto to radi, cak je zelja i da mu se prilagodi ako u sebi ima Bogopouzdanja. Takvu devojku ce privuci iskreno Verujuce covek, koji ima Bogopouzdanja, i pored nje ce naci mir i imace blagosloven brak

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

пре 17 часа, Кратос рече

Pa el ovaploćenjem postao u potpunosti jedan od nas ili nije?

Stvarno ne znam šta ti nije jasno u odgovoru. ne_shvata Uostalom, na mnogim temama imaš objašnjenja teologa, ima i knjigâ o tome... 

"Ne srami se nagog, otkrivenog srca. Sramotno je samo srce bez ljubavi." 🕊

Подели на овим сајтовима

пре 17 часа, Кратос рече

Ja sam govorio u ljudskoj prirodi koju je primio na sebe....mislim da je jasno da o tome govorim...:skidamkapu:

Svejedno, ne moze da se kaze ni u kom pogledu za Hrista (= Sina Bozijeg) da je stvoren. Jer u Simvolu lepo kazemo "... i u jednoga Gospoda Isusa Hrista, Sina Bozijeg, jedinorodnog, od Oca rodjenog pre svih vekova..."

To sto je sama ljudska priroda stvorena ne znaci nista za Njega, jer u Hristu ljudska i bozanska priroda sapostoje nerazdeljivo i nesliveno.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, obi-wan рече

Svejedno, ne moze da se kaze ni u kom pogledu za Hrista (= Sina Bozijeg) da je stvoren. Jer u Simvolu lepo kazemo "... i u jednoga Gospoda Isusa Hrista, Sina Bozijeg, jedinorodnog, od Oca rodjenog pre svih vekova..."

To sto je sama ljudska priroda stvorena ne znaci nista za Njega, jer u Hristu ljudska i bozanska priroda sapostoje nerazdeljivo i nesliveno.

To sve znam ali je ipak priroda koju je primio na sebe stvorena kao što je i naša.Samo sam to rekao.;)

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 17 часа, Кратос рече

Pa el ovaploćenjem postao u potpunosti jedan od nas ili nije?

I istovremeno ostao jedinorodni Sin Boziji, taj deo si izostavio, a to je bas kljuc.

Hristos nije prosto postao savrseni covek, nego Bogocovek - jedinstvena i neponovljiva Licnost svih vremena i sve vecnosti.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 31 минута, Кратос рече

To sve znam ali je ipak priroda koju je primio na sebe stvorena kao što je i naša.Samo sam to rekao.;)

E pa nisi, rekao si da je On stvoren, a to ni najmanje ne moze da bude tacno, to su u iskazima skroz dve razlicite vasione.

Tu nema vrdanja i mutljavine, sve mora da je kristalno i otacki jasno.

...

пре 23 часа, Кратос рече

Zar nije i On isti kao i mi u potpunosti čovek, znači stvoren i sa svim slabostima

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, obi-wan рече

E pa nisi, rekao si da je On stvoren, a to ni najmanje ne moze da bude tacno, to su u iskazima skroz dve razlicite vasione.

Tu nema vrdanja i mutljavine, sve mora da je kristalno i otacki jasno.

...

Koji si ti inkvizitor..:smeh1: U pravu si...loše sam se odrazio,mislio sam da se  podrazumeva da je Bogočovek...:skidamkapu:

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Кратос рече

Koji si ti inkvizitor..:smeh1: U pravu si...loše sam se odrazio,mislio sam da se  podrazumeva da je Bogočovek...:skidamkapu:

Oko dogmatike je najbolje da se covek ne petlja nista ukoliko nije 300% siguran u to sto kaze. Ne zaboravi da forum cita masa ljudi na dnevnoj bazi, i zato je odgovornost za sve napisano stalno bar malo uvecana, a sedmostruko vise ako se nesto prica na direktno bogoslovske teme.

Oprez je majka mudrosti... :)

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, obi-wan рече

Oko dogmatike je najbolje da se covek ne petlja nista ukoliko nije 300% siguran u to sto kaze. Ne zaboravi da forum cita masa ljudi na dnevnoj bazi, i zato je odgovornost za sve napisano stalno bar malo uvecana, a sedmostruko vise ako se nesto prica na direktno bogoslovske teme.

Oprez je majka mudrosti... :)

dzaba teorija i sve znanje, ako povredis osecanja brata svoga 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Sofija_ рече

dzaba teorija i sve znanje, ako povredis osecanja brata svoga 

Krshan je to momak, nista se ti ne sekiraj...

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Sofija_ рече

nevezano za Kratosa, vec uopste...da se zna sta je najvaznije ;)

Ne moze tako. Upamti: sa stvarima dogmatske prirode nema zajebancije. Tacka. Ko ne zna oko toga neka se jednostavno ne bavi time, a ne da posle mora da se ispravlja kriva drina. I neka niko ne kuka kako je prozvan ili nesto, kad je rec o osetljivim pitanjima i temama tako jednostavno ima uvek da bude. Nema cmizdrenja.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...